Jeremy Pelt Quintet

Tarihler: 03 Kasım 2011 Perşembe ~ 03 Kasım 2011 Perşembe - Saat: 20:30

Yer: İstanbul Jazz Center

Ücret: 50.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, İstanbul Jazz Center

Adres: Çırağan Caddesi Salhane Sk. No.10 34349 Ortaköy Beşiktaş İstanbul Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 327 50 50

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 3, 2011 ~ Kas 3, 2011

Jeremy Pelt - Trompet & flugelhorn
JD Allen - Tenor saksafon
Danny Grissett - Piyano
Dwayne Burno - Bas
Jonathan Barber - Davul

Berklee Müzik Akademisi'ni bitirdikten sonra 1998 yılında New York'a gelen ve önemli müzisyenler tarafından yeni yeni farkedilmeye başlanmış olan Jeremy Pelt, ilk profesyonel caz sahnesini Mingus Big Band ile alır. Bu sahne gruptaki birçok yetenekle uzun süreli anlaşmaların yapılmasını sağlarken, Pelt'in yükselişi için de çok önemli bir fırsat olur.

New York'a gelişinden sonra Jimmy Heath, Frank Wess, Charli Persip, Keter Betts, Frank Foster, John Hicks, Ravi Coltrane, Winard Harper, Vincent Herring, Ralph Peterson, Lonnie Plaxico, Cliff Barbaro, Nancy Wilson, Bobby Short, Bobby "Blue" Bland, The Skatalites, Cedar Walton gibi birçok caz üstadıyla çalışma fırsatı yakalar. Ayrıca Roy Hargrove Big Band, The Village Vanguard Orchestra, the Duke Ellington Big Band gibi çeşitli gruplarla çalışmalar yapan Pelt, halen Lewis Nash Septet ve The Cannonball Adderley Legacy Band ft Louis Hayes'in bir üyesidir.

Jeremy Pelt, şarkılarında modern zamanın telaşını bize aktarırken bir yandan da istikrarlı yükseliş çizgisini korumuştur. Başarılı çalışmaları nedeniyle efsanevi caz yazarı ve yapımcı Nat Hentoff’un Wall Street'teki yazılarında geniş yer bulan ve dünya çapındaki yayınlardan olumlu eleştiriler alan Pelt 'in biyografisini ve diskografisini okuduktan sonra Downbeat Dergisi'nin ve Jazz Journal Association'ın trompette yükselen yıldız değerlendirmesinde 5 yıl boyunca neden seçildiğini anlamak zor değildir.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT