Lord of the Rings in Concert

Lord of the Rings in Concert

Tarihler: 02 Nisan 2016 Cumartesi ~ 02 Nisan 2016 Cumartesi 02 Nisan 2016 21:00

Yer: Zorlu Performans Sanatları Merkezi-Ana Tiyatro

Ücret: 1. Kategori Genel Satış 300.00 TL2. Kategori Genel Satış 240.00 TL3. Kategori Genel Satış 195.00 TL4. Kategori Genel Satış 150.00 TL5. Kategori Genel Satış 95.00 TL6. Kategori - Kısıtlı Görüş 2. BalkonGenel Satış 70.00 TL - - - - - -

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Zorlu Center Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0850 222 67 76

Web: http://www.zorlucenterpsm.com

E Posta: info@zorlucenterpsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 2, 2016 ~ Nis 2, 2016
Dev ekranın önünde 100 kişilik koro ekibi ve 86 kişilik senfoni orkestrası ile eşsiz bir müzik şöleni...

Besteci Howard Shore, Akademi® ve Grammy® Ödüllü müziğiyle Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği'nde J.R.R Tolkien'in edebi hayal gücüne hayat vermiştir. Shore'un müziği, Peter Jackson'ın filmini yüzyılların stilistik eğilimlerinden gelen ve eşsiz bir şekilde geliştirilmiş bir vizyon, mükemmel bir senfonik eser olarak ifade etmektedir.

Yüzüklerin Efendisi'nin müziği, film müziklerinin en karmaşık ve kapsamlı eserleri arasında sayılmaktadır. Bu eşsiz performans, filmin melodilerini oluşturmakta ve aynı zamanda tamamen yeni ve dramatik bir canlı konser deneyimi yaratarak müziğin hikâyenin ağırlığını taşımasına izin vermektedir.

Shore'un müzikleri sadece kardeşliğin nefes kesici duygularını, heyecan verici olaylar dizisini ve muhteşem yolculukları değil, aynı zamanda Tolkien'in Orta Dünyasının temellerini de yansıtmaktadır. Dünyanın dört bir yanından toplanarak bir araya getirilen stiller, enstrümanlar ve sanatçılar, Tolkien'in kültürlerinin her birinde eşsiz bir müzikal iz bırakmaktadır. Kırsalda yaşayan sade hobbitler, kulağa hoş gelen Kelt ezgilerine dayanmaktadır. Mistik Elfler, ruhani Doğu renklerine sahiptir. Tolkien'in imha edici taş kesicileri olan Cüceler ise, paralel harmoniler ve kaba, gırtlaktan gelen sesleriyle erkek korolarla verilmektedir. Sanayileşmiş Ork orduları, Shore'un en sert ve vurmalı seslerinden payını almıştır, bunlar arasında Japon taiko davulları, metal zil levhaları ve piyano tellerine vurulan zincirler yer almaktadır; öte yandan, Orta Dünya'nın kusurlu ancak soylu mirasçısı İnsanların dünyası, şiddetli ve keskin seslere sahip nefeslilerle bizlere sunulmaktadır. Operasal bir biçimde bu müzikal dünyalar, bazen ortaya çıkacak bir güç için kuvvetlerini birleştirerek, bazen sert bir şekilde çarpışarak birbirine kaynaşıyor... Ve daima Tek Yüzüğün iradesine ve kendi temalarının meşum ailesine boyun eğiyor.

Bu müziğin engin kapsamı, senfoni orkestrasına ve İngilizce'nin yanı sıra Tolkien'in oluşturduğu Quenya, Sindarin, Khuzdul, Adûnaic ve Kara Lisan dillerinde şarkı söyleyen karışık koroya, erkekler korosuna, enstrümantal ve vokal soloculara ihtiyaç duyuyor. Orijinal halk şarkıları, diyatonik ilahilerle, polifoni düğümleriyle, kompleks tını gruplarıyla ve kaynaşan ahenksiz aleatorik pasajlarla yan yana duruyor. Belli bir amaca hizmet eden ve hünerli ellerin kaleminden çıkan bu şarkıların etki alanı ne kadar büyükse uygulaması da o kadar kontrollüdür; bu büyük yapı bünyesinde önemli derecede öz bir müzikal vizyon barındırmaktadır. Shore'un eseri, güçlü orkestral yapılar üzerine inşa edilmiş dünyevi, ayakları yere basan bir ton ve akıcı olan ama uçarı süsten arındırılmış bir his veriyor.

Orkestra: Filarmonia İstanbul 
Şef: Ludwig Wicki 
Soprano: Kaitlyn Lusk
Çocuk Korosu: İstanbul Senfoni Çocuk Korosu 
Şef: Gökçen Koray & Seval Irmak
Koro: Rezonans Senfonik Koro
Şef: Burak Onur Erdem

Bölüm Bir:
Prolog: One Ring To Rule Them All
The Shire
Bag End
Very Old Friends
Farewell Dear Bilbo
Keep It Secret, Keep It Safe
A Conspiracy Unmasked
Three is Company
Saruman the White
A Shortcut to Mushrooms
Strider
The Nazgûl
WeathertopThe Caverns of Isengard
Give Up the Halfling
Orthanc
Rivendell
The Sword That Was Broken
The Council of Elrond Assembles
The Great Eye

Bölüm İki:
The Pass of Caradhras
The Doors of Durin
Moria
Gollum
Balin's Tomb
Khazad-dûm
Caras Galadhon
The Mirror of Galadriel
The Fighting Uruk-hai
Parth Galen
The Departure of Boromir
The Road Goes Ever On...

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT