Jaga Jazzist

Tarihler: 21 Ocak 2012 Cumartesi ~ 21 Ocak 2012 Cumartesi - Saat: 22:30

Yer: Tamirane

Ücret: 55.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, Tamirane

Adres: santralistanbul Kazım Karabekir Cad. No: 2/8 Eyüp-Haliç İstanbul Eyüp İstanbul

Telefon: 0212 311 73 09

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 21, 2012 ~ Oca 21, 2012

Kendilerine has müzik tarzlarıyla bir fenomene dönüşen ve 9 kişilik bir orkestradan oluşan Norveçli progresif caz topluluğu Jaga Jazzist, 21 Ocak Cumartesi akşamı ilk kez İstanbul’daki hayranlarıyla buluşuyor…

Caz, rock ve elektronikayı birleştirdikleri müzikleri, sıra dışı kimlikleri ve farklı stilleriyle dünyada önemli sayıda bir hayran kitlesini peşinden sürükleyen Jaga Jazzist, ritmik, melodik ve aynı zamanda hipnotize edici tarzlarıyla müzikseverlerin hafızasında özel bir iz bırakmak üzere Tamirane’ye geliyor. Daha önce hiç izlemediğiniz bir caz konserine hazır olun!

Jaga Jazzist’in özgün tarzının ve kategorize edilememesinin nedenlerinin başında şüphesiz bu caz “ordusunu” oluşturan birbirinden yetenekli müzisyenlerin Jaga Jazzist dışında birçok farklı projede yer alıyor olması var. Norveç ve diğer İskandinav ülkelerinden çıkan hemen hemen tüm önemli müzikal kayıtlara katkı getirmiş olan Jaga Jazzist üyeleri, birbirinden farklı müzik tarzlarından ilham alan son derece yetenekli ve sıra dışı müzisyenler. Bu yeteneğin göstergesi olarak; 17 yıllık uluslararası müzik kariyerlerine rağmen 29 ile 35 yaşları arasında değişen genç grup üyeleriyle Jaga Jazzist, sayısız uluslararası caz, rock ve elektronik müzik festivallerinde sahne aldı.

1994’te kurulan Jaga, İskandinav Warner’dan çıkan ilk albümleri “A Livingroom Hush” (2001) ile büyük alkış topladı. Albüm, 2002’de BBC tarafından yılın caz albümü olarak seçildi. Takip eden donemde verdikleri birçok konserle müzikseverleri büyüleyen Jaga Jazzist, özgün tarzı ve yarattığı yankı ile kısa zamanda bağımsız ve alternatif müziğin en önemli plak şirketlerinden Ninja Tune’un dikkatini çekti. Jaga, ikinci albümü “The Stix”i Ninja Tune’dan çıkardı. Albümün prodüktörlüğünü, Röyksopp ve Kings of Convenience’in da stüdyosu olan “Duper Studio”sunun beyni Jørgen Træen üstlendi. Takip eden albümleri “What We Must” baskın bir rock “sound”una sahipken bir sonraki albümleri “One Armed Bandit” rock tınılarından uzaklaşırken “Jaga Jazzist sound”una efsanevi Nijeryalı müzisyen Fela Kuti’nin afrobeat stilini entegre etti.

Eric Satie, John Coltrane, Charles Mingus’dan Aphex Twin’e, Stereolab, Soft Machine, Squarepusher, Isotope 217 ve Tortoise’a kadar birçok kişi ve grupla kıyaslanan Jaga Jazzist’in müzikal kahramanları ise Steve Reich, My Bloody Valentine, Fela Kuti, Dungen, Jean Claude Vannier, Tortoise, Cornelius, Sonic Youth, Radiohead ve MGMT.

9 yetenekli müzisyenden oluşan Jaga Jazzist 21 Ocak Cumartesi akşamı Tamirane’de; Mathias Eick (trompet, kontrbas, klavye, vibrafon), Marcus Forsgren (gitar), Even Ormestad (bas), Andreas Mjøs (vibrafon, gitar), Lars Horntveth (saksafon, klarinet, gitar), Martin Horntveth (davul), Øystein Moen(klavye), Erik Johannessen (trombon, perküsyon) ve Peder Simonsen’den (tuba, glockenspiel) oluşan “caz ordusu” ile sahnede olacak. Jaga Jazzist, 21 Ocak Cumartesi akşamı, saat 22:30’da Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında Tamirane’de verecekleri konser ile müzikseverlerin zihnini açarken kentin müzik hafızasına özel bir iz bırakacak. Jaga Jazzist sahne almadan önce ise saat 21:00’den itibaren Berke Yavuz progresif caz yüklü setiyle pikapların başında müzikseverleri keyifli bir ısınma turuna çıkaracak.

22:30 Jaga Jazzist

Bilgi için: tamirane.com
twitter.com/Tamirane
facebook.com/tamiraneofficial
info@tamirane.com

- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.
- Etkinlik mekanına kamera, fotoğraf makinası, ses kayıt cihazı vb. sokmak kesinlikle yasaktır.
- Etkinlik ayaktadır.
- Organizasyon şirketi etkinlik günü uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.
- Organizasyon şirketi konser sırasında gürültü yaparak konserin düzgün bir şekilde izlenmesine mani olan kişileri etkinlik mekanından çıkarma hakkına sahiptir.
- Garanti Bankası Gençlik Bankacılık Programı ve Bonus kartlarıyla Biletix Perakende Satış Noktaları veya etkinlik akşamı Tamirane’den satın alınan biletlerde %10 indirim uygulanır.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT