Mark Eliyahu

Mark Eliyahu

Tarihler: 05 Kasım 2016 Cumartesi ~ 05 Kasım 2016 Cumartesi 05 Kasım 2016 21:00

Yer: Zorlu Performans Sanatları Merkezi-Ana Tiyatro

Ücret: 1. Kategori - 100.00 TL 2. Kategori - 85.00 TL 3. Kategori - 70.00 TL 4. Kategori - 60.00 TL 5. Kategori - 45.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Zorlu Center Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0850 222 67 76

Web: http://www.zorlucenterpsm.com

E Posta: info@zorlucenterpsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 5, 2016 ~ Kas 5, 2016
Dağıstan doğumlu besteci, aranjör, kemençe ve bağlama üstadı Mark Eliyahu, 5 Kasım'da Zorlu PSM sahnesinde!

Ortadoğu ve Balkanlar'ın ruhunu notalara döktüğü müziğiyle dinleyicilerine yıllardır duygu yoğunluğu hayli yüksek bir deneyim sunan Eliyahu için müzikolojist, besteci ve tar sanatçısı babasının önemi çok büyük. Müziğe babasının da verdiği ilhamla 4 yaşında keman çalarak başlayan sanatçı, 16 yaşında kendisini bağlama ve Azeri, İran ve Türk müziği konusunda yetiştirmeye karar verdi. Ardından iki yıllık bir süreç boyunca Bakü’de yaşayan Eliyahu, öğrencisi olduğu Adalat Vazirov'dan kemençe dersleri aldı.

1999 yılında İsrail'e dönmesiyle kariyerinin ilk önemli projesine dahil oldu. Babası Piris Eliyaho'nun, Esti Kinan-Ofarim, Alim Qasimov ve kızı ile birlikte farklı sanatçıların da katılımıyla gerçekleşen The Spirit of the East projesinde yer almasının ardından Israeli Chamber Orchestra of Ramat-Gan'la birlikte performanslar sergiledi.

Ufak yaşından itibaren kendini Ortadoğu ve Balkan müziğinin geçmişi ve dinamikleri konusunda uzmanlaştıran sanatçı, 2004 yılında kaydettiği ilk albümü Voices of Judea’da o güne kadarki tüm birikimlerini sergilediği bir işe imza attı. 2005 yılında yayınlanan bu albümün ardından ise Aliza Elyon Israeli'nin Simple Prayers isimli tiyatro oyunu için müzikler besteledi.

Sürekli üretimde geçen kariyeri boyunca Türk, İran ve Azeri müziği hakkındaki engin birikimini uzun süre zihinlerden çıkmayan performanslarda, hayli prestijli etkinliklerde sergileyen Mark Eliyahu, Filarmoni orkestrasıyla birlikte Nobel Ödülü Gecesi’nde çaldı, Kudüs Piyor Festivali'nden Uluslararası Ud Festivali'ne, Krakow Yahudi Festivali'nden İtalya'daki prestijli Fabrica Festivali'ne dünya festivallerinde hayranlıkla izlendi. Paris Pompidou Center'daki konseri ise şehir efsanesi oldu.

Ortadoğu ve Balkanların ruhunu Mark Eliyahu'nun notalarında hissetmek için 5 Kasım'da Zorlu PSM'deki yerinizi alın!

- 8 yaş ve üstü çocuklar için uygundur. 8 yaş altındaki çocuklar etkinliğe kabul edilmeyecektir.- Gösteri başladıktan sonra salona seyirci alınmayacaktır.- Zorlu Performans Sanatları Merkezi, indirimli bilet satın alma koşullarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT