Jane Birkin

Tarihler: 21 Nisan 2009 Salı ~ 21 Nisan 2009 Salı - Saat: 21:00

Yer: Türker İnanoğlu Maslak Show Center

Ücret: 112,00 TL - 84,00 TL - 61,50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve TİM Gişe

Adres: Büyükdere Caddesi, Derbent Mevkii (Darüşşafaka Lisesi Yanı), 34457, Maslak Adalar İstanbul

Telefon: 0212 286 66 86

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 21, 2009 ~ Nis 21, 2009
JANE BIRKIN ISTANBUL’da!!
Birçogumuz onu, Fransız Pop`unun dahi bestesici Serge Gainsbourg`un şarkilarini seslendirdigi plaklariyla, bazılarımız ise Blow Up filminde ünlü Italyan yönetmen Antonioni`nin kamerasi önünde ortaya koydugu baştan çıkarıcı performansiyla tanıyoruz.
Gaingsbourg ile ilk ortak calismalari olan ve erotik icerigiyle 60`lar Fransa`sinda skandal yaratan `Je t`aime moi non plus` ile muzik dunyasina adim atan sanatci, kirk yila yayilan kariyeri boyunca sayisiz albume imzasini atti ve Beth Gibbons, Rufus Wainwright, Bryan Ferry, Franz Ferdinand Beck, Yann Tiersen gibi isimlerle ortak calismalar gerceklestirdi ve diger yandan Jacques Rivette, Jacques Doillon gibi yonetmenlerin filmlerinde basrol oynadi.
Sanatci, 2004 yilinda `Arabesque` turnesi kapsaminda Istanbul`da bir konser vermisti. Bu konserinde ise agirlikli olarak Gainsbourg klasiklerini ve son iki solo albumunun one cikan parcalarini yorumlayacak.

JANE BIRKIN
1946 dogumlu sanatci, muzik dunyasina adimini henuz 17 yasindayken atti. Passion Flower Hotel adli muzikalde sahne alma firsatini yakalayan Birkin provalar sirasinda James Bond filmlerinin muziklerine imzasini atan unlu Ingiliz besteci John Barry ile tanisti ve cift kisa sure sonra dunya evine girdi.
Jane Birkin bu donemde sinema tarihinin klasiklerinden biri olarak kabul edilen Blow Up`ta, Italyan yonetmen Antonioni ile calisma firsati yakaladi, belki rolu kisaydi ama oynadigi sahne hic kuskusuz sinema tarihinin en kult sahnelerinden biri olarak izleyicilerin hafizalarina kazindi.
1969 yili sanatcinin hayatinda bir donum noktasi oldu, zira hayatinin aski ve muzik kariyerinin en buyuk destekcisi, Fransiz pop`unun asi dahisi Serge Gainsbourg ayni yil bir film setinde tanisti ve ciftin 1983`e kadar surecek birlikteligi de boylece baslamis oldu. Ciftin ilk ortak calismasi ise bugun artik klasik haline gelen ve ilk yayinlandiginda cinsel dozu yuksek icerigiyle Fransa`da olay yaratan ` Je T`aime Moi Non Plus` oldu.
Jane Birkin 1978`de ilk albumu ` Di Doo Dah`i yayimladi, bir yandan da cesitli filmlerde rol alarak sinema kariyerini devam ettirdi, bu fimlerden biri de Gainsbourg ile birlikte kamera onune gectikleri ` Je T`aime Non Plus` adli yapim oldu. 70 sonlari ve 80 baslarinda `Lolita Go Home`, `Ex-fan Des Sixties` gibi basarili albumlere imzasini atan sanatci 1983`te Gainsbourg ile olan calkantili iliskisine son verip unlu Fransiz yonetmen Jacques Dillon ile yasamaya basladi.
Serge Gainsbourg 1990`da yayimladidi `Amours Des Feintes` albumunu Jane Birkin`e ithaf etti ve bir yil sonra da hayata gozlerini yumdu. Bu Birkin icin buyuk bir yikim oldu ve bir sureligine sarki soylemeyi birakacagini acikladi. Studyo ve sahnelerden uzak kaldigi bu donemde sanatci Uluslararasi Af Orgutu ve AIDS`e karsi savasim veren derneklerin catisi altinda cesitli projere ve etkinliklere destek verdi.
Gainsbourg`un vefatindan sonra onun sarkilarini en iyi yorumlayan sanatci unvaniyla 1996`da 15 farkli Gainsbourg bestesini yeni aranjmanlarla seslendirdigi ve Goran Bregovic, Les Negrettes Vertes gibi sanatcilarla birlikte studyoya girdigi `Versions Jane` adli albumu yayinladi. Bir sonraki album ` A La La Negre` de ise Fransiz muzigini`nin onde gelen isimlerinin ( Chamfort, Francosie Hardy, MC Solar, Zazi) kendisi icin yazdiklari parcalardan olusuyordu.
Jane Birkin`in son donemde en cok ses getiren calismasi ise hic kuskusuz Gainsbourg melodilerini Ortadogu, Kuzey Afrika ve Cingene muzik formlariyla biraraya getirdigi `Arabesque` albumu oldu ve bu albumle Birkin kendisine ozellile genc kusaktan yeni bir dinleyici kitlesi edindi.
Birkin`in son iki albumu `Rendezvous` ve `Fictions gunumuz pop muziginin star isimleriyle duetler ve ortak produksiyonlar iceren calismalardi. Bryan Ferry, Brian Molko, Beth Gibbons, Rufus Wainwright, Neil Hannon, Jonny Marr ( The Smiths) Birkin`e bu albumlerde destek veren isimlerden sadece bir kaci.
2007de Cannes`da ilk yonetmenlik denemesi olan `Boxes`i izleyici karsisina cikaran sanatci son albumu olan `Enfants Dihiver`i ise gectigimiz yil yayimladi.
http://www.charmenko.net




istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT