İslam Manafov

Tarihler: 11 Mart 2011 Cuma ~ 11 Mart 2011 Cuma - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori: 28,50 TL - 2. Kategori: 23,00 TL - 3. Kategori: 17,00 TL - 4. Kategori: 12,00 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye, Şişli İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 11, 2011 ~ Mar 11, 2011

İslam Manafov Piyano Resitali

"Onu dinlediğinizde, onun için piyanoda imkansız bir şey olmadığını anlıyorsunuz."
Doç. S.Sinamdzgvarishvili-Vahtangova

İlk müzik eğitimine 7 yaşında Bakü’de başladı, 5 senelik müzik okulu ve 4 senelik A.Zeynallı Bakü Müzik Lisesi’nde eğitimine devam etti. Bunların ardından hep hayalini kurduğu Tchaikovsky Moskova Devlet Konservatuarı’nı kazandı. Burada ünlü Neuhaus Okulu öğrencilerinden Rusya Devlet Sanatçıları Prof. Aleksey Nasedkin ve Prof. Margarita Fiodorova’dan dersler aldı.

Manafov`a sanat hayatında hangi bestekâr ve icracılardan etkilendiği sorulduğunda, ``Müzikte eğitim ve manevi soyağacım Beethoven`e kadar uzanır." cevabını veriyor. Ve o soyağacını anlatırken Beethoven-Czerny-Liszt-Godovsky-Neyhaus-Nasedkin, Fyodorov- Manafov gibi bir tablo ortaya çıkıyor. Ama hayatta örnek aldığı büyüklerden Şark ve Türk dünyasının dahi bestekârı Üzeyirbey Hacıbeyli`nin adını her zaman ilk sıralarda tutuyor.

İslam Manafov, 1979’da ‘’Azerbaycan Piyanistler Yarışması’’ 1.lik ödülünü kazandı. 1980 yılında büyük şef Niyazi Tagizade yönetiminde çaldığı Rachmaninov 3. piyano konçertosunun başarısını takiben Moskova’nın en ünlü konser salonlarında, St. Petersburg, Tiflis, Erivan, Gorki gibi Rusya’nın birçok şehrinde, Belarusya’da, Bulgaristan’da, Türkiye’de değişik programlarla konserler verdi.

Manafov, 2002 yılında bir davetle Türkiye’ye geldi. “8.Uluslararası İstanbul Piyano Festivali” kapsamındaki resitali, 2007 yılında İstanbul’da konserlerde çağımızdaki virtüöz piyanistlerin repertuarında ender olarak rastlanan ve en üst düzey ustalık gerektiren eserlerin prömiyerlerini yaptı.

Manafov’un bu konserde icra edeceği programa gelince, bu eserlerin Rus müziğinin 3 ayrı dönemini ve farklı akımlarını yansıtmakla beraber, ortak yani program müziği özelliği taşımasıdır. Manafov’un konserlerinin amacı, eserlerin içeriğini, bestecinin düşüncelerini eserlere yansıttığı doğrultuda, dinleyicilere kendini bir aracı olarak sunup bestekârın hislerine tercüman olup topluma mesaj vermektir.

Manafov, Bakü Müzik Akademisi ve Yeditepe Üniversitesi’nin Doçenti olarak çalışmakta, sanat yaşamına piyanist ve orkestra şefi olarak devam etmektedir.

Manafov’un gerçekleştirmekte olduğu son projelerden birisi de Piyano’nun keşfinin 300. yılı, Chopin’in ve Liszt’in 200. doğum yıllarını 2009-2010-2011 yıllarında tüm dünyada 300 konserle kutlamaktır.

M.Musorgsky: Bir Sergiden Tablolar
Ara
A.Skriabin: Sonat no.9
S.Prokofiev: Sonat no.7

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT