Maggio Musicale Fiorentino Orkestrası

Tarihler: 03 Eylül 2008 Çarşamba ~ 03 Eylül 2008 Çarşamba - Saat: 21:30

Yer: Aya İrini Müzesi

Ücret: 1.Kategori: Tam: 30,00 YTL Öğr: 15,00 YTL 2. Kategori: Tam: 15,00 YTL Öğr: 7,50 YTL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com

Adres: Topkapı Sarayı 1. Avlu Sultanahmet Ortaköy İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 3, 2008 ~ Eyl 3, 2008

Avrupa Kültür Başkenti Uluslararası Boğaziçi Festivali
MAGGIO MUSICALE FIORENTINO ORKESTRASI
Şef: Zubin Mehta

1928`de Vittorio Gui tarafından `Stabile Orchestrale Fiorentina` adıyla kurulan orkestra, 1933`te `Maggio Musicale Fiorentino` adını aldı. 1969-1981 yılları arasında Riccardo Muti`nin ve 1985`ten günümüze kadar da Zubin Mehta`nın daimi şefliğini üstlendiği topluluk, dünyanın sayılı orkestralarından biri haline geldi. Myung-Whun Chung ve Semyon Bychkov`un konuk daimi şeflikleri de orkestraya renk ve güç kattı.

Kurulduğu günden bu yana müzik çevrelerindeki etkisini sürdüren Maggio Musicale Fiorentino Orkestrası, klasik müziğin starlarını, solist ve orkestra şefi olarak bünyesinde barındırmasıyla da tanınıyor. Gavazzeni, Serafin, Furtwaengler, Kleiber, Mitropoulos, Karajan, Bernstein, Solti, Abbado, Maazel, Giulini, Chailly, Sinopoli ve Ozawa gibi çağımızın önde gelen hemen tüm şefleri ile çalışmış olan orkestra, ayrıca Richard Strauss, Mascagni, Hindemith, Stravinski, Penderecki gibi bestecilerin de eserlerinin ilk seslendirilişlerini yine bestecilerin yönetiminde yaptı.

Önemli kayıtlara, radyo ve televizyon performanslarına imza atan ve bunun sonucunda Grammy alan orkestra, görkemli performanslarını onursal şefi Zubin Mehta ile sürdürüyor. Bu dünya çapındaki orkestra ve ünlü şef, “Avrupa Kültür Başkenti Uluslararası Boğaziçi Festivali” aracılığıyla ilk kez Türkiye`ye geliyor.

Zubin Mehta
Çağımızın en büyük orkestra şeflerinin başında gelen, 1936 Bombay doğumlu Zubin Mehta, ilk müzik eğitimini Bombay Senfoni`nin kurucusu olan babasından aldı. Daha sonra Viyana`ya giderek Hans Swarowsky ile çalışan Zubin Mehta, şeflik alanında kısa sürede büyük başarılara imza attı. Mehta, daha 25 yaşına gelmeden Viyana ve Berlin Filarmoni Orkestraları’nı ve daha sonra ömür boyu şefliğine getirileceği İsrail Filarmoni Orkestrası`nı yönetti. Montreal Senfoni, Los Angeles Filarmoni, New York Filarmoni (13 yıl sanat yönetmenliği) ve 1985`ten bu yana daimi şefliğini yaptığı Maggio Musicale Fiorentino Orkestrası, sanatçının uzun dönemli görev yaptığı orkestraların başında gelmektedir.

1964`te, Montreal`de, Tosca Operası ile başladığı opera şefliği kariyeri ise, New York Metropolitan, Viyana Devlet, La Scala Milano, Londra Kraliyet ile Chicago ve Floransa Operaları’nın yanı sıra, Salzburg Festivali`nde yönettiği operalarla en üst seviyede gelişti. Zubin Mehta, Bavyera Devlet Operası`nda 8 yılda 400 temsil yöneterek büyük başarılara imza attı.

Sanatçı, Karl Böhm tarafından verilen “Nikisch-Ring” ödülü, Floransa ve Tel Aviv kentleri “Onur Vatandaşlığı”, Birleşmiş Milletler “Ömür Boyu Barış ve Tolerans Ödülü”, Viyana Filarmoni, Münih Filarmoni, Los Angeles Filarmoni, Teatro del Maggio Musicale Fiorentina Orkestraları’nın ve Bavyera Devlet Operası ve Orkestrası`nın Onur Şefliği ile, New York Kennedy Center tarafından verilen pek çok onur ödülünün sahibidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT