İstanbul Resitalleri - Xuefei Yang

Tarihler: 18 Mart 2009 Çarşamba ~ 18 Mart 2009 Çarşamba - Saat: 20:00

Yer: Mustafa Kemal Merkezi (Atilla İlhan Salonu)

Ücret: 100,00 YTL - 80,00 YTL - 60,00 YTL - 50,00 YTL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve MKM Gişe

Adres: Uğur Mumcu Cad. No:8 Akatlar Etiler Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 351 24 56 - MKM

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 18, 2009 ~ Mar 18, 2009
XUEFEI YANG
İstanbul Resitalleri 18 MART 2009 ÇARŞAMBA 20:00 MKM

Çin`de bir klasik müzik okuluna kabul edilen ilk gitarist olan Xuefei Yang, yine Royal Academy tarafından uluslararası bir bursla doktora çalışmasına kabul edilen ilk Çinli gitar sanatçısı oldu. 1. Çin Gitar Festivalinde ilk kez 10 yaşında sahneye çıkan Yang, bu konseri ile öyle büyük bir başarıya ulaştı ki, İspanya Büyükelçisi tarafından kendisine bir gitar armağan edildi. 14 yaşında Rodrigo`nun da izleyicileri arasında bulunduğu ilk Madrid konserini 14 yaşında verdi. 1995 yılında Çini`i ziyaret eden John Williams, Yang`ı dinledikten sonra kendi Smallman gitarlarından ikisini Pekin Merkez Konservatuarı`na hediye etmeye karar verdi.

Okul yıllarında Çin, Hong Kong, Japonya, Tayvan, Portekiz, İspanya ve Avustralya`da konserler verdi, radyo-televizyon programlarına katıldı. 2000 yılnda Londra`ya yerleşen Xuefei, aynı yıl Ivor Mairants Uluslararası Gitar Yarışmasını kazandı. 2002 yılnda Royal Academy of Music`ten, akademinin en yüksek derecesi Dip RAM ile mezun oldu. Bugüne kadar dünyanın en prestijli salonlarında (Avrupa`da: Wigmore Hall, Queen Elizabeth Hall, Royal Festival Hall, Londra; Philharmonie, Berlin; Musikhalle, Hamburg; Concertgebouw, Amsterdam; Concert Hall, Vienna; National Auditorium, Madrid, Asya`da: Taipei National Concert Hall; Hong Kong City Hall; Singapore Esplanade; Korea Art Centre; Concert Hall, Beijing, Amerika`da: Lincoln Centre, New York ve Herbst Theatre, San Francisco) resitaller verdi. Solist olarak English Chamber Orchestra, Royal Scottish National Orchestra, Scottish Chamber Orchestra, Northern Symphonia Orchestra, BBC Concert Orchestra, Hungarian Symphony Orchestra, Seoul Philharmonic Orchestra, Hong Kong Philharmonic Orchestra gibi önemli orkestralarla sahneye çıktı. 2005 yılnda EMI ile kontrat imzalayan Yang aynı yıl olağanüstü başarıları nedeniyle Royal Academy of Music üyeliğine kabul edildi.

P R O G R A M
J.S. BACH: Lute Suite No.4 in E major, BWV 1006
ISAAC ALBENIZ: Espana, seis hojas de album Op.165
ARA
GIULIO REGONDI: Variations on a theme from Bellini`s Opera, "I Capuleti e i Montecchi"
JOAQUIN RODRIGO: Invocation et Danse
LEO BROUWER: Sonata
GİTAR: GREG SMALLMAN TELLER: D`ADDARIO EJ45LPD

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT