Hector Martignon`s Foreign Affair / Akbank Sanat Caz Günleri

Tarihler: 29 Haziran 2011 Çarşamba ~ 29 Haziran 2011 Çarşamba - Saat: 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Tam: 23,00 TL; Öğrenci: 13,00 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Akbank Sanat Merkezi

Adres: İstiklal Cad. No: 8, 34435, Beyoğlu İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 29, 2011 ~ Haz 29, 2011

Caz Dünyasının Ünlü İsimleri Haziran Ayı Boyunca Akbank Sanat Caz Günleri’nde…
Dünyaca ünlü caz sanatçılarını 15 – 29 Haziran 2011 tarihleri arasında müzikseverlerle buluşturan Akbank Sanat Caz Günleri`ni kaçırmayın.

Hector Martignon, Piyano
Juan Garcia-Herreros, Kontrbas gitar
Roberto Quintero, Perküsyon
Klaus Dickbauer, Saksafon
Hector Martignon, piyano

2009 ve 2011’de grup lideri olarak 2 Grammy adaylığı kazanan, Ang Lee’nin “Eat, Drink, Man, Woman” adlı filminin müziğinin aranjör ve piyanisti olarak Oscar’a aday olan ve grup elemanı olarak sayısız Grammy adaylığı kazanan Hector Martignon, ilk profesyonel kaydını 18 yaşında Mikis Theodarakis’in epik çalışması “Canto General”le yaptı.

5 solo CD’sinden “ReFugee” ve “Second Chance” adlı CD’leri ile Grammy adaylığı kazanan sanatçı, yüzlerce caz, latin, pop albümünde çalmış, efsane rock grubu Chicago’nun Latin etkilenimli son albümü “Exitos”ta da çalmıştır.

Virtüoz trompetçi Joe Burgstaller ile bir caz-klasik müzik crossover projesine girişerek, Bach’tan Ellington’a dek klasikleri oda-caz müziği formatında yorumladığı “Mozart’s Blues Fantasies” ve “Bach’s Secret Files” adlı iki CD kaydı gerçekleştirdi.

New York’a yerleşmesinden sonra bu şehirde en çok aranan Latin caz piyanistlerinden biri olan Martigon, Mongo Santamaria, Gato barbieri, Steve Turre ve Don Byron’ın gruplarıyla Kuzey ve Güney Amerika, Avrupa ve Asya turnelerine çıktı.

Roberto Quintero, perküsyon
On kez GRAMMY’e aday olup, bu prestijli ödülü dört kez kazanan Roberto Quintero, Caracas Konservatuarı’nda ve Orquesta Sinfonica Juvenil de Venezuela’da eğitim aldı En çok Conga enstrumanıyla ünlenmiş olsa da, bongo, davul, djembe, timbales gibi diğer çeşitli perküsyon enstrumanlarında da ustalığını kanıtladı

Venezula, Caracas’ta Grupo Madera ve Oscar D’leon gibi popüler müzik topluluklarına katılarak tüm dünyada konserler verdi.

Bugüne dek Dave Samuels, Dave Weckel, Chicago Group, Bobby Wackson, Steve Khan, Diane Schuur, Angelina Kijod, Miguel Zenon, Richard Bona, Gato Barbieri, David Sanchez, Roy Hargrove, David Sancious, Eddie Palmieri, Jack de Johnette, Roy Haney, John Patitucci, Marc Anthony, Celia Cruz ve daha bir çok önemli isimle çaldı.

Klaus Dickbauer, saksafon
Eğitimini Viyana ve Berkeley’de tamamlayan Avusturyalı sanatçı, 1984’ten beri stil olarak çok farklı Ostinato, Blue Grass Connection, Hans Koller Sextet gibi gruplarda çalmıştır. 1995’te ilk solo albümü “Solo works 89-93”ü yayımlamıştır.

Dickbauer, bugüne dek Jean-Paul Celea, Tom Cora, Kenny Wheeler, gibi ünlü sanatçılarla çalmıştır.





istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT