İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası - Yaza Merhaba

Tarihler: 31 Mayıs 2013 Cuma ~ 31 Mayıs 2013 Cuma 20:00

Yer: Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat

Ücret: Tam: 20,00 TL İNDİRİMLİ: 10,00 TL

Nereden Alınır: Mybilet, AKM Counter, AKM Gişesi, Konser Öncesi: Mekan Gişe

Adres: Hakkı Yeten Cad. No:10 Dikilitaş Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 215 60 37

Web: http://http://www.fulyasanat.org

E Posta: info@fulyasanat.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 31, 2013 ~ May 31, 2013

İDSO, 31 Mayıs’ta Şef Antonio Pirolli yönetiminde, piyanoda Burçin Büke ve gitarda Önder Focan ve vokalde Meltem Ege’nin solistliğinde, George Gershwin’in ölümsüz eseri ‘Mavi Rapsodi’ (Rhapsody in Blue) ile yazı karşılıyor. Klasik ve modern caz müziğin doyumsuz tınılarıyla renklenecek konser, yaza adım atışın sevincine tatlı bir esinti katmayı vaat ediyor.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), 31 Mayıs Cuma günü saat 20.00’de, Fulya Sanat Merkezi’nde “Yaza Merhaba” konseri gerçekleştirecek. Şef Antonio Pirolli yönetimindeki konserde, piyanoda Burçin Büke solist olarak yer alacak ve ünlü Amerikalı besteci George Gershwin’in klasik caz müziğinde çığır açan, solo piyano ve caz orkestrası için yazdığı ölümsüz eseri ‘Rhapsody in Blue” (Mavi Rapsodi) seslendirilecek. Konserde ayrıca, gitarda Önder Focan ve vokalde Meltem Ege’nin solistliğinde, Önder Focan & Meltem Ege Grup - Songbook Projesi, İDSO yaylı sazlar bölümü eşliğinde dinlenecek.

• Antonio Pirolli, Roma Santa Cecilia Konservatuarı‘nın piyano, kompozisyon, koro ve orkestra yönetimi bölümlerinden pekiyi dereceyle mezun oldu. Zoltan Pesko, Vladimir Delman ve Rudolf Barshai ile çalışan Pirolli,1987 yılında 3. Arturo Toscanini Şeflik Yarışması’nda üçüncülük ödülünü kazandı. Türkiye’ye gelişinden itibaren, 1995-2000 yılları arasında Ankara Devlet Opera ve Balesi, 2002-2005 yılları arasında İstanbul Devlet Opera ve Balesi Genel Müzik Direktörlüğü görevini yürüttü.

• Burçin Büke, 1966’da İzmir’de doğdu. 1977’de açılan “Harika Çocuk” sınavını kazanıp Mithat Fenmen ve Gülay Uğurata ile piyano, İlhan Baran ile de teori ve kompozisyon çalışmalarını sürdürdü. 1979 yılında Sofia Müzik Festivali’nde Türkiye’yi başarıyla temsil etti, uluslararası Lanciano Piyano Yarışması’nda birincilik aldı. 2002’de New York’ta Carnegie Hall’da verdiği konser New York basınında geniş yer buldu. Sanatçı, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana Eskişehir ve Bursa Senfoni Orkestraları ile çeşitli konserler verdi, “ Secret Garden” konserlerini yurt içindeki birçok üniversitede seslendirdi ve konferanslar verdi.

• Rhapsody in Blue (Mavi Rapsodi), Amerikalı besteci George Gershwin tarafından 1924 yılında solo piyano ve caz orkestrası için bestelenmiş çok ünlü bir eserdir. İlk defa New York'ta 1924 yılında, solo piyanoda Gershwin olmak üzere, Paul Whiteman ve orkestrası tarafından seslendirilen eserin 1942 yılında Ferde Grofé tarafından piyano ve senfoni orkestrası için düzenlenmiş versiyonu, en popüler Amerikan konser eserlerinden birisi oldu. Gershwin, bu eserinin Amerika'nın ruhunu anlattığını söylese de eser daha çok New York kentinin bir müzikal portresi olarak düşünülür. Gershwin kendi ifadelerine göre bu eseri, “Cazın mutlaka bir dans rikti yansıtması gerektiğine inananların yanlış düşündüğünü güçlü bir darbeyle ispatlamak amacıyla” yazmıştır.

George Gershwin (1898 – 1937)
Rhapsody in Blue: 16 dakika.

Türkiye caz sahnesinin önde gelen müzisyenlerinden oluşan Önder Focan & Meltem Ege Grup, 2012 yılında tamamem Önder Focan bestelerinden oluşan “Songbook” adlı bir albüm yaptı. Oldukça beğeni toplayan albümün özelliği her birinin farklı bir hikayesi olan eski ve yeni 12 adet Önder Focan bestesinin, bu kez Meltem Ege'nin etkileyici sesiyle yorumlanmasıydı. İşte bu albümden 8 parça bu kez 6 kişilik caz grubu ile birlikte, İDSD yaylı sazlar orkestrası ile seslendirilecek. Caz grubunun yorum ve doğaçlamaları, yaylı sazlar orkestrasının etkileyici sedasıyla birleşip, yepyeni bir ifade ve dinamizimle dinleyiciye ulaşacak.

Sef: Antonio Pirolli
Solist: Burçin Büke (Piyano)
Solist: Önder Focan (Gitar)
Solist: Meltem Ege (Gitar)
Solist: Şenova Ülker (Trompet)
Solist: Ozan Muşluoğlu (Kontrbas)
Solist: Ferit Odman (Davul)
Solist: Bulut Gülen (Trombon)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT