Guo Gan - Mieko Miyazaki

Tarihler: 12 Mayıs 2015 Salı ~ 12 Mayıs 2015 Salı 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Tam 23.00 TL Öğrenci 13.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 12, 2015 ~ May 12, 2015

Dünyaca ünlü erhu sanatçısı Guo Gan ve koto sanatçısı Mieko Miyazaki, "Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri" kapsamında 12 Mayıs'ta Akbank Sanat'ta sahne alıyor.

Erhu:
Guo Gan
Koto: Mieko Miyazaki

Tokyo'da doğan Mieko Miyazaki, kanuna benzeyen Japon koto enstrümanını Tomizo Huruya sensei ve Sachiko Tamura sensei ile çalışmaya başladı. Tokyo Güzel Sanatlar ve Müzik Ulusal Üniversitesi'ne kabul edildikten sonra, Japon İmparatoru'nun önünde bir performans sergiledi. "Japan Foundation" tarafından Japonya'yı çeşitli uluslararası etkinkliklerde temsil etmek üzere seçildi ve Asya, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde konserler verdi.

Besteleri ünlü Shamisen ustası Miyako Itchu ve "Miyazaki'nin besteleri koto müziğine yeni bakış açıları kazandırdı" diyen efsanevi koto sanatçısı Kazue Sawai tarafından takdir gördü. 2005'te Fransa'ya yerleşti. Hem kendisi hem koto enstrümanı çok tanınmasa da, Avrupa kariyeri hızla gelişti. Kısa sürede tüm dünyada Japon koto enstrümanının önde gelen yorumcularından biri olarak tanındı ve değişik müzik türlerinde müziğinin ve kotonun sınırlarını zorladı. 

Sanatçının içinde yer aldığı pek çok projeden bazıları şunlardır: Ünlü gitarist Nguyen Lee ve tabla sanatçısı Probhu Edouard ile oluşturduğu Sayuki Trio (CD "Sayuki" ACT), Bruno Maurice (akordeon) ve Manuel Solans (keman) ile oluşturduğu the Miyazaki Trio (CD "Saiko" Daquí/Harmonia Mundi), Korsikalı vokalistler "Voce Ventu" ile yaptığı çok beğenilen işbirliği (CD "TessiTessi" Daquí/Harmonia Mundi) ve haklarında çekilen "Adalar Buluştuğu Zaman" başlıklı TV belgeseli, piyanist ve doğaçlamacı François Rossé ile oluşturduğu çağdaş doğaçlama ikilisi... Miyazaki, Aradone Bale Topluluğu'nun "At Ikkyu" projesi için besteler yaptı ve bunları gösteriler sırasında yorumladı.

Çin'de, Shenyang şehrinde doğan Guo Gan, iki telli Çin kemanı olarak ta adlandırılan, geleneksel Çin enstrümanı erhu'yu tanıtmak için dünyanın pek çok yerinde konserler verdi. Bu şekilde uluslararası bir üne kavuşan sanatçı; Lang Lang, Didier Lockwood, Yvan Cassar. Gabriel Yried, Jean François Zygel gibi prestijli sanatçılarla aynı sahneyi paylaştı. Enstrümanına dikkat çekmek için, Çin'deki köklerini unutmadan, büyük ustalıkla değişik repertuvarlar, gruplar, konser salonları ve dinleyicilere yöneldi. Böylelikle, kendisi de efsanevi bir erhu ustası olan babası Guo Jun Ming'den (1940-2010) aldığı eğitime sadık kalmayı bildi. 

Shenyang Konservatuvarı'ndan mezun olan sanatçı, 1992'de yapılan Geleneksel Müzik Yarışması'nı kazandı ve 1995'te aynı üniversitede profesör oldu. 2001'de Paris'e yerleşen Guo Gan, Fresnes'teki Ecole Nationale de Musique'te caz perküsyonu eğitimi gördü. Vives Querol Marc eşliğinde perküsyon tekniğinde ustalaştı ve özellikle Amerika ve Avrupa'daki festivallerde düzenli bir şekilde yer aldı. 

Konser verdiği ünlü salon ve festivallerden bazıları: New York Carnegie Hall, the Avery Fisher Hall, the Lincoln Center, Chicago Symphony Hal, the Los Angeles Orange Country Hall,the Victoria Concert Hall, Hall of Geneva, Theatre of the Chatelet, Salle Gaveau, Palais des Congrès, Mogador Theatre, Guimet Museum, great hall of the UNESCO, Cité de la Musique, Guangzhou Opera House, Shangai International Exhibition ve Cannes Festivali.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT