Julian Lloyd Webber Viyolonsel Resitali

Tarihler: 28 Şubat 2009 Cumartesi ~ 28 Şubat 2009 Cumartesi - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 26.00 - 17.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30 - www.crrks.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 28, 2009 ~ Şub 28, 2009
Julian Lloyd Webber Viyolonsel Resitali
Piyano: Pam Chowhan

Program:
B. Britten: Sonat, do majör, Op.65
C. Debussy: Sonat
Ara
W. Lloyd Webber: In the half light (Az ışıkta)
W. Lloyd Webber: Noktürn
J. Brahms: Sonat, mi minör, Op.38
Julian Lloyd Webber
Kuşağının en yaratıcı müzisyenlerinden biri olarak görülen Julian Lloyd Webber on altı yaşındayken Kraliyet Müzik Koleji’nden bir burs kazandı ve çalışmalarını Cenevre’de ünlü Fransız çellist Pierre Fournier ile tamamladı. O zamandan beri Yehudi Menuhin, Lorin Maazel, Esa-Pekka Salonen ve Georg Solti ile Stephane Grappelli, Elton John ve Cleo Laine’e kadar uzanan bir dizi olağanüstü müzisyenle birlikte çalıştı.
Julian Lloyd Webber, aralarında BBC Müzik Dergisi tarafından gelmiş geçmiş en iyi versiyon olarak seçilen, Yehudi Menuhin yönetiminde çaldığı ve Brit-Ödülünü kazandığı “Elgar Konçertosu”, Vaclav Neumann ve Çek Filarmonik ile çaldığı “Dvořák Konçerto”, Maxim Shostakovich şefliğindeki Londra Senfonisiyle çaldığı, Çaykovski’nin “Rokoko Varyasyonları” ve Gramaphone dergisi tarafından “her türlü rakibin ötesinde” olarak tarif edilen, Sir Neville Marriner şefliğinde Academy of St Martin in the Fields ile çaldığı Britten’in “Çello Senfonisi” ve “Walton”un Konçertosu” da bulunan, birçok müstesna kayıtlar yaptı. Julian aynı zamanda, Universal Classics için “Made in England”, “Cello Moods” ve “Cradle Song” dâhil, kısa parçalardan oluşan birkaç çok başarılı CD de kaydetti. Bu kayıtlar için Gramophone dergisi, ‘’Bugünün ya da dünün kayıtlarında herhangi bir yerde bu çeşit repertuarın daha iyi performanslarını bulmak zor olacaktır’’ demektedir.
Julian Lloyd Webber, elliden fazla esere prömiyer kayıtlarını kazandırmıştır. Webber, Malcolm Arnold ve Joaquin Rodrigo’dan, James MacMillan ve Philip Glass’a kadar pek çok bestecinin çello için yeni eserlerine ilham vermiştir. Son konser performansları, Julian için bestelenmiş üç yeni eseri içermektedir: BBC Televizyonu’nda Michael Nyman’ın Çello ve Saksafon için “İkili Koncerto”su, Gavin Bryars’ın Tokyo’da Suntory Hall’de seslendirilen konçertosu ve Philip Glass’ın Uluslararası Pekin Festivali’nde seslendirilen konçertosu Webber’in Liverpool Kraliyet Filarmoni Orkestrası ile Gerard Schwarz şefliğinde kaydettiği Glass konçertosu Eylül 2004’te Orange Mountain etiketiyle piyasaya çıkmıştır.
Julian’ın en son kayıtları- Andrew Lloyd Webber’in “Opera’daki Hayalet” müzikalinden doğan ve icrasına kemancı Sarah Chang’ın katıldığı “Fantezi” ile “Beklenmeyen Şarkılar”, EMI Classics etiketiyle piyasaya çıkmıştır. Yoğun programına rağmen Julian, Daily Telegraph gazetesi adına, müzik ve müzisyenler hakkında aylık bir sütun yazmaktadır. Sanatçı ayrıca, İngiliz Hükümeti tarafından Ocak 2009 tarihinde başlayan Harmony projesini yönetmesi için görevlendirilmiştir.
Julian 1998 yılında Dünya Ekonomik Forumu’nda Kristal Ödülü ve müzik alanındaki önemli hizmetleri dolayısıyla, 2005 yılında Classic FM Red Award ödülüne layık görülmüştür. Julian, hem Hull Üniversitesi, hem de Thames Valley Üniversitesi tarafından kendisine verilen fahri doktora unvanının sahibi olmuş ve 1994 yılında Kraliyet Müzik Akademisi’nin yüksek eğitim bursunu kazanan öğrencisi olmuştur.
Julian Lloyd Webber, 1690’larda yapılmış ‘Barjansky’ Stradivarius çello çalmaktadır.

Pam Chowhan
Hindistan’da doğan Pam Chowhan, Cambridge Üniversitesi ve Manchester’daki Kraliyet Kuzey Müzik Koleji’nde müzik eğitimi aldı.
Sanatçının birlikte çaldığı ya da kayıtlar gerçekleştirdiği seçkin müzisyenler arasında Lesley Garrett, Michael Ball, Catrin Finch, Adrian Sherwood (On-U- Sound System), Skip MacDonald (Little Axe), Squid (Asian Dub Foundation), Steve Sidelnyk (Madonna), DJ Smadj, Pete Lockett, Doug Wimbish (Living Colour), Youth (Killing Joke), Steafan Hannigan, Tony K, Asyalı füzyon grubu Shiva Nova ve Rock grubu Symphony of Pain bulunmaktadır. Canlı performansları arasında, Portekiz Sud Ouest Festivali, Azores’da gerçekleşen Festival Vinha D’Arei, the South Bank Show, Soho Jazz Festivali, ‘Richard ve Judy’, Classical Brit Awards ve Royal Albert Hall’de Classic Response gibi etkinlikler yer almaktadır
Chowan, popüler klasik yapıtların, yaylı çalgılar dörtlüsü için Boosey&Hawkes’e, Japon, Kore ve Tayvan halk ezgilerinin, viyolonsel ve piyano için Phillips Classics’e düzenlemelerini yaptı ve ayrıca, Nash Ensemble, BBC Orkestrası ve RPO için çalışmalar gerçekleştirdi.
Sanatçının kayıt projeleri arasında, vurmalı çalgılar sanatçısı Pete Lockett ile MELT2000 etiketiyle çıkan remixleri ve Sanscapes ile canlı kayıt olarak gerçekleştirdiği “Bushmen of the Kalahari” adlı çalışması bulunuyor.
Pam Chowan müzik kariyerini Londra South Bank, Royal Festival Hall’un sanat yönetimiyle birleştirdi. Korku, gerilim filmleri ve kaju fıstığı, sanatçının sevdiği şeyler arasındadır.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT