Kerem Görsev Trio feat. Sedef Erçetin

Tarihler: 21 Şubat 2011 Pazartesi ~ 21 Şubat 2011 Pazartesi - Saat: 21:00

Yer: İstanbul Jazz Center

Ücret: Bar: 23,00 TL - Masa: 34,00 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, İstanbul Jazz Center

Adres: Çırağan Cad. No: 48 Ortaköy, Beşiktaş İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 327 50 50

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 21, 2011 ~ Şub 21, 2011

Kerem Görsev: Piyano
Sedef Erçetin: Viyolonsel
Kağan Yıldız: Bas
Ferit Odman: Davul

Kerem Görsev 28 Haziran 1961`de İstanbul`da doğdu. 1967 yılında İstanbul Belediye Konservatuarı`na girip Rana Erksan`dan piyano dersleri aldı. 1972 yılında İstanbul Devlet Konservatuarı açılınca bu okulda Gönül Gökdoğan`la keman, Prof. Özer Sezgin`le viola çalıştı. 1981 yılında askerlik görevini yaparken tanıştığı arkadaşı gitar sanatçısı Ercüment Ateş ile Ankara`da Kızılay Orduevi`nde dans ve yemek müziği çalan bir grupta ilk caz denemelerine başladı. Daha sonra yurt dışından gelen pek çok müzisyenlerle çalma imkanına kavuştu. Ed Howard, Rubin Kanyata, Doris Troy, Steve Hall, Vinnie Night, Kenny More, LaVerne Butler, bu sanatçılardan bazılarıdır.

İlk beste denemelerine 1990 yıllarında başlayan Görsev, 1994 yılında ilk albümü olan “Hands and Lips” in kayıtlarını bitirdi. Kerem Görsev`in hayatında yeni bir sayfa sanatçı Eric Revis ile tanışınca açıldı. 1996 yılında ikinci albümü “I Love May”, 1997 yılında üçüncü albümü “For Murat`” an sonra dördüncü albümü “Relaxing” 1998 yılında tamamladı.. Bu yıllarda Kerem Görsev, Eric Revis ve Can Kozlu`dan oluşan üçlü konserler ve festivallerle geniş kitlelere ulaşmaya başladı. Bu dönem içerisinde çalıştığı sanatçılar; Allan Harris, La Verne Butler, Harvey Tompson, Clifford Jarvis, Bob Demeo, Eric Revis, Can Kozlu, Ateş Tezer ve Volkan Hürsever oldu.

Kerem Görsev – Allan Harris ortak çalışması “Laid-Back” 1950 ve 1960`ların Broadway film müzikleri ve Amerika`nın caz standartlarından oluşan beşinci albümü olarak 1999`da bitirdi. 1998 yılında kendi adını taşıyan caz kulübünü açan Görsev 2001 yılına kadar burada Steve Kirby, Keith Hall, Alvester Garnett, Russel Gunn, Anna Lisa, Ron Affif, Claudia Acuna gibi sanatçılarla birlikte çaldı. Wynton Marsalis,Joshua Redman, Kenny Garret, Pat Metheny, Ralph Moore gibi bir çok değerli müzisyenle bir çok defa jam sessionlarda çalan Kerem Görsev, Eskişehir Festivali`deki iki konserde Elvin Jones Jazz Machine grubunda çaldı.

1999 yılında St. Petersburg`a giden sanatçı St. Petersburg Philarmonic Orchestra ile kendi bestelerinden oluşan “November in St. Petersburg” albümünün kayıtlarını yaptı. Orkestrayı Erol Erdinç yönetti, orkastra düzenlemelerini Kamil Özler yaptı. Bu albüm 2000 yılında çıktı. Bu albümün ilk konseri 7. İstanbul Caz Festivali`nde St. Petersburg Philarmony Orchestra ile birlikte gerçekleşti. Daha sonra bir çok konserde farklı orkestralarla sergilenen eserin konserleri devam etmektedir.

Kerem Görsev 2001 yılının sonbaharında çıkan yedinci albümü “Warm Autumn”un kayıtları New York`da yaptı. Müzikal danışmanlığını Eric Revis`in yaptığı albümde Russell Gunn, JD Allen, Jason Jackson, Eric Revis, Alvester Garnett, Kahlil Kewane Bell çaldılar.

Haziran 2002`de Kerem Görsev, sekizinci albümü olan “Existence”ı tamamladı. Bu albümde Reyent Bölükbaşı çellosuyla, Volkan Hürsever kontrabasta ve Ateş Tezer davulda yer aldılar. 9. İstanbul Caz Festivali`nde ki “Existence “ konseri gerçekleşti. Kerem Görsev`in kendi bestelerinden oluşan bu albümün teması klasik müzik ile caz müziklerinin buluşması oldu.

Kerem Görsev, “Meeting Point”i 18 Kasım 2003`te New York`da kaydetti. Albümdeki dokuz beste de sanatçıya ait. Albümde Eric Revis kontrabas, Alvester Garnett davul, Russell Gunn trompet, Marcus Strickland tenor ve soprano saksafon ve Kerem Görsev piyano çaldı. Bu albüm Mart 2004 müzikseverlerle buluştu.

Konser çalışmalarına devam etmekte olan Kerem Görsev, 2004 – 2005 yılında aralarında Trabzon, Antalya, Malatya, Isparta, Bodrum , Çeşme ve İzmir olan bir çok şehirde yurtdışında da Bakü, Kopenhag, Muenster, Coesfeld, Stuttgart , İslamabad olmak üzere bir olmak üzere bir çok festival, üniversite konserleri ve organizasyonlarda yer aldı. Kerem Görsev Trio , 11 Kasım 2005`de Litvanyta`da Uluslarası Vilnius Jazz Festivali`nin açılış konserini verdi. Son projesi olan “Orange Juice”` adlı albümünün kayıtları Mayıs 2005`de MİAM stüdyolarında gerçekleşti. Bu albümde Kerem Görsev`le birlikte Volkan Hürsever kontrabas, Cengiz Baysal davulda yer aldılar. Albüm Ekim ayında dinleyicileriyle buluştu.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT