Malene Mortensen sings Ella Jobim Holiday Songs

Tarihler: 24 Aralık 2010 Cuma ~ 25 Aralık 2010 Cumartesi - Saat: 20:30

Yer: İstanbul Jazz Center

Ücret: Bar: 39,50 TL - Masa: 50,50 TL - Masada yapılması gereken harcama tutarı 35,00 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, İstanbul Jazz Center

Adres: Çırağan Cad. No: 48 Ortaköy, Beşiktaş Istanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 327 50 50

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 24, 2010 ~ Ara 25, 2010

23 Mayıs 1982’de doğan Malene Mortensen müzisyen bir ailede dünyaya geldi. Annesi aynı zamanda bir davulcu olan müzik öğretmeni Karen Mortensen, babası ise trompet sanatçsısı ve besteci Jens Winther’dır.

Karen Mortensen 1993 yılında kanser sonucu hayata gözlerini yumar. Bu olay sonucu Malene Kopenag’a taşınmak zorunda kalır. 11 yaşındaki bu küçük kızın velayeti annesinin Royal Danish Academy of Music’deki öğrencilik yıllarından arkadaşı olan müzik teorisi ve kulak eğitimi hocası Birthe Skou’ya verilir. 16 yaşına kadar yaşına göre güçlü sesiyle “The Children`s Choir of the Royal Danish Academy of Music” de yer alır. Bu yıllar içinde birçok solo çalışmalarda bulunur.

Malene Danimarkalıların kalbini Şubat 2002’de Danimarka Eurovision şarkı yarışmasında "Tell Me Who You Are" adlı şarkı ile kazandı. Bununla birlikte, bu dönemde Danish Broadcasting Corp’un 2001 yılı şarkı yarışmasında (Türkiye’de Pop Star adıyla yayınlanan) Stjerne For En Aften’de "Sing It Back" ile gelen ikincilik ile dikkatleri daha önceden üzerine çekmişti. 2002 baharı Malene için oldukça yoğun geçer. Sürekli Danimarka medyasında boy gösterir. Tallinn’de düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışmasına katılır. Tüm bu koşuşturma içinde kolej bitirme sınavlarında da oldukça başarılı olduğu da gözleden kaçmaz.

Eylül 2002’de caz piyanisti ve prodüktör Niels Lan Doky Malene’i dinler. Kısa bir tanışma sürecinin ardından onunla çalışmaya karar verir. 2002 yılının sonunda Mortensen, önemli müzizyenler olan Niels Lan Doky, Anna Lia Bright and Michael Sunding tarafından bestelenen 9 pop şarkısından oluşan "Aftenkanon" (şimdiki adı "Evensong") isimli çalışmayı yayınlar. 9 Aralık 2002’de Malene Universal Music ile anlaşma imzalar ve iki hafta Paris’teki Doky`s Studio’da ilk albümü olan “Paradise”ın kayıt çalışmalarına başladı.

2003 Ocağı boyunca Malene Danimarka’nın en önemli müzisyenlerinden olan Niels Lan Doky, Niels-Henning Ørsted Pedersen ve Alex Riel ile NHOP`da kayıtlara devam etti. Ocak ve şubat ayları boyunca kayıtlar Focus-studio’da devam etti. Albüm Eylül ayında yayınlandı. Niels Lan Doky bu albüm hakkında şöyle der: "...Malene’in bir vokalist olarak uluslararası bir değer olduğunu açıkça ortaya koyabilecek düzeyde bir albüme imza attığımızı söyleyebilirim”. Malene`in ilk albümü olan "Paradise"ın en önemli eşsiz yanlarından biri de Danimarka’nın en önemli caz müzisyenleri ile birlikte çalışılmış olmasıdır. Albüm boyunca Malene’in sesinin kudreti büyüleyicidir. Ancak bu ne tanıtımı ne de satışları etkiler. Universal Music kontratı yenilememeyi tercih eder. 2004 yılında Universal Music ile yolları ayırırlır. Bu bir bakıma olumlu bir şeye de yol açar.

Malene’in ikinci albümü "Date With A Dream" bir solo caz albümüdür. Bu albümde de Kasper Villaume p ve Morten Lund gibi üst düzey caz müzisyenleri ile çalışır. Albümüde aynı zamanda Chick Corea`nın "New Trio"sundan Avisha i Cohen de görev alır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT