Lounge o2 presents: Jose Gonzalez

Tarihler: 12 Aralık 2009 Cumartesi ~ 12 Aralık 2009 Cumartesi - Saat: 23:00

Yer: Otto - Santral

Ücret: 45.00 TL

Nereden Alınır: www.biletix.com, Otto - Santral Gişe

Adres: Santral İstanbul, Silahtarağa Mah. Kazım Karabekir Cad. No: 1 Eyüp İstanbul Eyüp İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 12, 2009 ~ Ara 12, 2009
Lounge o2 etkinlikleri kış döneminde yeniden Otto Santral’de.
Bugüne kadar Waldeck, De-Phazz, Bonobo, Gilles Peterson, Bitter:Sweet, Cibelle, Parov Stelar&Band gibi bir çok ismi Otto Santral sahnesinde ağırlayan Lounge o2, 2009-2010 döneminde de çok önemli isimleri dinleyicileriyle buluşturmaya devam ediyor. Bu senenin ilk konuğu ise 12 Aralık`ta, klasik gitarın ebedi tınısı ve kristal berraklığındaki vokalleriyle dinleyiciye tinsel bir deneyim yaşatan Jose Gonzalez.

Son dönem lounge ve downtempo müzik gündeminin ilk sırasına, akustik gitarı ve özgün ses rengi ile yerleşen, Arjantin kökenli İsveçli söz yazarı ve yorumcusu Jose Gonzalez, geride bıraktığımız birkaç sene içinde, günümüz pop yıldızlarını kıskandıracak türden başarılara imza attı. Birçok gruptan tanıdığınız Yukumi Nagano`nun da vokalleriyle büyü katacağı performansta Jose Gonzalez grubuyla unutulmaz bir gece için Lounge o2 farkıyla Otto Santral sahnesinde.

Jose Gonzalez

Son dönem lounge ve downtempo müzik gündeminin ilk sırasına, akustik gitarı ve özgün ses rengi ile yerleşen, Arjantin kökenli İsveçli söz yazarı ve yorumcusu Jose Gonzalez, geride bıraktığımız birkaç sene içinde, günümüz pop yıldızlarını kıskandıracak türden başarılara imza attı.

Doğduğu yıl arkasında bıraktığı, Arjantin’i, babasının stüdyosundaki yumuşak melodilerden öğrenen González, gelişme çağında dinlediği Latin ve özgün halk müziğinden birçok şey öğrendi. Özellikle Kübalı protesto şarkıcısı Silvio Rodriguez’den oldukça etkilenen sanatçı, derhal klasik gitar eğitimine başladı. Vokal anlamında Eliot Smith’den Jason Molina’ya birçok sanatçıyı kendisine örnek alan Jose Gonzalez, Tortoise ve Joy Division gibi sıradışı topluluklardan da ilham aldı.

Çıkış albümü ‘Veneer’, dünya çapında 700.000 adet gibi sürpriz bir satış rakamına ulaşınca, Avrupa müzik sahnesinin en prestijli ödülü sayılabilecek ‘European Border Breaker Award 2006’ yı kazanan Jose Gonzalez, İskandinav yarımadasında başladığı müzik serüvenini sınırların ötesine taşımış oldu. Nouvelle Vague, Charles Webster gibi birçok bilindik sanatçıyı bünyesinde barındıran ünlü plak şirketi Peacefrog ile anlaşmaya varan Jose Gonzalez, buradan çıkardığı ilk EP çalışması ile BBC Radio 1’ın dikkatini çekti. Birkaç kez gerçekleştirdiği, canlı radyo programı performansından sonra, radyonun en sık çalınan sanatçılarından biri oldu. Massive Attack’in ünlü parçası ‘Teardrop’ a getirdiği sıra dışı yorumdan sonra, Kylie Minogue’un ‘Hand on your Heart’ parçasını yorumlayan Jose Gonzalez, yeni albümü öncesi aralarında of Arcade Fire ve Juana Molina gibi isimlerin de yer aldığı İngiltere turuna çıktı.

Ünlü İskandinav ikili The Knife’ın ‘Heartbeats’ parçasının Jose Gonzalez yorumu Veneer albümünden çıkan son single çalışması olurken aynı zamanda başta İngiltere olmak üzere dünyanın en bilindik müzik programı olan ‘Top Of The Pops’ da yine Jose Gonzalez tarafından canlı seslendirildi.

İçe dönük vokal tınısı ve sade akorlar içeren parçaları ile birçok yaş ve müzik profilinden dinleyiciyi ortak paydada buluşturmayı başaran sanatçı, sıradaki albüm için çalışmalarına başladı.

Albüm turneleri, satış rekorları ve turne yaşamı bir kenarda devam ederken, Gothenburg Üniversitesi, biyokimya bölümünün mütevazi bir öğrencisi olarak eğitimine devam eden Jose Gonzalez, yeni albümü için ‘In Our Nature’ ismini seçti. The Knife’ın Heartbeats yorumu, Sony firmasının, Bravia televizyonları için hazırlamış olduğu reklam kampanyasının tema parçası olurken yeni albüm nerdeyse çıkmaya hazırdı. Artık dünya çapında fark edilen Jose Gonzalez iki hafta içinde albümü tamamlayıp, dünya çapındaki ilk turnesine çıktı.Ülkemizde gösterimde olan birçok dizinin tema parçasının prodüktörü Jose Gonzalez’i en çok ‘House’ dizisinde duyabiliriz.

Klasik gitarın ebedi tınısı ve kristal berraklığındaki vokalleri ile dinleyiciye tinsel bir deneyim yaşatan Jose Gonzalez, downtempo müziğin iki ekol vatanı; Güney Amerika ve İskandinavya’nın, melodilerini eşsiz vokali ile bizlere sunuyor.
http://www.jose-gonzalez.com/
http://www.myspace.com/josegonzalez

Kapıda 50 TL - 18 yaş sınırı vardır. - Kapı açılış : 23.00 - Jose Gonzalez saat 00:30 ‘da sahne alacaktır. - Organizasyon şirketi etkinlik için yugun görmediği kişileri bilet ücretini iade ederek etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT