Ilya Gringolts Keman Resitali

Tarihler: 02 Kasım 2008 Pazar ~ 02 Kasım 2008 Pazar - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 24.00-15.00YTL

Nereden Alınır: www.biletix.com, Biletix Satış Noktaları, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye İstanbul Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30 - www.crrks.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 2, 2008 ~ Kas 2, 2008
Ilya Gringolts
Keman Resitali
Piyano: Peter Laul

Program:
I. Stravinski: Duo concertant
J. Brahms: Sonat, no.3, Op.108, re minör
Ara
M. Ravel: Sonat
F. Schubert: Fantezi, Do major, D.934

Ilya Gringolts
1998 yılında Premio Paganini Uluslararası Keman Yarışması’nı kazanan Ilya Gringolts, şimdiye kadar finale çıkan en geç yarışmacı ve Paganini Kapriçyolarının En İyi Yorumcusu olarak iki özel ödüle layık görülmüştür. Gringolts, St Petersburg Özel Müzik Okulu’nda Tatiana Liberova ve Jeanna Metallidi’den, Juilliard’da da Itzhak Perlman ve merhum Dorothy Delay’den keman ve kompozisyon dersleri aldı. Ayrıca Yeni Kuşak Sanatçılar Programı için BBC tarafından seçilen 12 genç sanatçı arasında yer aldı.

Abbado yönetimindeki Mahler Oda Orkestrası, Petrenko yönetimindeki NDR Hannover ile Almanya ve İspanya turnesi, Erbele yönetimindeki Halle Orkestrası, Grams yönetimindeki Ulusal Senfoni Orkestrası ile Wolf Trap Performans Sanatları Merkezi’nde konserler veren Ilya Gringolts, Karabits yönetimindeki Bournemouth Senfoni, Norrington yönetimindeki Deutsches Sinfonie Orkestrası Berlin, Volkov yönetimindeki BBC İskoç Senfoni, Hrusa yönetimindeki Strasburg Filarmoni Orkestrası, Brown yönetimindeki Karlsruhe Orkestrası, Lintu yönetimindeki St Galen Senfoni Orkestrası ve Swensen yönetimindeki İskoç Oda Orkestrası ile İskoçya turnesini içeren çalışmalar gerçekleştirmiştir. Kapsamlı Asya ve Avustralya turnelerine çıkan ve Ekim 2007’de Osaka Senfoni Konser Salonu’nun 25. yıldönümünü kutlamasında Osaka’da bir gala konseri gerçekleştiren Ilya Gringolts, 2009 yılında Melbourne Senfoni Orkestrası’yla çalacak, ayrıca Lahti Senfoni Orkestrası’yla da bir Çin turnesi gerçekleştirecektir.

Kemancının yakın dönem resital geçmişinde; 2008 Verbier Festivali’nde verdiği ve tüm Beethoven sonatlarını içeren konseri; Haziran 2008’de, St. Magnus ve Cheltenham festivallerinde, Sir Peter Maxwell Davies’in yazdığı yeni keman sonatının dünya prömiyeri ve 2008 Dvorak’ın Prag’ı adlı uluslararası müzik festivalindeki icrası sayılabilir. Planlanmış resitalleri arasında ise Monte Carlo Bahar Sanat Festivali, Beethoven Bonn Festival, Milan Serate, Teatro Comunale, Savona, Las Palmas ve 2009 Enescu Festivali’ndeki konserler yer alıyor.

2007 yılında, DGG için Abbado yönetimindeki Venezuella Simon Bolivar Gençlik Orkestrası’yla birlikte Beethoven’ın üçlü konçertosunu kaydeden Gringolts, yine DGG etiketiyle yayınlanan Taneyev Oda Müziği CD’siyle Gramofon Ödülü kazandı. Prokofief’in bir numaralı keman konçertosu ve Sibelius’un konçertosundan oluşan 2004 tarihli kaydı eleştirmenlerden büyük övgü almış, solo Bach ile Çaykovski ve Şostakoviç’in birinci konçertoları kayıtları da yine DGG etiketiyle yayınlanmış ve çok beğenilmişti. Hyperion Sanatçısı olan Ilya Gringolts, bu firma için yaptığı Heinrich Wilhelm Ernst’in 6 Etüt, Erlkoenig, Otello Fantezisi ve Elegy’i içeren CD’si, Şubat 2008’de yayınlandı. Sanatçı 2009’da piyasaya çıkarılmak üzere Volkov yönetimindeki BBC İskoç Senfoni Orkestrası ile Tanyev ve Arensky’nin konçertolarını kaydedecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT