Jan Garbarek Group feat. Trilok Gurtu

Tarihler: 26 Nisan 2015 Pazar ~ 26 Nisan 2015 Pazar 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 133.50 TL 2. Kategori - 93.50 TL 3. Kategori - 63.50 TL 60 yaş üstü bileti - 43.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 26, 2015 ~ Nis 26, 2015

İskandinav cazının en büyük isimlerinden Jan Garbarek, her biri usta müzisyenlerden oluşan grubuyla 3 yıllık bir aradan sonra İstanbul'da 26 Nisan'da CRR Sahnesinde Türk hayranlarıyla buluşuyor!

Saksafon: Jan Garbarek
Piyano: Rainer Brüninghaus
Bas gitar: Yuri Daniel
Perküsyon: Trilok Gurtu

40 yılı aşkın başarılı müzik kariyeri, sayısız albüm ve projesiyle dünyanın en önemli caz üstadlarından olan Jan Garbarek, 26  Nisan'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'na, müzikseverlerin ruhunu teslim almaya geliyor.

Memleketsiz Garbarek
Polonyalı bir baba ve Norveçli bir anneye sahip olan Jan Garbarek, 1947 yılında Mysen'de doğdu. Ailesi dönemin koşulları sebebiyle Oslo'ya taşındıkları zamana yani Garbarek, 7 yaşına gelene kadar memleketsiz kalır. Yeni memleketinin kültürü Jan Garbarek'i fazlasıyla etkileyecek ve İskandinav cazının babası olarak anılacaktır.

50 Albümle Hollywood’ın En Gözde İsmi
Garbarek'in yaşamı, henüz 14 yaşındayken, radyoda John Coltrane'i dinlemesiyle yön değiştirir. Beğendiği isimleri dinleyerek kendi kendini yetiştiren sanatçı, iyi müzik yapabilmek için çok nota çalmak gerekmediğini, çalarken diz çökmenin hiç de ona göre olmadığını fark eder ve kendi müziğini yapmaya karar verir. Klasik cazın yanı sıra İskandinav ve dünya folklorunu da müziğine taşıyan Garbarek, parlak ve temiz sololarıyla da çağdaşlarından kolaylıkla ayırt edilebilir. Caz teorisyeni George Russell, Garbarek’i "Avrupa cazında Django Reingardt'tan beri en orijinal ses" olarak tanımlıyor. 

22 yaşına geldiğinde ünlü caz plak şirketi ECM'e davet edilen Jan Garbarek, 43 yılda yaklaşık 50 albüme imzasını attı. Modern caz kronolojisinin en değerli isimlerinden olan sanatçı Anouar Brahem, Eleni Karaindrou, Ustad Fateh Ali Khan, Zakir Hussain ve Deeyah gibi etnik isimlerle de pek çok albüm projesinde yer aldı. Birçok Fransız ve Norveç filminin özgün müziklerini yazan Garbarek, Hollywood sinemasının da en gözde bestecilerinden...

Jan Garbarek'i ilk kez dinleyecek olanlar, onun müziğinin basit ve soğuk olduğunu düşünebilir. Oysa ki; Garbarek'in müziğindeki gizemi, parlaklığı, estetiği, lirikliği kısacası onun bir kült haline getiren nedenleri onu dinlerken sadece kulağını değil yüreğini de açanlar görebilir. 26 Nisan’da gerçekleşecek konserde önemli modern caz davulcularından Hintli Trilok Gurtu Garbarek2e eşlik edecek.

- Konser başladıktan sonra salona izleyici alınmayacaktır.
- 7 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 7 yaş ve üzeri bilete tabidir.
- Sınırlı sayıda öğrenci biletleri CRR gişesinden satılmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT