İstanbul Klarnet Korosu - Nicolas Baldeyrou Konseri

Tarihler: 15 Mayıs 2010 Cumartesi ~ 15 Mayıs 2010 Cumartesi - Saat: 20:30

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Ücret: 1. Kategori: 50,00 TL 2. Kategori: 30,00 TL 3. Kategori Tam: 20,00 TL Öğr.: 10,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Caddebostan Kültür Merkezi

Adres: Haldun Taner Sok. No: 11 Caddebostan Kadıköy İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 467 25 68

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 15, 2010 ~ May 15, 2010

İstanbul Klarnet Korosu
“Klarnetler Buluşuyor”

Şef: Burak Tüzün
Solist: Nicolas Baldeyrou / Klarnet

NICOLAS BALDEYROU

Klarnetist Nicolas Baldeyrou, Orchestre National de France (Fransa Ulusal Orkestrası)’daki prestijli pozisyonuyla, Fransa ve dışındaki solo konserleriyle ve CD kaydıyla oldukça çarpıcı bir kariyere imza atmakta. Henüz 14 yaşında Conservatoire National Superieur de Musique de Paris’ye kabul edildi. 1998 yılında oybirliğiyle Birincilik Ödülü ve Jüri Özel Ödülü’nü alarak mezun oldu. Olağanüstü performansı çeşitli uluslararası yarışmalarda aldığı derecelerle ödüllendirildi (Bükreş, Odense’s Carl-Nielsen). Üç büyük uluslararası yarışmayı kazandı; 1998 Münih ARD yarışması-sadece 19 yaşındayken, 1999 İspanya’da Dos Hermanas-20 yaşında ve 2001 yılında ABD’deki ICA Genç Artist Yarışması.

Nicolas 1994’ten 1999’a kadar Carlo Maria Giulini, Colin Davis, Vladimir Ashkenazy, Mstislav Rostropovich gibi büyük şeflerce yönelilen Avrupa Birliği Gençlik Orkestrası’sının solo klarnetistlernden biri olarak tüm dünyayı dolaştı. 1999 yılında yılın en iyi nefesli enstruman sanatçısı olarak Mick-Baynes Ödülü’nü aldı. 2000’de, Orchestre National de France’ın solo klarnetistlerinden biri olarak atanmadan önce Mahler Oda Orkestrası’na kabul edildi. Dünya’nın önemli orkestraları tarafından solist olarak davet edildi. Bayerische RundFunk, Tokyo Philharmony, Prague Philharmonia, Orchestre National d’Auvergne, Orchestre de Cannes-Côte d’Azur ve Fransa ve Almanya’daki çeşitli oda orkestraslarıyla konserler yaptı. 2004 yılında; Paris Cité de la Musique, Brussels Palais des Beaux-Arts, the Köln Philharmony, Amsterdam’s Concertgebouw, Vienna’s Konzerthaus, the Birmingham Symphony, Carnegie Hall gibi prestijli salonlarda resitaller yapmasına vesile olan ‘Yükselen Yıldız’ ödülünü aldı.

Nicolas, Alexandre Tharaud, Vahan Mardirossian, Miguel Da Silva, Emmanuelle Bertrand, François Salque, Henri Demarquette, Maurice Bourgue, Alexei Ogrintchouk, David Guerrier, le Quatuor Amati, le Quatuor Ysaÿe…gibi pekçok tanınmış sanatçıyla birlikte oda müziği performansları gerçekleştirdi. Nicolas hem solist olarak, hem de çeşitli gruplarla (2e2m, Court-Circuit, Alternance, Ars Nova, Itinéraire, TM+) çalışan bir oda müziği sanatçısı olarak çağdaş müzikle yakından ilgilidir. 2003 yılında besteciler Eric Tanguy (Capriccio) ve Jacques Lenot (Tormentoso) kendisine iki solo parça ithaf etmişlerdir. Bu iki parçayı, diğer bazı 20. Yüzyıl solo klarnet eseriyle birlikte bir CD kaydında çalmış (Kasım 2004, Intrada etiketli) ve bu kayıt uluslararası alanda çok iyi eleştiriler almıştır. Daha öncesinde Ludmila Peterkova ve Prag Filarmoni’yle bir CD kaydetmiş, bu CD Çek Cumhuriyeti’nde ‘Yılın Klasik Müzik Kaydı’ ödülünü almıştır. Kendisi 2005 yılında Franck Amet, Alexandre Chabod ve Olivier Patey ile Quatuor Vendome(Klarnet Kentet) ismi altında ‘Tango Virtuoso’ CD’sini kaydetmiştir.

Nicolas Baldeyrou Meyer, Bunkamura ve Groupe Banque Populaire Foundations tarafından desteklenmektedir. Birkaç yıl Ecole Nationale de Musique de Genneviliers’de öğretmenlik yaptıktan sonra 2007 yılından bu yana Conservatoire National Supérieur de Musique de Lyon’da bu göreve devam etmektedir. Nicolas Baldeyrou aynı zamanda 2004 yılından bu yana Buffet Crampon için akustik danışmanlık yapmakta ve hem fabrikadaki, hem de dünyanın çeşitli yerlerindeki ustalık sınıflarındaki çalışmalarıyla enstruman gelişimine katkıda bulunmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT