Marcel Khalife

Marcel Khalife

Tarihler: 20 Şubat 2018 Salı ~ 20 Şubat 2018 Salı 20 Şubat 2018 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 105.00 TL 2. Kategori - 80.00 TL 3. Kategori - 50.00 TL 4. Kategori 60 yaş üstü - 40.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 20, 2018 ~ Şub 20, 2018
CRR Caz Festivali - Marcel Khalife feat. Ismail Lumanovski şubat ayında CRR Konser Salonu'nda...


Ismail Lumanovski klarnet
Nadim Rouhana akordeon
Zad Khalife req
Assaad Boustany darbuka
Ayad Khalife piyano

Marcel Khalife 10 Haziran 1950’de Amşit, Lübnan’da doğdu. Beyrut Ulusal Müzik Konservatuarı'nda ud eğitim aldı ve 1971’de mezun oldu. Marcel Khalife, 1972’den 1975’e kadar, Beyrut Ulusal Müzik Konservatuarı'nda, devlet üniversitelerinde ve diğer yerel ve özel müzik enstitülerinde eğitim verdi. Aynı zaman zarfında Orta Doğu, Kuzey Afrika, Avrupa ve Amerika’da solo ud performansları sergiledi.

1972 yılında Marcel Khalife doğduğu yer Amşit’te, buranın müzikal mirasını ve Arap ilahilerini ön plana çıkarmak amacıyla bir müzik grubu kurdu. İlk performansları Lübnan’da gerçekleşti. 1976 yılı Marcel Khalife’nin Al Mayadine adlı topluluğunun kuruluşuna tanıklık etti. Khalife ayrıca geleneksel Arap müziği formunda olan The Symphony of Return, Sharq, Concerto Al Andalus- Suite for Oud and Orchestra, Arabian Concerto, Mouda'aba (Caress), Diwan Al Oud, Jadal Oud Duo, Oud Quartet, Al Samaa gibi ve Kasım 2007’de Fransa’da Charles Cros Akademi büyük ödülüne layık görülen “Taqasim”, Duo for Oud and Double Bass gibi çeşitli enstrümantal eserler besteledi. Marcel Khalife'nin yirmiden fazla sözlü ve enstrümantal albüm ve DVD kayıtları bulunmaktadır.

Khalife, Montreal’de "Palace of Arts", New York’ta "Symphony Space" ve "Merkin Concert", Boston’da "Berklee Theatre" ve "New England Conservatory", Washington’da “Kennedy Merkezi”, Londra’da "Royal Festival Hall" ve "Queen Elizabeth Hall" gibi çok prestijli salonlarda konserler verdi. Ulusal Filistin Kültür ve Sanat Madalyası'nı 2001 yılında aldığında Khalife, ödülün maddi gelirini Filistin’deki Edward Said Müzik Konservatuarı'na bağışlamıştır. O tarihten sonra konservatuarda her yıl bir kez düzenlenen Marcel Khalife Ulusal Müzik Yarışması sayesinde genç yetenekli müzisyenlere devam eden müzik eğitimleri için maddi destek sunulmaktadır. 2005 yılının haziran ayında Marcel Khalife, sanatsal başarısı ve dünya barışına sağladığı katkılar nedeniyle UNESCO Barış Sanatçısı ödülünü aldı.

- Konser başladıktan sonra gelen misafirlerimiz balkon kısmına alınacaktır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT