Joel Frederiksen, bas - lavta

Tarihler: 19 Ocak 2010 Salı ~ 19 Ocak 2010 Salı - Saat: 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Tam: 14,00 TL - Öğrenci: 8,00 TL

Nereden Alınır: www.biletix.com ve Akbank Sanat

Adres: Akbank Sanat İstiklal Cad. No: 8 34435 Beyoğlu, İstanbul İstanbul Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 19, 2010 ~ Oca 19, 2010

Joel Frederiksen, bas & lavta

Frederiksen`in vokalistik gücü büyüleyici. Orpheus, I am saatlerce dinlenecek değerde… Kuvvetli bas sesiyle, Frederiksen Orpheus’a değer katıyor.

Early Music America -Sonbahar 2003

Aynı zamanda lavta çalan bir bas şarkıcı olarak Joel Frederiksen, İngiliz lavta şarkıları’ndan erken İtalyan Barok müziğe kadar uzanan çok geniş bir alandaki müzikleri yorumlayan günümüzün en saygın müzisyenlerindendir. Onun geniş aralığa sahip coloratura basso profundo sesi ve etkileyici yorumları dünya çapında büyük övgü almıştır.

Günümüzün en fazla aranan bas şarkıcılarından biri olan Joel Frederiksen’in birlikte çalıştığı sanatçı ve topluluklar arasında; Jordi Savall, Paul O’Dette, Stephen Stubbs, Musica fiata, Freiburger Baroque Orchestra, Josquin Capella, Hassler Consort, Ensemble Gilles Binchois ve Huelgas Ensemble gibi saygın isimler yer alır. 1990 – 99 yılları arasında Amerika’da The Waverly Consort and the Boston Camerata gibi iki önemli erken dönem müzik topluluğunun elemanı olan Frederiksen, Almanya’nın Münih kentine yerleştikten sonra kurduğu Ensemble Phoenix Munich topluluğuyla Harmonia Mundi firmasıyla çalışmalara başlar. 2008 yılında çıkan The Elfin Knight, Ballads and Dances ve 2009 yılında çıkan O felice morire -Firenze, 1600 başlıklı albümleriyle tüm müzik kritiklerinin beğenisini kazanır. Önemli müzik kayıt firmaları için 25’den fazla albüm kaydeden sanatçı dünyanın dört bir yanında konserler vermektedir. Solo albümü Orpheus, I am gerek Avrupa’da gerekse Amerika’da çok olumlu eleştiriler alır.

Joel Frederiksen, Rönesans müzisyenlerinin yaptığı gibi, kendisine lavtada eşlik edebilen çok az sayıdaki çağdaş şarkıcıdan biri olmalı… Onun ahenkle tınlayan bas sesi ve dikkate değer üslubuyla Frederiksen üç ulusa ait şarkıları büyük bir ustalıkla söylüyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT