Madredeus

Tarihler: 26 Nisan 2012 Perşembe ~ 26 Nisan 2012 Perşembe - Saat: 20:00

Yer: İş Sanat Kültür Merkezi

Ücret: 55.50 TL - 50.00 TL - Tam 39.00 TL - Öğrenci - 20.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, İş Sanat Kültür Merkezi

Adres: İş Kuleleri 4. Levent İstanbul Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 316 10 83

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 26, 2012 ~ Nis 26, 2012

İş Sanat bu ay Portekiz müzik sahnesinin en başarılı projelerinden Madredeus’u konuk ediyor. Fado ile çağdaş halk müziğini birleştiren çalışmalarını “Portekiz köklerine bağlılığını koruyan müzikal fanteziler” olarak tanımlayan topluluk, kariyerinin başından itibaren canlı performanslarını, müzikal şiir resitali atmosferinde gerçekleştiriyor.

Portekiz kültürüne özgü olan uzaktaki bir yere, kişiye ya da geçmişte kalan anlara duyulan özlemi yansıtan ‘saudade’ kavramını müziğiyle içten içe bütünleştiren topluluğun çoğu zaman melankolik ve denizi, yolculuğu veya yitikliği konu alan şarkı sözleri Orta Çağ’a uzanan bir şarkı geleneğini devam ettiriyor.

1994’de kadar Portekiz’de iyi bilinen ancak yurt dışında kısmen tanınan Madredeus yönetmen Wim Wenders’in topluluğun müziklerinden etkilenerek Lizbon Hikâyeleri adlı filmde yer vermesiyle uluslararası ün kazandı ve tüm dünyaya kanat açarak Avrupa, Güney Amerika Afrika ve Asya’dan hayran kitlesi edindi.

1987 çıkışlı ilk albümleri Os Dias da Madredeus’un ardından çok sayıda albüm çıkaran topluluk, bugüne kadar dünya çapında 3 milyondan fazla albüm satıştı yakaladı.

1997’de piyasaya çıkardığı O Paraíso albümü ile fado köklerinden uzaklaşan Madredeus, bugün 27 yıllık parlak kariyerini yeni bir ekiple sürdürüyor.

2012 yılında Portekiz ve yurt dışında gerçekleştireceği kapsamlı konser turnesi için “yayınladığımız tüm repertuara yolculuk yapan bir gösteri sunmayı hedefledik” diyen topluluk, aynı zamanda bu yıl yeni parçalar ve klasik parçaların yeni düzenlemelerinden oluşacak bir albüm çıkaracak. İş Sanat’ta kesinlikle sezonun kaçırılmayacak konserlerinden biri…

- İndirimli biletler 65 yaş üstü öğretmen ve İş Bankası mensupları için geçerlidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT