Karayel Piyano İkilisi

Tarihler: 26 Şubat 2009 Perşembe ~ 26 Şubat 2009 Perşembe - Saat: 20:00

Yer: Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu

Ücret: 20,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com veKültür Üniversitesi

Adres: Ataköy Kampüsü Bakırköy Bakırköy İstanbul

Telefon: (212) 498 41 41 - www.iku.edu.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 26, 2009 ~ Şub 26, 2009
Emre Can Karayel
1978’de İstanbulda doğdu. İlk olarak Magdalena Rufer Eyüboglu, ardından İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarında Özen Veziroğlu ile çalıştı. 2001 yılında Freiburg Müzik Yüksekokulunda Prof. Vitaly Berzon`un piyano, Hans-Peter Müller`in eşlik sınıfından mezun olduktan sonra Paris`e geçerek Denis Pascal ile piyano, Eric Le Sage ile oda müziği, Maciej Pikulski ile eşlik eğitimi gördü. 2001 yılında Paula-Salomon-Lindberg (Berlin) yarışmasında en iyi piyano eşlikçisi seçilerek birincilik ödülü kazandı. 2005 yılında Nadia-Lily Boulanger (Paris) Piyano-Şan İkilisi Yarışması’nda finale kaldı. Final, France Musique tarafindan radyodan yayınlandı. Yine 2005 yılında Freiburg Müzik Yüksekokulunda korrepetitör olarak çalıştı. Pavel Gililov, Dietrich Fischer-Dieskau, Thomas Hampson gibi büyük sanatçıların kurslarına katıldı. Solist ve şan eşlikcisi olarak Almanya, Türkiye ve Fransa`da konserler vermeye devam etmektedir.

Şevki Karayel
1976 Yılında İstanbul`da doğdu. İlk piyano derslerini 5 yaşında Magdelena Rufer Eyüboğlu`ndan aldı. 1990-1994 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarında Özen Veziroğlu`nun ögrencisi oldu. 1995-2002 yılları arasında Almanya`nın Freiburg şehrindeki Müzik Yüksekokulunda Prof. James Avery ve Prof. Dr. Tibor Szasz ile çalıştı. 2002 yılında Freiburg`daki öğrenimini en yüksek derece ile bitirdikten sonra Düsseldorf`da Robert Schumann Müzik Yüksekokulunda Solistlik bölümüne girip, burada Prof. Barbara Szczepanska ile çalıştı. 2004 yılının Haziran ayında bu bölümü de en yüksek derece ile bitirdi.

Şevki Karayel, Almanya`da geçen bu zaman zarfı içerisinde çeşitli kurslara katılarak Pavel Gililov, Andras Schiff, Vitaly Margulis, Stefan Arnold, Krzystof Jablonski gibi bir çok meşhur sanatçı ile çalışma imkanına sahip olmuştur. Başta Almanya ve Türkiye olmak üzere, İtalya, Hollanda, Avusturya, Ispanya, Isvicre, Polonya ve Mısır`da pek çok konserler verdi. 1998 yılında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrasının açtığı yarışmayı kazanarak, bu orkestra ile solist olarak ilk konserini verdi. 2000 yılında Hollanda`da "Rotterdam Young Philharmonic" orkestrası ile şef Arie van Beek yönetiminde bir turneye çıktı. Bu turnenin son konseri Amsterdam`ın dünyaca meşhur konser salonu "Concertgebouw" da gerçekleşti. Aynı yıl "Junior Chamber International" tarafından Türkiye`de 2000 yılı kültürel başarı ödülü layık görüldü. 2004 yılında Bechstein uluslararası piyano yarışmasında sahnede gösterdigi üstün performans dolayısıyla jüri özel ödülüne layık görüldü. Ayrıca kendisine Avrupa Kültür Vakfı tarafından 2004 yılı Kültür ödülü verildi.

2005 yılında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile solist olarak ilk konserini veren Karayel, solistlik kariyerinin yanısıra, eğitmen olarak da genç piyanistlerle kurslar düzenlemek amacı ile Almanya,Türkiye ve Mısır`a davet edilmektedir.
Şevki Karayel 2008 yilindan itibaren Düsseldorf Robert-Schumann Müzik Yüksek Okulunda Piyano alanında Doçent olarak görev yapmaktadır.
PROGRAM
Karayel Piyano İkilisi
Wolfgang Amadeus Mozart - Sihirli Flüt Operası’ndan Uvertür
Franz Schubert - Fa Minör Fantazi Op.103. D-940
Antonin Dvorak - Slav Danslarından Seçmeler
Wolfgang Amadeus Mozart - Saraydan Kız Kaçırma Operası’ndan Uvertür
Modest Mussorgsky - Çıplak Dağda Bir Gece
Johannes Brahms -Macar Danslarından Seçmeler

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT