Kayhan Kalhor - Erdal Erzincan

Tarihler: 15 Nisan 2011 Cuma ~ 15 Nisan 2011 Cuma - Saat: 20:00

Yer: Aya İrini Müzesi

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00

Adres: Topkapı Sarayı 1. Avlu, Sultanahmet İstanbul Adalar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 15, 2011 ~ Nis 15, 2011
Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri

Kayhan Kalhor & Erdal Erzincan:

Kayhan Kalhor İran vatandaşıdır. Kamança ustası, besteci ve klasik Farsça müzik ustasıdır. 20 yaşındayken Muhammed Rıza Lütfi`nin yanında çalışmalarına devam etmiştir. Sonraki dönemlerde klasik müzik öğrenmek için Roma’ya ve Ottawa`ya gitmiştir.

Müzikteki yöresel farklılıkları daha iyi görebilmek amacıyla, İran’ın birçok bölgesine düzenlediği geziler, Kayhan Kalhor’un müzikalitesini çok etkilemiştir. Kalhor, New York Philharmonic ve Orchestre National de Lyon gibi dünyaca ünlü orkestralarla beraber sahne almıştır. Dastan ve Ghazal: Persian Indian Improvisations and Masters of Persian Music topluluklarının kurucularından olan kamança üstadı Kayhan Kalhor, 2004 yılında John Adams’ın Perspectives Series’i kapsamında Carnegie Hall’da solo bir resital vermek üzere ABD’ye davet edilmiştir.

Aynı yıl, Lincoln Center’ ın Mostly Mozart Festival’inde, Mozart Requiem’i Festival Orkestrası ile beraber müzik yapmıştır. Diğer yandan Yo-Yo Ma’nın Silk Road projesinin asli üyelerinden olup Silent City, Blue as the Turquoise Night of Nişabur ve Mountains are Far Away besteleriyle Silk Road Ensemble’nin üç albümünde yer almıştır.

Faryad, Without You ve The Rain çalışmalarıyla Grammy’e aday gösterilmiştir. İran’ın sınırlarını aşan bu başarılarının yanında Mohammed Reza Shajarian ve Shahram Nazeri gibi İran müziğinin dev isimleriyle çalabilme ve onlara beste yapabilme başarısını da sergileyen Kayhan Kalhor; 2006 yılında Erdal Erzincan ile memleketinin sınırlarının dışında yeni bir müzik yolculuğu olan ”The Wind” albümüyle çalışmalarını sürdürmüştür. 2009 yılında Amerikalı Brooklyn Rider adlı yaylı çalgılar dörtlüsüyle kaydettiği “Silent City” adlı albüm, dünya çapında büyük ilgiyle karşılanmıştır.

Erdal Erzincan Türk Halk Müziği sanatçısı olan Erdal Erzincan, 1971 yılında Erzurum`da doğdu. Küçük yaşlardan itibaren yaşadığı bölgenin folklorunu gözlemlemeye başlamış ve bağlamayla o yaşlarda tanışmıştır. 1994 yılında hazırladığı `Töre` isimli ilk solo albümünden sonra; `Garip`, `Gurbet Yollarında`, `Anadolu`(Enstrümantal), `Al Mendil` isimli solo albümlerini ve bunların yanında Tolga Sağ ve İsmail Özden ile birlikte `Türküler Sevdamız`; Tolga Sağ ve Yılmaz Çelik ile birlikte de `Türküler Sevdamız 2`; Tolga Sağ, Yılmaz Çelik ve Muharrem Temiz ile birlikte `Türküler Sevdamız 3`isimli albümlerini hazırlamıştır. 2006’nın yedinci ayinda `Kervan` isimli solo albümü çıkarmıştır.

1996 yılında Köln`de Cumhurbaşkanı Roman Herzog`un desteğiyle Arif Sağ ve Erol Parlak ile birlikte Betin Güneş yönetimindeki Köln Filarmoni Orkestrasıyla bir konser vermiştir. Bu konserin repertuarı da; `Concerto for Baglama` adı altında albüm olarak piyasaya çıkmıştır. Sanatçı son olarak öğrencilerinden oluşan yirmi beş kişilik `Bağlama Orkestrası`nı kurdu. On yılı aşkın bir süredir, kendi adını taşıyan müzik kursunda eğitim vermekte olup, halen bilgi ve birikimlerini öğrencileriyle paylaşmaya devam etmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT