Joseph Moog - İstanbul Resitalleri

Tarihler: 12 Mart 2015 Perşembe ~ 12 Mart 2015 Perşembe 20:00

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi - The Seed

Ücret: 150.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan Sarıyer İstanbul

Telefon: 012 277 22 00

Faks: 0212 229 49 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 12, 2015 ~ Mar 12, 2015

Çalınması zor parçaları büyük bir başarı ile çalan Alman piyanist Joseph Moog 12 Mart 2015'te the Seed'de...

"Joseph Moog knows no fear."

Norman Lebrecht

ICMA 2014 Uluslararası Klasik Müzik Ödülleri'nde "Yılın En İyi Solo Albümü" ödülünü kazanan Alman piyanist Joseph Moog çalınması yürek isteyen zorlu eserleri seçme konusundaki cesareti ile ünlü.

2006'da hem Almanya'daki "Verbandes der Deutschen Konzertdirektionen" Müzik Ödülü hem de İsviçre'deki "Sommets Music aux de Gstaad" kış festivalinde dahi müzisyenlerin ödüllendirildiği "Prix Philippe Chaignat" ödülü ile onurlandırılan sanatçı, 2009'da "Young Steinway Artist" olarak ilan edildi. Moog, 2012'de ICMA Ödülleri'nde kazandığı "Yılın En İyi Genç Sanatçısı" ödülüne 2014'te ICMA "Yılın Albümü" ödülünü de ekledi.

Kaydettiği 7 albümü ile uluslararası basında övgü dolu eleştiriler ve sayısız başarı rozeti alan Moog, asaleti ve usta piyanizmi ile müzikeleştirmelerine göre bir fenomen. The Denver Post, Moog için yaşından beklenmedik büyük bir ustalıkla size piyanonun tüm renklerinden oluşan bir spektrumu önünüze seren genç virtüöz, dünya çapında bir müzik kariyeri için gerekli herşeye fazlasıyla sahip" diyor. Bir başka eleştiride de Gramophone "Sadece birkaç piyanistin çalmaya cesaret edebileceği bir programı büyük bir yetenek ve haklı bir gururla çaldı" diyerek Moog'a yer veriyor.

Artistik ışığı ve özel program seçimleri ile dinleyicilerini cezbeden Moog, Almanya başta olmak üzere İsviçre, Rusya, ABD, İngiltere, Fransa, Brezilya, Çin, İsrail, Avusturya ve Japonya'da resital ve konserler veriyor. Sahneye çıktığı uluslararası salonlar arasında Viyana'da Konzerthaus, Zürih'te Tonhalle, Paris'te Louvre Auditorium, Londra'da Wigmore Hall ve Royal Albert Hall, St. Petersburg'da Mariinsky Theater, Hamburg'da Laeiszhalle, Berlin'de Konzerthaus, Roma'da Auditorium della Conciliazione, Bonn'da Beethovenhaus, Prag'da Rudolfinum ve Pekin'de New Grand National Theatre gibi seçkin adresler bulunuyor. Aynı sahneyi paylaştığı orkestralar arasında Hamburg Senfoni Orkestrası, Varşova Senfoni Orkestrası, Münih Filarmoni Orkestrası, Moskova Radyosu Çaykovski Senfoni Orkestrası, Alman Radyosu Filarmoni Orkestrası ve Colorado Senfoni Orkestrası ilk akla gelenler arasında.

Müzisyen bir ailede dünyaya gelen ve piyano çalmaya 4 yaşında başlayan 28 yaşındaki Moog, Ruhr Piyano Festivali, Kopenhag Tivoli Festivali, Schleswig-Holstein, Sommets Music aux de Gstaad, Mecklenburg- Vorpommern, Rheingau Müzik Festivali, "La Folle Journée auJapon", Miami Uluslararası Piyano Festivali ve Varşova Beethoven Festivali gibi prestijli festivallerde yer alıyor.

Joseph Moog'un 'Scarlatti Illuminated' adıyla 2013'te Onyx Classics'ten çıkan ve ICMA ödüllü son albümü uluslararası basında büyük ilgi gördü sayısız etiket aldı. Claves ve Onyx Classics'ten çıkan toplam 7 albümü bulunan Moog için "Pianist" dergisi "kendi çağdaşlarının üstünde bir sınıfta saygıyı hak eden genç piyanist, enstrümanında korkunç derecede zeki ve güçlü bir usta!" diyor.

Radio Bremen ise "Doğaüstü teknik yetenekleri ile o bir hazine avcısı" sözleriyle, çalınması ustalık gerektiren zor yapıtları bulup ustalıkla seslendiren Moog'un bu önemli özelliğine atıfta bulunuyor. Alman Zeitung " Görkemli asaletiyle genç bir usta!" diyerek Moog'u selamlarken; müzik eleştirmeni Norman Lebrecht de Joseph Moog'u "O, korku nedir bilmiyor! Gözlerini dört açarak piyanoda virtüözik slalomlar yapıyor ve sonra hiç frene basmaksızın, sert dönüşler yapmaksızın dizginleri yeniden eline alıyor." şeklinde tarif ediyor.

İstanbul Resitalleri "Sıradışı Sanatçılar" demektir.

Daha fazla bilgi: İstanbul Resitalleri Resmi Web Sitesi

Program:

Beethoven Piyano sonatı No. 8 Op. 13 Do minör 'Pathétique'
Liszt Réminiscences de "Norma" (Vincenzo Bellini)
***
Chopin Piyano sonatı No. 1 Op. 4 Do minör
Scriabin
Prelüdler
Op. 16 No. 1 Si majör
Op. 11 No. 2 La minör
No. 11 Si majör
No. 14 Mi bemol minör
No. 21 Si bemol majör

İki Dans Op. 73
I. Guirlandes
II. Flammes sombres

Rubinstein Macar melodileri üzerine fantezi (Arnj. Joseph Moog)

- Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin ikinci yarısını izleyebilirler. Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamaktadır. Konukların resital başlama saatinden en az 30 dakika önce salonda bulunmaları önerilir.
- İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar.
- 12 yaşından küçükler alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT