Hercules & Love Affair feat. Andy Butler

Tarihler: 14 Mart 2009 Cumartesi ~ 14 Mart 2009 Cumartesi - Saat: 23:00

Yer: Otto Santral

Ücret: 40 YTL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Otto Sntral

Adres: Santral İstanbul, Silahtarağa Mah. Kazım Karabekir Cad. No: 1 Eyüp Adalar İstanbul

Telefon: 0212 427 18 89

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 14, 2009 ~ Mar 14, 2009
Otto proudly presents…
Horse Meat Disco Party Series
Hercules & Love Affair DJ Set
James Hillard

Disco House müziğin eşsiz tınılarını bir araya getiren Hercules & Love Affair DJ Setiyle Otto Santral’de!!!
14 Mart, Cumartesi gecesi, efsane haline gelen New York tarzı disco ve house’u yeniden ele alan Hercules&Love Affair, nadir DJ setiyle Otto Santral dinleyicileriyle buluşuyor. Gecenin bir diğer sürprizi ise Horse Meat Disco’dan tanıdığımız James Hillard. Kapıların 23:00’de açılacağı gecenin biletleri Biletix’den temin edilebilir.

Hercules&Love Affair hakkında;
Disko ateşinin yeraltından çıkıp küresel bir pop fenomenine dönüştüğü 70’li yılların sonlarına doğru yeniden şekillenen elektronik dans müziği, Frankie Knuckles, Larry Evan ve Gorgio Moroder ile yepyeni bir kimlik kazanırken, kısa zamanda günümüzün en nitelikli proje gruplarından biri haline gelen Hercules And Love Affair’in kurucusu; Andy Butler’ın da doğduğu 1978 yılı, disco ve house için aşama yılı olarak müzik tarihine geçti.

Henüz on sekiz yaşında müzik ve sanat tarihi eğitimi almak üzere Manhattan’a yerleşen Andy Butler, çocukluğundan bu yana büyülendiği antik Yunan ve Roma mitolojisini yakından tanıma fırsatı buldu. Müzik kişiliğinin şekillenmeye başladığı bu yıllarda, kahramanlık destanları ve Helenistik romantizmden oldukça etkilenen Andy Butler, aklında yeniden şekillenen ses tasarımının temellerini bu keyfi hezeyanla oluşturdu.

İlk parçalarını yazmaya başladığı okulun son yıllarında, Mercury ödüllü ‘Antony and the Johnsons’dan tanıdığımız Antony’i de yanına alan Andrew Butler, 70’lerin sonlarında elektronik müzik sahnesinin tanık olduğu değişimi tekrar canlandırmak adına stüdyoya kapandı.

İkili çok geçmeden gerçek disco ruhu ve tutku dolu eski house müziğini birleştiren eşsiz Hercules And Love Affair tınısının arayışına girişti. Bu sırada DJlik ve mücevher tasarımcılığı gibi farklı uzmanlık alanlarında kendini olabildiğince geliştirmiş aynı zamanda eğitimli vokali ile topluluğa bambaşka bir ruh kazandıracak, Kim Ann Foxman ile tanışan Andrew Butler, topluluğun temellerini yavaş yavaş atmaya başladı.

Kısa bir süre sonra ilk DJ platformları; DanceHomosDance oluşturduktan sonra, Londra’nın ünlü Horse Meat Disco oluşumdan ilham alarak Cazzo Pazzo ve The Hole’da sayısız geceler de çalan Kim Ann Foxman ve Andrew Butler bir sonraki projeleri için çalışmalara başladı. Bu sıralar grubu ile Mercury Ödülü’nün sahibi olan Antony, bu yepyeni yan proje için tamamen faklı ve kavramsal bir yol çizerken, yeni disco tınısı ile Hercules And Love Affair prodüksiyonları da, yavaş yavaş şekillenmeye başladı.

Çok geçmeden LCD Soundsystem ve DFA plak şirketlerinin kurucusu James Murphy’ye ulaşan prodüksiyonlar, ortağı Tim Goldsworthy’nin de dikkatini çekerken, ikilinin bugüne değin katlanarak artan birikiminden nasibini almak üzere DFA’in stüdyolarına girdi. Burada sihirli DFA dokunuşunun gerçekleştiği onlarca stüdyo saatinden sonar 2008 yılında ‘Blind’ ile disco ve house müziğin rekoltesinin en yukarda olduğu 70’li yıllara ışık tutan single, Frankie Knuckles remixleri ile piyasaya çıkarken, dans müziği listelerinin başına oturdu. Ilk single çalışmasının başarısını ‘Hercules & Love Affair’ albümü izlerken, ‘You Belong’ remixleri ile dalgalanma yarattı.
www.myspace.com/herculesandloveaffair


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT