Memet Ali Alabora ve Emir Gamsızoğlu

Tarihler: 22 Şubat 2010 Pazartesi ~ 22 Şubat 2010 Pazartesi - Saat: 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye, Şişli Adalar İstanbul

Telefon: 212 231 54 97

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 22, 2010 ~ Şub 22, 2010
İlk bestesini 7 yaşında yapan ve 193 yıldır piyanodan insanlığa tam manasıyla güzellikler saçan Chopin; Emir Gamsızoğlu’nun 20 yaşında piyanoya başlamasında ve Memet Ali Alabora’yla arkadaş olmalarında en büyük etkenlerden biri. İkili, konser salonunun sahnesini evin salonuna, seyircileri de onlara katılmaya gelmiş misafirlere dönüştürmeye çalışacakları konserde; Chopin’in hayatlarına nasıl girdiğini, ne gibi değişiklikler yarattığını, yaklaşık 200 yıldır kendileri gibi birçok insanın da neden en yakın, en içten dostlarından birisi olabildiğini anlatacaklar.

Alabora ve Gamsızoğlu konserde; Chopin hakkında en çok kullanılan “büyük eserlerde küçük, küçük eserlerde büyük” sözünden, “piyanonun şairi" tabirine, verem hastalığının müziğine etkisinden, büyük aşkı George Sand’ın hayatındaki yerine, vatan hasretiyle yanıp tutuşan güçlü ruhundan, İstanbul’da ölen şair dostu Adam Mickiewicz’e kadar ünlü besteciyle ilgili her konuya değinecekler. Kayıtlar, fotoğraflar ve müziği eşliğinde, Chopin’in yaşıtları Liszt ve Schumann’dan, müzikte yaptığı devrimlerden ve 20 - 21. yüzyıldaki büyük Chopin yorumcularından da bahsedilecek olan bu sohbeti, doğum günü kutlaması takip edecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT