Makam Zamanı - Emel Sayın

Tarihler: 11 Kasım 2016 Cuma ~ 11 Kasım 2016 Cuma 11 Kasım 2016 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 53.50 TL 2. Kategori - 38.50 TL 3. Kategori - 28.50 TL 60 yaş üstü bilet - 13.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 11, 2016 ~ Kas 11, 2016
Emel Sayın, müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatmaya hazırlanıyor.

Emel Sayın (Sivas) kökeni Üsküp’e dayanan Selanik’li bir babanın ve Mardin’li bir annenin dört kız çocuğundan en büyüğüdür. 14 yaşında Arif Sami Toker’den müzik dersleri almaya başladı. Toker’in yetiştirdiği en ünlü ve yetenekli sanatçı olarak kabul edilmektedir. İki buçuk yıl Münir Nurettin Selcuk’tan ders alarak müzik eğitimine devam etti. Keşan Ortaokulu ve Çapa Lisesi’nden mezun olduktan sonra üç yıl süresince İstanbul Belediyesi Konservatuvarı Şan Bölümü’nde hocası matmazel Alice Rosenthal’dan dersler aldı. 

Hürriyet haber ajansının açtığı yarışmada, M. Nurettin Selçuk’a ait ağır bir klasik eser okudu ve “Ses Kraliçesi” seçildi. Henüz 17 yaşındayken Ankara gençlik parkında Necdet Yazar’ın gazinosunda ilk defa sahneye çıktı. 1963 yılında Ankara Radyosu’na sınavla solist olarak girdi ve yaklaşık yedi yıl hizmet verdi. Ankara seyircisi karşısında sahne tecrübesi kazanan sanatçı, Egemen Bostancı’nın teklifiyle İstanbul müzik piyasasına transfer oldu ve Lalezar gazinosunda assolist olarak sahne almaya başladı. Bu arada İstanbul Radyosu’na gecti ve İstanbul’a yerleşti. İstanbul ‘a gidişiyle yoğun bir çalısma dönemine girdi. 15 sinema filminde başrol oyuncusu olarak rol aldı. 

1970 ve 80’li yıllarda onüç kez Dışişleri Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı tarafından yurtdışında “Sanat Elçisi” olarak görevlendirildi ve büyük başarılar kazandı. (ABD, İran Irak, Tunus, Cezayir, Banglades, Pakistan, Dubai, Abu Dabhi Azerbaycan, Rusya, Kazakistan, Ermenistan) Türkiye’nin birçok yerinde sayısız konserler verdi. Yurtdışında da İngiltere, Almanya, İsveç, İsviçre, Avustralya ABD, Yunanistan’da özel organizasyonlarda konserler verdi. 1983-84 yıllarında Egemen Bostancı’nın projesi olan Türkiye’nin ilk Türk Sanat Müziği müzikali olan “Neşe-i Muhabbet” in başrolünde yeraldı. Daha sonra Mustafa Oğuz’un projesi olan “Muhabbet 92” adlı müzikalde Şener Şen ile başrolü paylaştı. Yaptığı albümlerin satışlarındaki başarılarından dolayı 1 “Altın Heykel”, 7 “Altın Plak” ödülleri aldı. Ayrıca “Yılın Sanatçısı” olarak 19 kez “Altın Kelebek” ve birçok medya kuruluşundan, üniversitelerden,özel kuruluşlardan “Yılın Sanatçısı” ödüllerine sahip. Çeşitli vakıf ve derneklerin gönüllü temsilcisi olarak konserler verdi. Otuzu aşkın long play, 45’lik ve Cd’lere imza attı. 

Sayın, çeşitli kanallarda Talk Show programları yaptı.

- Konser başladıktan sonra salona seyirci alınmamaktadır- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT