Hortus Musicus

Hortus Musicus

Tarihler: 21 Kasım 2017 Salı ~ 21 Kasım 2017 Salı 21 Kasım 2017 20:30

Yer: Grand Pera Emek Sahnesi

Ücret: 1. Kategori - 80.00 TL 2. Kategori - 60.00 TL 3. Kategori - 40.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Cercle d’Orient Binası. İstiklal Cad. No: 56 - 58 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 640 73 72

Web: http://www.grandpera.com/

E Posta: info@grandpera.com

Paylaş:

1 Yorum:

istanbul.net.tr Kas 21, 2017 ~ Kas 21, 2017
Hakan Erdoğan Productions 21 Kasım’da sezonu Avrupa’nın en eski barok müzik topluluğu olan Hortus Musicus ile Grand Pera Emek Sahnesi’nde açıyor.

Hortus Musicus’un müziği, gücünü 40 yılı aşkın bir topluluk olmanın getirdiği sağlam tecrübelerden almaktadır. Bu tecrübe ve birikim ile beraber müzik yapmanın hissetirdiği neşe, merak ve hayal gücü toplulukta canlılığını hiç yitirmemiştir.

Film yapımcılarının dahi dikkatini çekmiş olan Hortus Musicus’u konu alan 3 tane de film çekilmiştir: Centuries in Stone and Music, Jug on the Spring ve Garden of Music. Bunun yanında topluluk birçok Tv dizisine de konu olmuştur.

Hortus Musicus, Andres Mustonen şefliğinde Rönesans döneminin samimi ve çocuksu enerjisini, kabına sığmaz neşesini; Barok müziğinin zerafetiyle harmanlayarak sizlere eşsiz bir dinleti sunmayı amaçlıyor.

Kariyerinde tutku ve azimle ilerleyen Mustonen, Talinn Müzik Akademisi mezunudur; ancak akademik ve geleneksel olmaktan çok uzaktır. Genç bir öğrenciyken avangart müzikle ilgilenen ve besteler yapan Mustonen, 70’li yıllarda Avrupa Hristiyan geleneğine yönelmiş ve henüz öğrenciyken Hortus Musicus’u kurmuştur. O günden beri de, repertuvarı Hint, Arap ve Yahudi geleneksel müziğinden en çağdaş eserlere kadar geniş bir yelpaze sunan, zaman ve mekanda sınır tanımayan grubun şefidir.

Topluluk ilk senelerinden itibaren pek çok şehrin müzik festivalinde övgüyle karşılandı. Berlin, Münih, Paris, Londra, Moskova, St. Petersburg, Boston, Venedik, Krakow, Varşova, Tel Aviv, Kopenhag, Prag, Bratislava, Anvers, Bristol, Glasgow ve daha birçok şehirdeki festivallerin gözbebeği olmasının yanı sıra Amerika, Japonya ve İsrail’de de konserler verdi. Grubun konser programlarını içeren yirmiden fazla kaydı bulunmaktadır: “Gregorian Carois”, ”Early Polyphony”, “Daniel’s Play”, “16 Century French Dances and Chansons”,” Spanish Golden Age” grubun şaheser niteliğindeki kayıtlarının sadece birkaç örneğini oluşturuyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Çok güzel bir etkinllik mutlaka okuyoun.
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT