Jeronimo Maya - Erdal Akkaya: Endülüs'ten Anadolu'ya

Tarihler: 06 Nisan 2012 Cuma ~ 06 Nisan 2012 Cuma - Saat: 22:00

Yer: garajistanbul

Ücret: Tam 39.50 TL Öğrenci 29.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com

Adres: Tomtom Mah. Kaymakam Reşat Bey Sokak 11 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 44 99

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 6, 2012 ~ Nis 6, 2012

Müzik, her dönem çağının izlerini taşır. Akıp giden zamanın tanığıdır müzik. Bugün geçmişin izini sürerken müziğin bize anlattığı insan hikayelerine gidiyor, her dönemin yaşam biçimine tanık oluyoruz. Kendine özgü ritmik ve melodik yapısıyla Flamenko'nun doğduğu Endülüs’ten, farklı kültürlerin yaşam biçimlerini müzikle anlatarak Anadolu‘ya uzanan büyük bir hümanizmanin ifade edilişine tanık olacağız. Jeronimo Maya'nin gitarı flamenko müziğinin seçkin örneklerini, Erdal Akkaya'nın bağlaması Anadolunun klasikleşmis eserlerini yansıtırken, müzikleri birleşerek zamanın içinden süzülüp; hayatımızın bir parçası haline gelmiş tınıları yerelden evrensele uzanan bir anlayışla buluşturarak gönülhanemize misafir edecek. Bağlama ve şelpe virtüözü Erdal Akkaya, gitar virtüözü Jeronimo Maya’yla birlikte Endülüs'ü Anadoluya bağlayan melodileri,gelenekten kopmadan ve çoksesli müzikle harmanlayarak bizlere sunacak. Bize kalan tek şey ise bu eşsiz performansa tanıklık etmenin hazzını yaşamak olacak.

Flamenko Gitar Virtüözü Jeronimo Maya

Jeronimo Maya 1977 yılında Flamenko geleneğinin yaşatıldığı bir evde dünyaya geldi. Profesyonel Flamenko Gitaristi olan babası Felipe Maya ve büyük amcası Ricardo Losada el Yunque onun ilk hocaları oldu. 4 yaşında gitarla tanıştı, 6 yaşında Madrid’de ilk konserini verdi.

Madrid Konservatuarından mezun oldu. Çocuk yaşlarda Sevilla ve Madrid Flamenko bienallerinde sahne aldı. 1989 yılında dünyaca ünlü Flamenko gitaristi Paco de Lucía ve Enrique Morente ile birlikte New York`a davet edildi. Olite Festivali’nde ünlü Flamenko gitaristi Manolo Sanlucar ve ünlü Flamenko Solisti Cameron’la aynı sahneyi paylaştı. Japonya, Kanada, İtalya, Hollanda, Fransa ve Ürdün`de konserler verdi.

2001 yılında Jose Menese, Ginesa Ortega, Enrique de Melchor ve Joan Albert Amargos ile birlikte İspanya Kraliyet Tiyatrosu’nda Teatro Real de Madrid`dekonser verdi. 2003 yılında Londra’da Kraliçe Elizabeth Hall`de ve Amsterdam’daki ünlü konser salonu Concertgebouw’da resitaller verdi. Bukonserleri 2004, Singapurda Plenary Hall`deki konser izledi. 2004 yılında ilk solo albümünü “Jeronimo” yayınladı.

Erdal Akkaya

Erdal Akkaya, 1972 yılında aslen Erzincanlı bir ailenin üçüncü çocuğu olarak istanbul'da doğdu. Müzikle ilkokul yıllarında Libya’da babasının ona aldığı bağlama sayesinde tanıştı. Ortaokul yıllarında Arif Sağ Müzik Okulu’nda solfej öğrenimi gördü.Ablaları Saadet ve Gülten Akkayadan oluşan"Akkayalar" adlı müzik topluluğuna bağlaması ve sesiyle eşlik etti. Otantik bir icra biçimi olan şelpe tavrı üzerine çalıştı.

Kendisine has bir icra tarzı olan Erdal Akkaya’nın enstrümanındaki tuşeleri belirgin bir şekilde farkedilir. Geleneksel müzik mirasını geleceğe taşıma konusunda çalışmalar yapar ve geleneksel bir çalım tarzı olan şelpeyi günümüz çağdaş müziğiyle buluşturan denemeler yapar. Geçmişten geleceğe uzanan müzik yolculuğunda içeriği zengin yapılar ortaya koymaktır tüm gayesi. Onun bağlamasının şelpesini dinlerken birden fazla enstrümanın aynı anda çaldığı hissine kapılırsınız.

Erdal Akkaya, solo albümleri "Yağmurla Gelen", "Ciğerparem" ve “Aşk Vardı…”nın yönetmenliği yanı sıra birçok halk müziği yorumcusunun albümlerinde de aranjör ve yönetmen olarak yer aldı.

Yerli ve yabancı birden fazla müzisyenle ortak çalışmalar yapan Erdal Akkaya’nın çalıştığı isimler arasında Zülfü Livaneli, Mikis Theodorakis, Maria Farandouri, Liesbeth List, Al Di Meola, İlhan Erşahin, Ara Dinkjiyan, Özdemir Erdoğan, Selda Bağcan, Fatih Kısaparmak, Burhan Çaçan, Nuray Hafiftaş, Güler Işık ve Güler Duman yer almaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT