İstanbul Müzik Festivali 2011 / Schleswig-Holstein Festival Orkestrası

Tarihler: 29 Haziran 2011 Çarşamba ~ 29 Haziran 2011 Çarşamba - Saat: 20:00

Yer: Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium

Ücret: 1. Kategori - 197.50 TL - 2. Kategori - 165.00 TL - 3. Kategori - 134.00 TL - 1. Balkon - 102.00 TL - 2. Balkon - 67.50 TL - Öğrenci - 22.50 TL

Nereden Alınır: www.biletix.com, Biletix Gişeleri, - Biletix çağrı merkezi (0216) 556 98 00, İSV Merkez, Aya İrini

Adres: Darülbedai Cad. No: 1 Harbiye Şişli İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 334 07 00 - iksv

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 29, 2011 ~ Haz 29, 2011

39. İSTANBUL MÜZİK FESTİVALİ
4–29 HAZİRAN 2011

SCHLESWIG-HOLSTEIN FESTİVAL ORKESTRASI
29 Haziran Çarşamba | Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı | 20.00
Schleswig-Holstein Festival Orkestrası
Christoph Eschenbach, şef
Alissa Weilerstein, viyolonsel

Gioachino Rossini
İtalya’da Bir Türk

Camille Saint-Saëns
La minör Viyolonsel Konçertosu, No. 1, Op. 33

Johannes Brahms
Do minör Senfoni, No. 1, Op. 68

Ara dahil 90’ sürer.

Festival, çok yönlü müzisyen kimliğiyle dünyanın seçkin orkestra ve operaları arasında en çok aranan, yaşayan en önemli orkestra şeflerinden Christoph Eschenbach yönetimindeki Schleswig-Holstein Müzik Festivali Orkestrası’nın konseriyle sona eriyor. “Yo-Yo Ma’nın mirasçısı” olarak nitelendirilen en önemli viyolonsel sanatçılarından Alissa Weilerstein’ın eşlik edeceği festivalin kapanış konseri Enerjisa sponsorluğunda ve Goethe-Institut Istanbul işbirliğiyle 29 Haziran Çarşamba akşamı saat 20.00’de Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek.

Leonard Bernstein tarafından kurulduğundan bugüne, dünya çapında haklı bir üne kavuşan Schleswig-Holstein Müzik Festivali Orkestrası, düzenlendiği her yıl büyük yankı uyandıran Schleswig-Holstein Festivali’nin vazgeçilmez bir parçası. Christoph Eschenbach yönetimindeki orkestra konserde Alman romantizminin mihenk taşı eserlerinden Brahms’ın 1 No’lu Senfonisi ve Rossini’nin “İtalya’da bir Türk” uvertürünün yanı sıra, Alissa Weilerstein’la birlikte Saint-Saëns’ın 1 No’lu Viyolonsel Konçertosu’nu seslendirecek.

Kısa zamanda dünyaca ünlü bir prömiyer solisti ve aranan yıldız bir oda müzisyeni olan Weilerstein, geçtiğimiz yılın Kasım ayında Beyaz Saray’da Michelle Obama’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen öğrenci atölyeleri için seçilen dört sanatçıdan biri oldu. Henüz 27 yaşında olan sanatçı geçtiğimiz sezon boyunca Orchestre National de Lyon, Orchestre de Paris, Hamburg Filarmoni ve Chicago Senfoni Orkestrası gibi önemli orkestralarla birlikte sahneye çıktı.

Olağanüstü müzik kariyeriyle gittiği her ülke ve çalıştığı her orkestrayla çok önemli başarılara imza atan Christoph Eschenbach bugüne kadar Zürih Tonhalle, Houston Senfoni, NDR Senfoni, Chicago Senfoni, National Symphony Orchestra ve Philedelphia gibi saygın orkestraların şefliğini üstlenmiş bir sanatçı. 2000-2010 yılları arasında Orchestre de Paris’nin müzik direktörlüğünü yapan, soprano Renée Fleming, piyanist Tzimon Barto ve Lang Lang’ı müzik dünyasına kazandıran Eschenbach, viyolonsel sanatçıları Claudio Bohórquez ve Daniel Müller-Schott ile soprano Marisol Montalvo gibi sanatçıların kariyerlerinin gelişiminde de son derece etkili oldu. Yoğun şeflik kariyerinin yanı sıra, bir oda müziği sanatçısı ve piyanist olarak da olağanüstü başarılarla dolu pek çok kayda ve konsere imza atan sanatçı, Natalia Gutman, Justus Franz ve Dietrich Fischer-Dieskau gibi pek çok sanatçıyla birlikte çalıştı.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT