Kara Güneş: Afra Tafra

Tarihler: 30 Mart 2012 Cuma ~ 30 Mart 2012 Cuma - Saat: 22:00

Yer: The Mekan

Ücret: 20.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, The Club

Adres: Atıf Yılmaz Cad. Küçük Bayram Sok. No:1, Kat: 2 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 30, 2012 ~ Mar 30, 2012

Kara Güneş, 1997’de Ankara’da kuruldu. O yıllarda Anadolu motiflerini de kullanan bir rock grubu görünümünde olan Kara Güneş, İlk konserlerini ve bestelerini yaptığı bu dönemdeki çalışmalarında "insanın kendini araması", "gündelik hayatın ve sistemin sorgulanması" gibi konuları işlemekteydi.

Gezmeyi seven grup üyeleri, birkaç sene sonra Ankara’dan ayrılarak İzmir, İstanbul, Antalya gibi birçok şehirde yaşayıp, farklı müzisyenlerle sahne ve kayıt çalışmaları yapmıştır. O sıralar farklı şehirlerde yaşayan insanların yolculuklarıyla şekillenen grubun elemanları, konsere, şehre, ruh haline göre sahnede değişiklik gösteriyordu.

2004´te İstanbul´a yerleşen gruba, santur, ney, kemençe gibi geleneksel çalgıların eklenmesiyle, yeni bir müzik yolculuğuna başlayan Kara Güneş, aradan geçen dört yıl içinde İstanbul’da birçok performans sergileyerek sokak müziğinin Türkiye’deki öncülerinden birisi haline geldi.

Kara Güneş, akustik ve sahne olmak üzere iki ayrı proje ile çalışmalarına devam etmektedir. Akustik performanslarında Anadolu deyişleri, santur yorumları, beste çalışmaları ve doğaçlamalarını geniş bir coğrafyadan topladıkları santur, kemençe, ney, on iki telli gitar ve perküsyon (tef, bendir, darbuka, cajon) gibi akustik enstrümanlarla icra ederken; elektrikli sahnede farklı bir formasyonla ve farklı enstrümanlarla karşımıza çıkıyor.

Sahne projesi, grubun kurucularından Özgür Yalçın´ın rock, reggae, dub üzerine kurduğu beste çalışmaları, deyiş yorumlamaları ve doğaçlamalardan oluşuyor.

- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT