Laure Favre Kahn - İstanbul Resitalleri

Tarihler: 14 Kasım 2015 Cumartesi ~ 14 Kasım 2015 Cumartesi 20:00

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi - The Seed

Ücret: 1. Kategori - 160.00 TL 2. Kategori - 140.00 TL 3. Kategori - 120.00 TL 4. Kategori - 100.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan Sarıyer İstanbul

Telefon: 012 277 22 00

Faks: 0212 229 49 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 14, 2015 ~ Kas 14, 2015

Etkileyici piyanizmi ve sahne ışığıyla ünlü Fransız virtüöz Laure Favre-Kahn, "İstanbul Resitalleri" kapsamında 14 Kasım'da Sakıp Sabancı Müzesi the Seed’de!

Uluslararası klasik müzik dünyasında hem aldığı ödüller ve başarılı Chopin yorumu hem de izleyiciyi büyüleyen sahne enerjisi ile popülerliğini koruyan ünlü Fransız virtüöz Laure Favre-Kahn, Chopin'e ithaf ettiği ve Mayıs 2014'te yayımlanan 11. albümü ile tekrar İstanbul'da!

Paris Konservatuvarı'nı 17 yaşında en yüksek derece "Premier Prix" ile bitiren sanatçı, 1998'de kaydettiği Chopin albümünün başarısı üzerine Cannes Midem Müzik Festivali'ne kabul edildi. 2001 yılında ise New York Pro Piano Competition'da oybirliği ile kazandığı "Birincilik" ödülü, New York Carnegie Hall konseri ile taçlandı. Bu performansın NY Times'tan aldığı övgü dolu eleştiriler Laure Favre Kahn'a aynı yıl "Pro Piano Yılın Sanatçısı" unvanını da getirdi.

Laure Favre-Kahn, Avrupa ağırlıklı olmak üzere Asya'dan Amerika'ya uzanan konserleri ve özel projeleri ile popülerliğini korumaya devam ediyor. Sanatçının sıra dışı ve özel sahne performansları arasında en dikkat çeken, 2013 yazında Avignon Festivali'nde sergilediği, büyük beğeni toplayan "Chopin... Sırlar" isimli projesi oldu. Charles Berling'in sesinden sır dolu mektuplara, Laure Favre-Kahn Chopin'in notaları ile cevap veriyordu. Laure Favre-Kahn'ın son dönem proje ve birliktelikleri arasında, son yıllarda klasik müzik dünyasında bir fırtına gibi esen keman virtüözü Nemanja Radulovic ile duo konserleri de yine oldukça dikkat çekici...

Favre-Kahn müzik çalışmalarının yanı sıra, Filipinli sokak çocuklarına yardım eden Caméléon isimli cemiyetin "İyilik Elçisi" unvanıyla 2004'ten bu yana çeşitli aktivitelerde bulunuyor.

Sanatçı, Fransa'da Chorégies (Orange), Chopin Festivali (Bagatelle), Rencontres Musicales (Evian), Les Flâneries Musicales (Reims), Trans Classiques (Paris), Festival de Radio France (Montpellier), Les Eclectiques (Rocamadour) ve Rencontres Internationales Chopin (Nohant) gibi festivallerde sahneye çıkıyor. Aynı sahneyi paylaştığı orkestralar arasında ise ilk akla gelenler; Fransız Senfoni Orkestrası, Monte Carlo Filarmoni Orkestrası, Nancy Senfoni Orkestrası, Cannes Orkestrası ve Hong Kong Senfoni Orkestrası...

20 yaşında kaydettiği ilk albümünde Schumann seslendiren sanatçı, ertesi yıl 1998'de kaydettiği Chopin albümü ile büyük beğeni topladı. Laure Favre-Kahn'ın daha sonraki albümlerinde ise Rachmaninoff, Gottschalk ve Çaykovski'nin eserleri yer aldı. Sanatçının, Rheims Yaz Festivali'nde verdiği konserlerde yapılan canlı kayıtlardan 4 albüm yapıldı. İlk albümü "Rachmaninoff", 2003'te yayımlandı. İkinci albüm "Chopin Valsleri" 2004'te, üçüncü albümü "Gottschalk" 2006'da piyasaya sürüldü. Dördüncü albümü "Çaykovski 1. Piyano Konçertosu ve Chopin 2. Piyano Konçertosu"nun yayın tarihi ise 2008... 2011'de çıkan "R. Hahn Piano Works" albümünde ise Venezuella asıllı Fransız besteci Reynaldo Hahn'ı kaydetti. Nisan 2013'te Transart etiketiyle piyasaya çıkan ve farklı bestecilerin dans parçalarını seslendirdiği "Danses" adlı albümünün ardından Mayıs 2014'te Chopin'e ithaf ettiği son albümü yayımlandı. Sanatçının bugüne kadar yayımlanmış toplam 11 albümü bulunuyor. Laure Favre-Kahn, Mezzo TV, France Musique, France 3 gibi çeşitli Fransız televizyon ve radyolarına konuk oluyor, kayıtları yayımlanıyor. 

İstanbul Resitalleri, "sıra dışı sanatçılar" demektir.

İstanbul Resitalleri 2015-2016 Sezonu diğer konserleri için lütfen tıklayın.

Satın aldığınız bileti akıllı telefonunuza indireceğiniz KonserVe aplikasyonuna okutun, puanlar kazanın. Kazandığınız puanları yeni biletlere ve birçok farklı ödüle çevirin.

- Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır.
- Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin ikinci yarısını izleyebilirler. Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamaktadır.
- Konukların resital başlama saatinden en az 30 dakika önce salonda bulunmaları önerilir.
- İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar.
- 12 yaşından küçükler alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT