Llyr Williams - İstanbul Resitalleri

Tarihler: 15 Aralık 2012 Cumartesi ~ 15 Aralık 2012 Cumartesi 20:00

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi - the Seed

Ücret: 1. Kategori - 110.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, Sakıp Sabancı Müzesi Gişe

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42, 34467 Emirgan Sarıyer İstanbul

Telefon: 0212 323 60 50 - 55

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 15, 2012 ~ Ara 15, 2012

Royal Academy'nin en yüksek derecesinin ardından Borletti-Buitoni Trust Ödülü'ne layık görülen Galler Piyanisti Llyr Williams'ın Londra'da Wigmore Hall'dan NewYork'ta Carnegie Hall'a uzanan resital ve konserleri uluslararası basında övgü dolu sözlerle yer alıyor. Williams için "Times", "Zamanımızın en büyük müzizyenlerinden biri" diyor.

1976 yılında Britanya'nın güney batısındaki İngiltere'ye bağlı bir yarımada devlet olan Galler Prensliği'nin kuzey Galler bölgesinde doğan Llyr Williams, Oxford Üniversitesi Queen’s College'ı büyük bir başarı ile bitirdikten sonra eğitimi boyunca mevcut tüm derece ve ödülleri kazanarak Royal Academy of Music'ten en yüksek derece DipRAM ile mezun oldu. Llyr Williams 2004 yılında, tüm yaşamı boyunca büyük bir müzisyen olacağına inanılan müzisyenlere verilen ve mottosu "Once a BBT winner, always a BBT winner" olan Borletti-Buitoni Trust (BBT) Award'ı kazandı. Concertgebouw, Wigmore Hall, Westminster Cathedral Hall, Carnegie Hall ve Queen's Hall gibi dünyanın önemli salonlarında büyük başarı yakalayan performansları ile dünya basınında övgü dolu sözlerle yer alan L. Williams, BBC Philharmonic, Mozarteum Orchestra, London Philharmonic, BBC National, Minnesota Orchestra ve BBC Symphony gibi büyük orkestralarla, Scottish Chamber gibi oda orkestraları ile sahneye çıkıyor, başlıcaları arasında Edinburgh Festival, East Neuk Festival, Aschau Festival ve Verbier Festival'i sayabileceğimiz festivallerden davetler alıyor.

Cardiff'te BBC Radyo 3 için seslendirdiği dört konserlik seri ve Mitsuko Uchida(Piyano), Soovin Kim(Keman), Martin Fröst (Klarnet) ile gerçekleştirdiği Avrupa turnesinin yanı sıra Avrupa ağırlıklı olmak üzere Londra, Amsterdam, Manchester ve New York gibi şehirlerde konserler veren Llyr Williams, içinde yer aldığı çalışmalara derin bir müzikal zeka katıyor. Sanatçı, genç müzik dehalarının keşfeden ve destekleyen İngiltere'deki Live Music Now! vakfında aktif olarak yer alıyor. Llyr Williams için Galler TV kanalı S4C, biri Carnegei Hall Resitali'ni diğeri sanatçıyı konu alan iki film prodüksiyonu gerçekleştirdi. L. Williams'ı konu alan film Galler BAFTA'sında "En İyi Müzik Programı" ödülünü kazandı. Müzik hayatına ilk olarak Verdi'nin operaları ile başlayan L. Williams için yaşamında liedlerin (şarkı) özel bir yeri var. L. Williams, "BBC Cardiff Singer of the World Competition"nın resmi piyanistleri arasında yer alıyor. Galler Piyanisti Llyr Williams, 2010 yılında Avusturya'da büyük başarıyla tamamladığı "Beethoven Cycle"dan bir yıl sonra Beethoven'nın 32 sonatını içeren bu büyük maratonu bu kez Edinburgh'de aralıksız devam eden 14 gün boyunca seslendirdi.

Llyr Williams'ın farklı sanatçılarla birlikte yayınlanan albümlerinin ardından ilk solo albümü 2006 yılında "Chopin: Complete Preludes" adıyla Chopin'in 24 prelüdünden oluşuyordu. Mussorgsky, Debussy ve Lizst'i yorumladığı "Pictures at an Exhibition" albümü ise 2010 yılında yayınlandı. Macar besteci Liszt'in ender bilinen eserlerini seslendireceği son solo albümü ise 2012'de Signum Records'tan çıkıyor.

- Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve resital başlama saatinde kapılar kapanır. Geç kalan konuklar resitalin ikinci yarısını izleyebilirler.
- İstanbul Resitalleri, tarih, sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar.
- 12 yaşından küçükler etkinliklere alınmaz. Bazı resitallerde 18 yaş sınırı bulunmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT