IDSO - Daniel Müller-Schott’tan Don Kişot

Tarihler: 20 Haziran 2012 Çarşamba ~ 20 Haziran 2012 Çarşamba - Saat: 20:00

Yer: Aya İrini Müzesi

Ücret: 5. Kategori - Balkon - 134.00 TL, 1. Kategori - 90.00 TL, 2. Kategori - 67.50 TL, 3. Kategori - 45.00 TL, 4. Kategori - Öğrenci - 34.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, Aya İrini gişe.

Adres: Topkapı Sarayı 1. Avlu Sultanahmet İstanbul Fatih İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 20, 2012 ~ Haz 20, 2012

40. İstanbul Müzik Festivali, 31 Mayıs - 29 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası
Christoph Altstaedt: Şef
Daniel Müller - Schott: Viyolonsel

Program
Richard Strauss
Bir Kahramanın Hayatı, Op. 40

Richard Strauss
Don Quixote, Op. 35

Sahte kahramanlıkların sahnesi de olabilen bu dünyada, düşlerin gerçekleşebileceğine dair umutları olanların “anti kahramanı”dır o... “La Mancha’lı Yaratıcı Asilzade” Don Kişot, yenilgileri ve buruk zaferleriyle “yabancılaşmış” bir kahramandır kahramanlığa... Don Kişot’un “üvey babası” Cervantes’in 18. yüzyılda “aklın ve gerçekçiliğin” övgüsü olarak baş tacı edildiği eserinde müstehzi bir hiciv saklıdır.

Richard Strauss’un notalarla yeniden yazdığı yapıt, ironi, zarafet, fantezi ve kahramanlık arasında kurulan olağanüstü dengeyi ustalıkla yansıtır. Bu konserde, Strauss’un ancak virtüözlerin hakkından gelebileceği zorluktaki yapıtını, kusursuz tekniği, göz kamaştırıcı tonu ve zengin ifadesiyle tanınan, dünya sahnelerinin yeni yıldızı Daniel Müller-Schott, şef Christoph Altstaedt yönetimindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde seslendirecek.

Konserde Strauss’un kendisini anlattığı, kahramanlık temasını oldukça güçlü ve canlılıkla betimleyen, bestecinin tüm yaratıcı kudretini yansıtan “Bir Kahramanın Hayatı” adlı yapıtı da yorumlanacak. Neslinin en iyilerinden biri olarak dünyanın en prestijli sahnelerinde müzikseverlerle buluşan, Salzburg, Lucerne, Schleswig-Holstein, Vancouver gibi pek çok önemli festivale düzenli olarak davet edilen, André Previn ve Peter Ruzicka’nın konçertolarını ithaf ettiği Müller-Schott, düşlerimizin, cesaret ve deliliğimiz arasındaki ince çizginin, kaybedeceğimizi bile bile uğruna savaştığımız ideallerin “kahramanının” peşinden sürükleyecek bizleri...

Ara dahil 100’ sürer.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT