İnci Çayırlı: Anılar ve Şarkılar

Tarihler: 27 Ekim 2009 Salı ~ 27 Ekim 2009 Salı - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori: 15,00 TL , 2. Kategori: 13,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve CRR Gişe

Adres: Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Harbiye, İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 27, 2009 ~ Eki 27, 2009
İNCİ ÇAYIRLI

İstanbul’da doğan sanatçı, Çamlıca Kız Lisesi’ni bitirdikten sonra dayısı Bestekâr Fahri Kopuz’un teşviki ile müziğe başlamış ve İstanbul Belediye Konservatuarı’na girmiştir. Öğrenciliği sırasında, Folklor Tatbikat Topluluğu’na girerek Sadi Yaver Ataman ile çalışmış ve kısa bir dönem asistanı olmuştur. Öğrencilik yıllarının başında Üsküdar Musiki Cemiyeti’ne girerek, hocası Emin Ongan’dan büyük feyz almıştır. Üsküdar Musiki Cemiyeti’yle birlikte çıktığı Saray Sineması’ndaki ilk solo konserinde, dinleyiciler arasında yer alan Münir Nurettin Selçuk’un dikkatini çekmiş ve bizzat teklifi ile üstadın özel korosuna girmiştir. Bu beraberlik, mezuniyetten sonra Belediye Konservatuarı İcra Heyeti’ne girmesi ile devam etmiştir. Yine bu dönemde İstanbul Radyosu’na girerek bu kurumda uzun yıllar solist ve koro şefi olarak çok değerli hocalar, sanatçılar ve müzisyenlerle çalışmıştır.

Bir dönem kültür elçiliği de yapan İnci Çayırlı; Almanya, Fransa, İsviçre, Hollanda, İsveç, Azerbaycan, Romanya, Eski Yugoslavya, Rusya, Kıbrıs, Tunus ve Japonya’da konserler vermiştir. Bu arada aldığı teklifleri de değerlendirerek Türk Müziği yanında Batı Müziği Plakları da yapmış, aynı zamanda uzun yıllar tango okumuştur. Bazı filmlere müzik dublajları yapan sanatçının hafif batı müziği plakları arasında seslendirdiği “Yağmur Çiselerken” plağının “Kara Kara Gözler – Kıskanıyorum” şarkıları, dönemin en çok satılan plağı olmuş sanatçıya “Altın Plak” ödülü kazandırmıştır.

Sesinin özel tınısı ile tanınan ve Türk müziğinin en iyi yorumcularından biri kabul edilen İnci Çayırlı, Türk Müziği Devlet Konservatuarı’nın kurucuları arasında yer almış, öğretim görevlisi olarak çalışmış ve pek çok öğrenci yetiştirmiştir. Aynı zamanda Osman Simav’ın kurduğu İTÜ Türk Müziği Korosu’nu 1977-1985 yılları arasında çalıştırmıştır. Bu görevinden ayrıldıktan sonra 1988 yılında öğrencileri ile birlikte İTÜ Mezunları Türk Müziği Topluluğu’nu kurmuş, genel sanat yönetmenliğini üstlenerek uzun süre AKM, CRR Konser Salonları’nda, çeşitli festivallerde ve Rusya’da konserler vermiştir.

Kültür Bakanlığı’ndan aldığı teklif ile 1990 yılında Bursa Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nu kurmuş, 5 yıl kurucu şefliğini yapmış, 1996 yılında tamamen politik nedenlerle bu görevinden ayrılmak zorunda kalmıştır. Zamanın kültür bakanının ısrarı ile bir dönem sonra kurucu şefliğini yaptığı koroya tekrar dönmüştür. Yaklaşık 1 yıl sonra verilen vaatlerin yerine getirilmemesinden doğan nedenlerle bu görevinden istifa etmiştir.

Yapı Kredi Bankası Kültür Yayınları’nın çıkardığı CD’de Bekir Sıtkı Sezgin ile birlikte Rakım Elkutlu, Suphi Ziya Özbekkan ve Sadettin Kaynak’ın eserlerini icra etmişlerdir. Yine Yapı Kredi’nin yayınları içinde yer alan TRT sanatçılarının seslendirdiği “İmbat” adlı Ege şarkılarından oluşan CD’nin yönetmenliğini yapmıştır. Gönül Paçacı’nın besteleri, Hilmi Yavuz’un şiirlerinden oluşan “Sevda Derinlerdedir” adlı CD’si ve “ Bir Tanem” adlı Türk Müziği CD’si en son çalışmasıdır.

2000 yılında TRT’den emekli olan sanatçı, Açık Radyo’da Kasım 2003- Mayıs 2004 tarihleri arasında “Mahur Beste” isimli bir canlı yayın programı yapmıştır. 2004 yılında Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda, Canan Altınay’ın hazırladığı “Film Müzikleri ve Tangolar” konserinde, solist olarak konser vermiştir. Sanatçı Aşiyan Musiki Derneği ve Müzik Merkezi’nin onursal başkanlığını yapmış, şef ve solist olarak derneğin özel konserlerinde bulunmuştur. Türk Müziği’nin usta icracılarından olan İnci Çayırlı’nın bir kızı ve iki torunu vardır.

7 yaşından küçükler giremez. Büyükler bilete tabidir

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT