Jacky Terrasson

Tarihler: 07 Aralık 2012 Cuma ~ 08 Aralık 2012 Cumartesi 07 ve 08 Aralık - Saat: 21:30

Yer: İstanbul Jazz Center

Ücret: Masa Kişi Başı 45.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve İstanbul Jazz Center gişe

Adres: Çırağan Cad. Salhane Sok. No.10 Ortaköy Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 327 50 50

Web: http://http://www.istanbuljazz.com/

E Posta: info@istanbuljazz.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 7, 2012 ~ Ara 8, 2012

2 kez Grammy adaylığı ve birçok kez piyano ve yaptığı albümler ile top 10 listelerinde birçok kez yer almış çok Dinamik bir pianist olan Jacky Terrasson ayrıca  Betty Carter ve Casandra Wilson ile de album kayıtları yapmış ve dünya turnelerine katılmıştır. Bu önemli caz piyanistini Garanti caz yeşili konserleri kapsamında 2.kez ağırlamaktan JC’S büyük keyif almaktadır…

“Tartışmasız biçimde göz alıcı ve doğal” New York Times

İki Grammy adaylığı, bir özel Thelonious Monk Uluslararası Caz Piyano Yarışması birinciliği…  New York Times Magazine Jacky Terrasson’dan “Önümüzdeki 30 yıl içerisinde Amerikan kültürüne büyük etki edecek 30 yaşın altındaki 30 sanatçıdan birisi” şeklinde övgüyle söz eder. Jacky Terrasson, 1994’teki çıkış albümü Blue Note’dan sonra, Time Magazine tarafından 1995’in en iyi albümlerinden birisi olarak gösterilmesi ve yeni ölçütlerin yaratıcısı olarak kendini kabul ettirmesi ile birlikte dünya çapında inanılmaz bir üne sahip oldu. Los Angeles Times onu “Parlak bir doğaçlama yeteneğine sahip bir piyanist ve Terrasson kararlı bir biçimde kendi yolunu izleyecek gibi görünüyor” diyerek selamlar.

12 yaşındayken annesinin caz koleksiyonu ile tanıştığı ülkesi Fransa’dan Atlantik’in karşı kıyısına uzanan bu yol Jacky’i “doğaçlamada ifade özgürlüğü” adına piyanoya yönlendirdi. Lycee Lamartine’de Bud Powell ile birlike ‘Round Midnight’ filminin müziklerini yapan ve onu Boston’daki Berklee College of Music’e kaydolması için cesaretlendiren Francis Paudras’ın öğrencisi oldu. Bu tanınmış konservatuarda geçen bir yıl, Jacky’nin, yıllar sonra prodüksiyonunu Betty Carter’ın üstlendiği çıkış albümü Blue Note çalması için davet eden Javon Jackson ile tanışmasını sağladı. 

Hızla gelen başarının ardından Carter, Jacky ile anlaşma imzaladı.Birlikte ilk çalışmaları Jacky’nin Monk Yarışmasındaki ödülü kazanmasının hemen ardından geldi.Bu birincilik ile birlikte büyük yapımcı şirketler Jacky için bir savaşa tutuştular ve ardından Blue Note geldi. Zerafet ve coşkuyu doğaçlamadaki ustalığı ile harmanlayan Jacky, Ugonna Okegwo ve Leon Parker’dan oluşan triosu ile modern cazın en özel soundlarını ortaya koyan iki albüm daha (Reach, Alive) yayınladı. New York’tan Newsday’in sözleriyle; “Bu kadar üst düzey sahnesi olan bir başka trio’yu düşünmek bile çok zor”.

Jacky 2007’de birkaç standardın kendi tarzında ters yüz edilmiş hali ile birlikteçalışması ile 2004’de ikinci kez Grammy’e aday gösterildi. Hem Fransa’da hem Amerika’da üne sahip sanatçı, 2003’te Yılın En İyi Caz Sanatçısı (Prix Django Reihnardt , Academie de Jazzº), Smile ile Yılın En İyi Caz Albümü (Victoire de Jazz) ve iki kez Django d’Or En İyi Caz Albümü ve En İyi Sanatçı ödüllerini kazandı. Jacky, Cassandra Wilson ile birlikte yaptığı “Rendevous” (1  997) albümünde çok önemli bazı caz vokalistleri ile birlikte çalıştı. Bunun yanında Dianne Reeves, Dee Dee Bridgewater, Jimmy Scott ve kendisi için “çalıştığım en etkileyici piyanist” diyen Betty Carter gibi isimlerle birlikte aranjör ve piyanist olarak çalıştı. Terrasson ayrıca Ray Brown ve Art Taylor ile birlikte çaldı, Ry Cooder ile birlikte iki albüm kaydetti.

Jacky dünyanın en önemli festivallerde ve en prestijli salonlarında çaldı. Bunların arasında The Kennedy Center, Lincoln Center, Princeton’daki McCarter Theater, Çin’deki Ulusal Konser Salonu, Tokyo’daki Sumida Tripony Hall, Hollanda’daki North Sea Jazz Festival, İtalya’da Perugia Caz Festivali, Montreal Caz Festivali, Monterey Caz Festivali bulunmaktadır. Solo piyano, trio ve Emanuel Pahud ile birlikte özel performanslarının yanı sıra, Jacky’nin, basçı Ugonna Okegwo ve davulcu Leon Parker ile birlikte T.O.P adı altında grup çalışmaları da bulunmaktadır. Tüm biletleri tükenen en son turnelerinin bir ayağını Paris’teki St Germain de Pres Festival’e ev sahipliği yapan ünlü Sorbonne oluşturdu.    

- Masalar 4 veya 6 kişiliktir, daha az sayıda bilet alanlar masayı başkası ile paylaşacaklardır.
- Bazı masalar JC's yıllık üyelere önceden ayrılmaktadır, diğer masalarda ilk gelenler istedikleri masaları seçebilirler.
- Masa bileti alanlarda gece boyunca 50 TL harcama zorunluluğu vardır.
- Bar biletleri mekan girişinden etkinlik günü satışacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT