Madeleine Peyroux

Madeleine Peyroux

Tarihler: 05 Aralık 2016 Pazartesi ~ 05 Aralık 2016 Pazartesi 05 Aralık 2016 21:00

Yer: Zorlu Performans Sanatları Merkezi-Ana Tiyatro

Ücret: 1. Kategori - 90.00 TL 2. Kategori - 75.00 TL 3. Kategori - 60.00 TL 4. Kategori - 50.00 TL 5. Kategori - 40.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Zorlu Center Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0850 222 67 76

Web: http://www.zorlucenterpsm.com

E Posta: info@zorlucenterpsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 5, 2016 ~ Ara 5, 2016
ABD’li caz vokalisti ve şarkı yazarı Madeleine Peyroux, Garanti Caz Yeşili kapsamında 5 Aralık’ta hayranlarıyla Zorlu PSM’de buluşmaya hazırlanıyor. Peyroux’nun kimi zaman Billie Holiday’e benzetilen buğulu yorumuyla seslendireceği şarkılar eşliğinde unutulmaz bir gece yaşamaya hazır olun!

Peyroux’nun müziğe ilgi duyması çocukluk yıllarına rastlıyor. “Hippi’ olarak tanımladığı eğitimci anne babasının kendisine dinlettiği eski kayıtlar, ABD’li şarkıcının müzikle iç içe bir şekilde büyümesini sağlıyor. Annesinin ukulelesi ise çalmayı öğrendiği ilk enstrüman olarak kayıtlara geçiyor. Gençlik yıllarından itibaren Billie Holiday, Bessie Smith, Patsy Cline, Édith Piaf, Leonard Cohen, Johnny Mercer, Charlie Chaplin, Serge Gainsbourg ve Bob Dylan gibi isimlere karşı büyük bir sevgi besleyen ve onlardan ilham aldığını söyleyen Madeleine Peyroux, Paris’te hayatının akışını değiştirecek bir grupla tanışıyor. 15 yaşında Paris’teki sokak müzisyenlerinin arasında zaman geçirdikten sonra Riverboat Shufflers isimli gruba katılarak önemli bir adım atıyor. Ardından ise Avrupa’daki önemli caz festivallerinde sahne almasına vesile olacak The Lost Wandering Blues and Jazz Band’e katılıyor ve bu süreç birkaç yıl devam ediyor.

1996 yılında büyük övgüler ve prestijli ödüllerle başarısını taçlandıracak ilk albümü Dreamland’i yayınlayan Peyroux, toplamda 200.000 adetlik bir satış rakamına ulaşarak müzik piyasasında dikkatleri iyice üstüne çekiyor. Atlantic Records etiketiyle yayınlanan bu albüm, sadece 5 gecede gitarist Marc Ribot, saksofoncu James Carter, piyanist Cyrus Chestnut, klavyeci Charlie Giordano, kemancı Regina Carter, davulcu Kenny Wollesen ve Leon Parker gibi birbirinden usta caz müzisyenlerinin eşliğinde kaydediliyor. Greg Cohen’in aranjmanları ve Yves Beauvais’nin prodüksiyonu üstlendiği kayıt, Patsy Cline - "Walkin' After Midnight", Édith Piaf - "La Vie en rose" ve iki adet Bessie Smith cover’ı barındırıyor.

Otoriteler tarafından “21. Yüzyılın Billie Holiday’i” olarak adlandırılan sanatçı, 1996’da Time dergisince “Yılın en heyecan verici sesi” olarak tanımlanıyor. Kariyeri boyunca Sarah McLachlan, Cesária Évora, James Carter ve Mick Reed’in de aralarında bulunduğu dev isimlerle aynı sahneyi paylaşan Peyroux, solo kariyerindeki başarısını 2004 çıkışlı albümü Careless Love’la devam ettiriyor.

2006 çıkışlı üçüncü Madeleine Peyroux albümü Half the Perfect World, 2007 yılında sanatçıya BBC En İyi Uluslararası Caz Sanatçısı Ödülü’nü getiriyor.

Son olarak 2013 yılında 6. stüdyo albümü The Blue Room’u yayınlayan Madeleine Peyroux, sadece caz türünde değil, akustik blues, country ve pop türlerine yakın besteler üreterek müzik yelpazesini çok daha fazla genişletmeyi başarıyor. Güçlü yorumuyla özellikle sahne performansı bakımından hayli başarılı bir isim olan Peyroux, yaptığı sürpriz cover’larla ilham kaynaklarına ve müzik tarihine saygı duruşunda bulunmayı asla ihmal etmiyor.

Garanti Caz Yeşili kapsamında 5 Aralık’ta gerçekleşecek konserde, cazın büyüsünü Madeleine Peyroux’nun eşsiz yorumu eşliğinde yaşayacaksınız!

Satın aldığınız bileti akıllı telefonunuza indireceğiniz KonserV aplikasyonuna okutun, puanlar kazanın. Kazandığınız puanları yeni biletlere ve birçok farklı ödüle çevirin.

- 8 yaş ve üstü çocuklar için uygundur. 8 yaş altındaki çocuklar etkinliğe kabul edilmeyecektir.- Gösteri başladıktan sonra salona seyirci alınmayacaktır.- Garanti Bankası kredi kart sahiplerine %20 indirim uygulanmaktadır.- Zorlu Performans Sanatları Merkezi, indirimli bilet satın alma koşullarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT