İstanbul'da Pazar Konserleri

Tarihler: 10 Aralık 2017 Pazar ~ 10 Aralık 2017 Pazar 10 Aralık 2017 14:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: - Tam 30.00 TL İndirimli 20.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 10, 2017 ~ Ara 10, 2017
İstanbul’da Pazar Konserleri'nin bu ay ki ilk konuğu Tuğrul Şan.

"Bir konser geleneğini tekrar yaşatmaya başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “İstanbul’da Pazar Konserleri” başlığı altında sanatseverleri ülkemizin önde gelen sanatçılarıyla buluşturuyor. Gündüz gerçekleşen konserlerin bu ay ki ilk konuğu Tuğrul Şan.

Tuğrul Şan
1948 yılında Ordu’da doğdu. 1970 yılında Ankara Radyosu Çoksesli Korosu’nda göreve başladı. 1975 yılında askerlik dönüşü, imtihan isteyerek Türk Halk Müziği bölümüne geçti ve 1976 yılından itibaren solo programlarla türkü severlerle tanıştı. 

Radyoda çalıştığı dönemde birçok türküyü ilk kez yorumlayarak geniş çevrelerce sevilmesini sağladı. “Varıp Neylemeli Sılayı Gayrı”, “Sunayı da Deli Gönül Sunayı”, “Ey Hamamcı Bu Hamama Güzellerden Kim Geldi”, “Bir Yiğit Gurbete Gitse”, “Fırsat Elde İken”, “Eşref”, “Gabak”, “Mevlam Bir Çok Dert Vermiş”, “Ahu Gözlüm Tut Elimden” adlı türküler bunlardan bazılarıdır. 1993 yılında İstanbul Radyosu’na tayin isteyerek 1997 yılına kadar Radyoda görevini sürdürdü. Aynı yıl emekliliğini isteyerek emekli oldu ve kendi adına kurduğu Milli Eğitim Bakanlığına bağlı, ses ve değişik çalgı eğitimleri verilen özel bir müzik okulu açtı.

Radyo yaşamında bir çok türküyü ilk defa okuyarak dinleyicilerin sevmesini sağladı. Bunlardan bazıları; Varıp neylemeli sılayı gayrı, Sunayı da deli gönül sunayı, Ey hamamcı, Bir yiğit gurbete gitse, Eşref, Gabak, Mevlam birçok dert vermiş, Ahu gözlüm tut elimden, Ağasarın balını ve Yaylanın soğuk suyu vs. sayılabilir.

Bir adet 45’liği, bir adet Uzunçaları, üç adet kaset çalışması ve dört adet sinema filmi bulunan Tuğrul Şan’ın TRT repertuvarına geçen derlemeleri de bulunmaktadır.

Ayrıca yurt içinde olduğu gibi, yurt dışında da verdiği konserlerle, başta Amerika, Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Hollanda, İsveç, İsviçre ve Kıbrıs olmak üzere pek çok ülkede öz müziğimizin tanıtımına katkı sağlamaya çalıştı."

- Konser başladıktan sonra gelen misafirlerimiz balkon kısmına alınacaktır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.- İndirimli Biletler: Öğrenci, Öğretmen, Basın Kartı Sahipleri, Engelliler, 60 yaş üstü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri için geçerlidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT