Melihat Gülses - Bekir Ünlüataer Düeti

Tarihler: 25 Ocak 2010 Pazartesi ~ 25 Ocak 2010 Pazartesi - Saat: 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: . Kategori: 33,00 TL , 2. Kategori: 22,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi:(0216)556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve CRR Konser Salonu Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye, Şişli Istanbul Harbiye İstanbul

Telefon: 212 231 54 97

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 25, 2010 ~ Oca 25, 2010

“GÜL İLE BÜLBÜL”

ORKESTRA PERÂ

Türk Müziği incelendiğinde iki ana başlıktan oluştuğu görülür. Bunlar “Sözlü ve Enstrümantal Müzik” olarak adlandırılmıştır. Enstrümantal müziğimizde solo saz icrasından ziyade toplu icra edilecek eserler üretilmiştir. Batı dünyasında olduğu gibi solo için eserler yani konçertolar yoktur. Yakın zamanda böyle bir eser kanun sazı için düşünülmüştür. Ancak bu durum saz sanatçılarımızın yetişmesinde sıkıntılar yaratmış, dolayısıyla virtüoz saz sanatçılarımız çok az olmuştur.

Sözlü müziğimizde de besteciler kadın, erkek solo ve koro eseri diye ayırt etmeden eserlerini bestelemişlerdir. Osmanlıların son dönemlerinde, Tanzimatla birlikte müziğimizde de yenileşmeler yaşanmaya başlamış ve Fasıl Musikimizin yanında solo eser icraları ve icracıları iyice yaygınlaşmış batıda olduğu gibi eserlerin düet (Kadın-Erkek) icralarına da başlanmıştır. Ancak düet olarak bestelenmemiş eserlerin icrasında şarkılar kadın erkekler arasında bölüşülerek okunmaya başlamıştır. Oysaki bu formda eser olabilmesi için şarkının, şiirinin diyalog içermesi gerekmektedir.

Cumhuriyet sonrası 1925 ve 30’lu yıllarda yaygınlaşan operetler döneminde bestecilerimiz bu formda da eserler üretmeye başlamış ve bu eserler halk tarafından da benimsenmiştir. Bilhassa Batı tonlarına yakın olan Nihavend, Rast, Mahur, Sultanıyegah ve Hicaz makamlarında bir hayli eser bestelenmiş ve bu tür eserleri en çok Sadettin Kaynak, Yesari Asım Ersoy, Muhlis Sebahattin ve Dramalı Hasan gibi bestecilerimiz yazmışlardır. Birçoğu üretildiği yıllardan beri ilk defa olarak seslendirilecek olan orijinal düetleri sanatçılarımızdan Melihat Gülses ve Bekir Ünlüataer, o yılların icra anlayışına göre düzenlenmiş olan “Orkestra Pera“ ile birlikte seslendireceklerdir.

Genel Sanat Yönetmeni: Necip Gülses

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT