Kardeş Türküler

Tarihler: 31 Ocak 2009 Cumartesi ~ 31 Ocak 2009 Cumartesi - Saat: 20:30

Yer: Maltepe Yayla Sanat Merkezi

Ücret: 1.Kategori: 28,50 TL - 2.Kategori: 23,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Yayla Sanat Merkezi

Adres: Süreyyapaşa Tesisleri, Maltepe shil yolu, Maltepe İstanbul Maltepe İstanbul

Telefon: 0216 383 99 20-21 (Yayla Sanat Merkezi)

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 31, 2009 ~ Oca 31, 2009
KARDEŞ TÜRKÜLER
BGST

Kardeş Türküler hakkında
" Kardeş Türküler ", Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu`nun halkların kardeşliği dramaturjisi çerçevesinde şekillendirdiği bir dans-müzik projesidir. Anadolu halk şarkılarını, ait oldukları kültürel bağlamı dikkate alarak, orijinal dillerinde yorumlamaya çalışan bu proje, çokkültürlü bir coğrafyada, kardeşlik içinde, bir arada yaşama umudunu dile getiriyor. Proje, bu haliyle, halklar arasında yaratılan kutuplaşma ve gerilime bir karşı duruşu ifade ediyor. Kardeş Türküler Projesi`nde icracı olan müzisyen ve dansçılar, 1995`te kurulan Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu`nun (BGST) kurucuları arasında yer aldılar. Kardeş Türküler Projesi`nin bundan sonraki çalışmaları, konserleri, dans müzik gösterileri ve albümleri BGST çatısı altında sürdürüldü.

Kardeş Türküler Projesi`nin ilk albümü, 1997`de Kalan Müzik tarafından yayınlandı. " Kardeş Türküler" adı verilen bu albümde, Anadolu ve Mezopotamya`daki müzik geleneklerinin ürünlerinden örnekler yer aldı. Proje kapsamında dört yıldır verilen konserlerden bir seçki ile oluşturulan albümde çokkültürlülük ve halkların kardeşliğine vurgu yapıldı.

1998 yılında, İstanbul`da özel bir radyonun yaptığı dinleyici anketinde "yılın grubu" seçilen Kardeş Türküler kadrosu, ikinci albümünü daha lokal ve spesifik bir projeye ayırdı: "Doğu" (Kalan,1999). Doğu ve Güneydoğu`daki çokkültürlülüğün ve bu kültürler arasındaki geçişkenliğin vurgulandığı "Doğu", aynı zamanda ilk beste çalışmasının da yer aldığı bir albüm oldu.

Şivan Perwer`in Eylül 2000`de piyasaya çıkan "Roj û Heyv" (Güneş ve Ay) adlı albümünün müzik yönetmenliğini ve düzenlemelerini üstlenen kadrosu, daha sonra Yılmaz Erdoğan ve Ömer F. Sorak`ın yönetmenliğini yaptığı ve öyküsü doğuda geçen "Vizontele" ve Yılmaz Erdoğan`ın yönettiği "Vizontele Tuuba" filmlerinin müziklerini hazırladı. Vizontele filminin müzikleri 2001`de, Vizontele Tuuba`nın müzikleri ise 2004`te film müziği albümü olarak Kalan Müzik etiketiyle yayınlandı.

2002 yılında, yine çokkültürcülük konseptiyle hazırlanan "Hemâvâz"(Kalan, 2002) albümü, Avrupa baskısıyla da (Connecting Cultures, 2003) uluslararası dinleyiciye ulaştı. Projenin son albümü "Bahar" yine Kalan Müzik etiketiyle 2005`te çıktı. "Bahar" albümünde Anadolu, Trakya ve Mezopotamya halkları için "yeniden doğuş"u simgeleyen bahar bayramları şarkılarına ve birarada yaşama umuduna vurgu yapıldı.

Avrupa`da çeşitli festival ve etkinliklere katılan ve turneler düzenleyen Kardeş Türküler Projesi dünyanın çeşitli ülkelerinde katıldığı festivallerde 60`ın üzeride konser verdi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT