John Cale & Band `blackAceta Tour 2006`

Tarihler: 18 Ocak 2006 Çarşamba ~ 18 Ocak 2006 Çarşamba - Saat: 20:30

Yer: Yeni Melek Gösteri Merkezi

Ücret: 44,00 ytl - 51,00 ytl

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Yeni Melek

Adres: İstiklal Cad. Gazeteci Erol Dernek Sok. No 13, Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 97 00 (Yeni Melek)

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 18, 2006 ~ Oca 18, 2006
O Bir Kült!..
JOHN CALE & BAND
“blackAcetate Tour 2006”
18 Ocak 2006, Saat: 20:30

Derinden Etkileyici Yeni Bir Underground Rock Albümünün Turnesi
John Cale Yeni Albümü İçin Bu Kez Grubuyla İstanbul’da!..
Ender Görülen Müzikal Esnekliğe Sahip Bir Müzisyen. Ödünsüz geçen, underground rock müzik tarihinin her sayfasında parmak izi bulunan 40 yıllık bestecilik, müzisyenlik ve prodüktörlük yaşamı.

1942 Galler’de doğan John Cale, underground rock müziğinin en ünlü ve etkileyici müzisyenlerinden biri. Müzik tarzını bir sınıfa sokmak son derece zor çünkü müzik türlerini bir müzikal gök kuşağı gibi değiştirme yeteneğine sahip. Klasik ve avant garde müzik eğitimi almış olmasına rağmen, kariyerini underground rock şarkılarıyla oluşturdu.

Henüz 12 yaşında bile değilken BBC’de kendi bestelerini çalmaya başlayan dahi bir çocuktu. 1963 yılında New York’a gidişinden 3 yıl sonra şarkıcı Lou Reed ve gitarist Sterling Morrison’la Velve Underground’ı kurdu. Çizgi dışı avant garde grubu olan Velvet Underground’da bas, viola ve tuşlu çalgıları çalan oydu. Bu grubun menejeri ise pop-art ikonu Andy Warhol’du. 1969’da gruptan ayrılmasının ardından solo çalışmalarına yönelen John Cale, bu arada punk ve new wave tarzlarının ortaya çıkışında çok önemli roller oynadı. Patti Smith, Iggy Pop’s Stogees, Nico, Squeeze, Sham 69 ve diğerleri). Patti Smith’in ilk albümü “Horses”ın prodüktörlüğünü yaptı. Böylece “punk”ın babalarından biri olarak tarihe geçti. 1993’de Lou Reed’le Velvet Underground’ı kısa bir süreliğine diriltti ve Lou Reed’le beraber “Songs For Drella” atölye performanslarını yaptı (Drella, Andy Warhol’un takma isimlerinden biriydi). 1995 yılında “I Shot Andy Warhol” ve 1996’da “Basquiat” filmlerinin müziklerini yaptı.

2004 yılı bilgisayar ağırlıklı “HoboSapiens” albümüne kıyasla daha rock eğilimli “blackAcetate” albümünü Eylül 2005’de EMI’dan yayınladı. İstanbul’da da 18 Ocak’ta çalacağı bu albümün küçük ölçekli turnesi yaz aylarındaki büyük ölçekli Amerika turnesinin hazırlığı niteliğinde.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT