İstanbul Müzik Festivali 2011 / Festival Özel Konseri: Renee Fleming

Tarihler: 22 Temmuz 2011 Cuma ~ 22 Temmuz 2011 Cuma - Saat: 20:00

Yer: Aya İrini Müzesi

Ücret: 5. Kategori - 475.00 TL - 1. Kategori - 375.00 TL - 2. Kategori - 325.00 TL - 3. Kategori - 275.00 TL - 4. Kategori - 22.50 TL

Nereden Alınır: www.biletix.com, Biletix Gişeleri, - Biletix çağrı merkezi (0216) 556 98 00, İSV Merkez, Aya İrini

Adres: Topkapı Sarayı Müzesi Avlusu, Sultanahmet İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 334 07 00 - iksv

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 22, 2011 ~ Tem 22, 2011

39. İSTANBUL MÜZİK FESTİVALİ
4–29 HAZİRAN 2011
FESTİVAL ÖZEL KONSERİ: RENÉE FLEMING
22 Temmuz Cuma | Aya İrini Müzesi | 20.00

Dinleyeni soluksuz bırakan, ünü kıtaları aşmış bir soprano, Renée Fleming İstanbul’da! Decca’dan çıkan son CD’si Verismo ile üçüncü Grammy Ödülü’nü alan sanatçının kariyeri sayısız başarılarla dolu. Amerikalı soprano Renée Fleming günümüzün “olağanüstü seslerinden biri” olarak nitelendiriliyor. Müzikal hâkimiyeti ve kariyerindeki üstün başarılarıyla eleştirmenlerin, sahnedeki çarpıcı karizmasıyla da müzikseverlerin gönlünü fethetmiş bir sanatçı…

22 Temmuz Cuma akşamı saat 20.00’de Aya İrini Müzesi’nde, Borusan Holding sponsorluğunda gerçekleştirilecek bu özel konserde Fleming’e Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşlik edecek.

Dünyanın en büyük opera sahnelerinde ve konser salonlarındaki performanslarıyla muhteşem bir kariyere sahip olan Amerikalı soprano Renée Fleming, günümüzün “en olağanüstü seslerinden biri” olarak nitelendiriliyor. Seslendirdiği eserlere getirdiği olağanüstü yorumu, müzikal hâkimiyeti ve kariyerindeki üstün başarılarıyla eleştirmenlerin, sahnedeki çarpıcı karizmasıyla da müzikseverlerin gönlünü fethetmiş olan sanatçı klasik müzik dışı alanlarda da elde ettiği başarılarıyla haklı bir üne kavuştu.

Bir müzik elçisi olarak Renée Fleming, 2006 Nobel Barış Ödülü töreninden, Pekin’de gerçekleştirilen 2008 Olimpiyat Oyunları’na kadar sayısız performansıyla dünyanın en seçkin etkinliklerinin aranılan ismi haline geldi. 2010–2011 konser sezonuna Proms’un Kapanış Gecesi’nde BBC Senfoni Orkestrası’yla birlikte konser vererek başlayan ünlü sopranonun aldığı ödüller ve nişanlar arasında, 2008’de İsveç Polar Müzik Ödülü, 2005’te Fransız Hükümeti’nden aldığı Légion d’Honneur (Onur Nişanı) ve 2003’te Kraliyet Müzik Akademisi’nin takdim ettiği Onursal Üyelik de bulunuyor.

Kariyeri sayısız başarılarla dolu olan, şimdiye kadar tam 12 defa Grammy’ye aday gösterilen Renée Fleming, Decca’dan çıkan son kaydı “Verismo” ile 2010 yılında “En İyi Klasik Vokal Performans” dalında üçüncü Grammy Ödülü’nün sahibi oldu. Fleming, Strauss’un tüm yapıtlarını kapsayan “Daphne”, caz albümü “Haunted Head”, film müziği “Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü” ve geçtiğimiz yıl Haziran ayında Decca ve Mercury’den çıkan Leonard Cohen ve Peter Gabriel’in şarkılarından oluşan “Dark Hope” adlı kayıtlarla çalışmalarını oldukça geniş bir yelpazede sürdürüyor.

Renée Fleming, sahne ve kayıt çalışmalarının yanı sıra, 2001’den bu yana Rolex’in reklamlarındaki yüzü olurken 2008’de onun için “La Voce by Renée Fleming” adlı bir koku tasarlandı. Ünlü şef Daniel Boulud 1999’da sanatçının onuruna “La Diva Renée” adlı bir tatlı yaratırken 2004’te Boehm tarafından “Renée Fleming Iris” adıyla üretilen porselenlere ilham kaynağı oldu. Renée Fleming, Metropolitan Operası’nın 2008 yılı açılış gecesindeki performansıyla operanın 125 yıllık tarihinde solo konser veren ilk kadın sanatçı oldu.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT