Kamil Erdem Akustik Quintet - İmer Demirer – J.J. Johnson Anısına

Tarihler: 24 Aralık 2014 Çarşamba ~ 24 Aralık 2014 Çarşamba 21:30 - 00:30

Yer: Nardis Jazz Club

Ücret: Giriş: 35 TL, Öğrenci: 20 TL

Nereden Alınır: Nardis Jazz Club Gişe

Adres: Kuledibi Sok. No:14 Galata Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 63 27

Web: http://http://www.nardisjazz.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 24, 2014 ~ Ara 24, 2014

Kamil Erdem Quintet ve İmer Demirer, ünlü tromboncu J.J. Johnson’ın bestelerinden oluşan bir repertuarla Nardis’te. Altılı, Johnson’un Türk caz sahnelerinde bugüne dek fazla yorumlanmamış olan bestelerini güçlü ve enerjik bir yorumla seslendirecek.

Klasik gitar çalarak müziğe başlayan Kâmil Erdem, temel seslere olan eğilimi sonucu bas gitara yöneldi, giderek caza ve kontrbasa ilgi duydu. Anadolu, Balkanlar ve Orta Doğu müziklerine olan merakı Erdem’in geliştirdiği müzikal kimlikte önemli ölçüde etkili olmuştur. Kâmil Erdem icra ve bestelerinde geleneksel müziklere ait melodik ve ritmik ögeleri işleyerek kendine özgü bir tarz geliştirdi ve daha çok bu yönüyle tanındı. Ancak cazın ana akımı da (mainstream jazz) her zaman önde gelen ilgi ve etkinlik alanlarından oldu. 1990'da kurduğu Asiaminor, konserleri ve albümleriyle 10 yıldan uzun bir süre gerek Türkiye’de gerekse yurtdışında kalıcı bir yer edindi. Birçok kez Avrupa (1990-2002), üç kez de Amerika (1996, 1998, 2003) turnesi gerçekleştiren Asiaminor’ün beste ve düzenlemeleri tümüyle Erdem’e ait olan üç albümü yayınlandı: “Sokak Boyunca” (1991), “Longa Nova” (1996) ve “Kedi Rüyası” (1997). 2001'de solo bas gitar albümü “Bir Bas Masalı” yayınlandı. Bu albümde dünyanın farklı bölgelerinin geleneksel müziklerinden etkilenerek geliştirdiği bas gitar tekniklerini solo bas gitar için yaptığı özgün bestelerle sergileyen Erdem, 2002'den bu yana Türkiye’de ve yurtdışında solo bas gitar konserleri vermekte, atölye ve masterclass çalışmaları düzenlemektedir. 2008'de Türk ve Avrupalı müzisyenlerin oluşturduğu dörtlüsüyle çıktığı Hollanda turnesi sonunda kaydedilen “Kâmil Erdem Quartet – Odd Tango”, 2010'da “Kâmil Erdem – René Sopa Quartet” albümleri yayınlandı. Kâmil Erdem halen Yıldız Teknik Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü’nde öğretim görevlisidir.

İmer Demirer (tp),
Bulut Gülen (tb),
Engin Recepoğulları (ts),
Kamil Erdem (b),
Tümer Uluçınar (g),
Berkan Tilavel (d).

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT