Juan Carlos Caceres

Tarihler: 12 Kasım 2011 Cumartesi ~ 12 Kasım 2011 Cumartesi - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu - CRR

Ücret: 30.00 - 25.00 - 20.00 - 15.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi - Harbiye Şişli İstanbul Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 12, 2011 ~ Kas 12, 2011

Juan Carlos Caceres
“Yeni Tango’nun Mimarı”

Sanat tarihçi, piyanist, besteci, söz yazarı ve ressam Juan Carlos Caceres, 1940’larda Buenos Aires’te doğdu. Sanat öğrenciliği sırasında çaldığı trombonuyla efsanevi caz kulübü Cueva de Passarto’yu etkiledi. 1968’de Paris’e giden Caceres, sanatçı Marie Laforet için çaldı. 1979 yılında ünlü techno-tango grubu “Gotan”, 1972 de “Malon” ve 1992 yılında “Tangofon” gruplarını kurdu.

İlham dolu, tutkulu ve ateşli bir müzisyen olan Caceres, Tango, Candombe, Murga ve Milonga’nın yeniden doğuşunu sağlayan parçalar besteledi, muhteşem sesiyle ve enstrümanıyla onları hayata geçirdi. Geçmişi günümüze taşıyan önemli sanatçılardan biri olan sanatçı, deneyselliğin ustası olarak, eserlerine hayat verirken bass klarnet, saksafon ve çelloyu bir arada kullanıyor.

Dünyanın en geniş nehri, Gümüş Nehir, eskiden bir olan Arjantin ve Uruguay’ı ikiye ayırıyor. Caceres ise bu iki ülkeyi, müziklerini inceleyerek ortaya çıkardığı Afrika ve Avrupa’nın ritim fırtınasıyla birleştiriyor. Bugünü ve geleceği yaratmak üzere müzisyenlere referans olan Caceres’in müziği, onu sayısız caz, latin, dünya müziği ve büyük tango buluşmalarına götürdü.

Avrupa’da, ABD’de, Kanada’da konserler veren sanatçı, birçok ustayla aynı sahneyi paylaştı. Emir Kusturica, Richard Galliano, Tania Maria, Bebel Gilberto, Ray Barreto, Kenny Garret, Youssou N’dour, Buena Vista Social Club, Jan Garbarek, Goran Bregovic bunlardan sadece birkaçı… Juan Carlos Caceres 2005’te çıkardığı Murga Argentina, 2007’de çıkardığı Utopia ve Nisan 2011’de çıkardığı “ Noche de Carnaval” albümleri ile geleceğin tangosunu yaratmaya devam ediyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT