Işığın Yansıması

Tarihler: 11 Mayıs 2016 Çarşamba ~ 11 Mayıs 2016 Çarşamba 11 Mayıs 2016 22:00

Yer: Mask Live Music Club

Ücret: - 23.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Caddesi Bekar Sokak No: 10 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 12 38 - 0530 766 99 78

Web: http://www.masklive.net

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 11, 2016 ~ May 11, 2016
Işığın Yansıması, 11 Mayıs'ta Mask Live Music Club sahnesinde...

Işığın Yansıması yıllardır popüler kulvarın dışında kalmaya özen gösteren, klasik/protest rock çizgisinde kendi müziğini oluşturan bir gruptur. Grup ilk olarak, Uludağ Üniversitesi’nde 80'li yılların ortalarında, öğretim üyeliğini ve müzik kulübü danışmanlığını sürdüren Murat Özyüksel ile müzik kulübünden bazı öğrencilerin birlikte müzik yapmaya başlamalarıyla oluştu. Şu anda 
grupta Bursa kadrosundan solo gitarda Ayhan Orhuntaş ve basta Barlas Çevikus bulunmaktadır. Grup önce Ünivirsite çevresinde ve giderek Bursa Açıkhava tiyatrosunda konserler vermeye, kendi bestelerini ve saundunu oluşturmaya başladı.

1990 yılında Murat Özyüksel İstanbul Üniversitesi’nde göreve başlayınca çalışmalara uzun bir süre ara verilmiştir. Grubun toplanması ayrı kentlerde oturmak gibi hayatın getirdiği zorluklar nedeniyle  olanaksız hale gelince, Murat Özyüksel Ercüment Vural ile birlikte grubun saunduna bağlı kalmaya çalışarak “Bir Çiçek Yılı Sonra” albümünü yayınladı. Özyüksel bu albümde, 
ağırlıklı olarak grupla seslendirdikleri ve bazı yeni bestelerine yer verdi. Bu çalışmada yer alan şarkıların dördünü Teoman, ikisini Ercüment Vural, ikisini Aslı Omağ seslendirirken, birini Selen Gülün ve birini de şu anda grubun solisti olan Ali Erenus yorumladılar. Selen Gülün grupta uzun bir süre klavye çaldı ve solistlik yaptı. Ali Erenus ise o dönem Ankara’da Bilkent Üniversitesi şan bölümünde öğrenci olduğundan çalışmaya katkısı sınırlı olmuş, ancak İstanbul’a döndükten sonra güçlü sesiyle gruba katılarak Işığın Yansıması’nın gücüne güç kattı. "Bir Çiçek Yılı Sonra" albümü, popüler olmasa da müzik dünyasında kalıcı olarak yerini aldı.

Grubun kendi adıyla ilk çalışmasını 1997 yılında “Birdenbire” adıyla yayınladı. Bu çalışmada Özyüksel’in yanı sıra Bursa’dan İstanbul’a yerleşen Barlas Çevikus ile Murat Durmaz da yer aldılar. Birdenbire albümünde de ağırlıklı olarak Afşar Timuçin’in sözleri üzerine yapılan besteler bulunmaktadır. Birdenbire albümü de önemli müzik marketlerin raflarında hala yerini korumayı sürdürmektedir.

Işığın Yansıması üç yıldır ideal ve kalıcı kadrosuyla çalışmalarını sürdürmektedir. Bu kadro Birdenbire albümünden Özyüksel ve Çevikus’a davulda Ertuğrul Koç’un yanısıra solo gitarda grubun kurucularından Ayhan Orhuntaş’ın ve yukarıda belirtildiği gibi solist olarak da Ali Erenus’un katılımıyla güç kazandı, konser ve bar çalışmalarıyla etkinliklerini sürdürdü ve bu arada iki yeni albümün hazırlıklarını tamamladılar. Bu iki yeni albümün biri Seyhan Plak tarafından piyasaya çıkartıldı olup, diğeri ise piyasaya bir süre sonra sürülecektir. Piyasaya yeni çıkan “Nerde Ellerin” adlı albümde, klasik "Işığın Yansıması" saunduyla yine ağırlıklı olarak Afşar Timuçin’in sözleri üzerine yapılan besteler yer aldı. Bir dönem sonra piyasaya sürülecek olan ikinci albümün çizgi ve saundu ise farklı bir süreçte ortaya çıkmış bulunmaktadır. Özyüksel’in TRT için hazırladığı Demiryolları belgeselinin müziği için grup üyelerinin de katılımıyla yapılan çalışmalar, bir belgesel müziğinden öte beğeni kazanınca, grup aynı çizgide çalışmalarını geliştirdi ve "Rayların İzinde" adı altında yayınlamaya karar verdi. Bu çalışma tam anlamıyla bir projedir. Anonim temalardan yola çıkılarak Anadolu’nun çeşitli yörelerine yapılan bir tren yolculuğunu anlatmaktadır. Ağırlıklı olarak sözsüz vokal kullanılmış, etnik/rock/new age tınılarının harmanlanmasıyla çalışmanın saundu oluşturuldu. Grup bu iki yeni çalışmasıyla tarzından, duruşundan ve müzik anlayışından ödün vermeksizin daha geniş kitlelere ulaşacağını umut etmektedir.

- Pdf bilet uygulamasından yararlanan müşterilerin, biletlerini basılı olarak etkinliğe gelmesi gerekmektedir.- 18 yaş sınırı vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT