Metin Kahraman

Tarihler: 14 Nisan 2012 Cumartesi ~ 14 Nisan 2012 Cumartesi - Saat: 22:00

Yer: The Mekan

Ücret: 20.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com, The mekan Gişe

Adres: Atıf Yılmaz Cad. Küçük Bayram Sok. No:1 Kat: 2 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

1 Yorum:

istanbul.net.tr Nis 14, 2012 ~ Nis 14, 2012

saé moru, belka lazé Loqman hekimi´yo.
Şahmaran, belki Lokman Hekim´in oğludur.

Metin ve Kemal kahraman, uzun yıllara yayılan bir çalışmanın sonucu olarak "saé moru/şahmaran" albümlerini geniş bir kitapçıkla beraber yayınladılar.

özgün eserleri yanında, Dersim Kültür Bölgesi'ne dayalı alan araştırmaları ve dokumanter çalışmalarıyla da tanınan kahraman kardeşlerin bu albümü de Şahmaran masalının Dersim'den derlenmiş bir Zazaca versiyonuna dayanıyor. Bu yanıyla dokumanter bir özellik taşıyan çalışma, tamamen yeni besteler ve klasik orkestral düzenlemelerden oluşan müzikal boyutuyla da özgün bir solo eser olarak dikkat çekiyor.

Albüm, masal temasını takip eden bir bütünlük içinde, sekiz enstrumantal ve dört de sözlü, toplam 12 eserden oluşuyor. Metin ve Kemal Kahraman'ın yıllardır beraber çalıştığı grup elemanları Serdar Keskin, Ahmet Tirgil, Umut Kahraman, Maviş Güneşer, Mübin Dünen gibi müzisyenler bu albümde de enstrumanlarıyla yer alıyor.

Bunun yanında Erkan Oğur, Okay Temiz, Henning Schmiedt, Ulli Bartel, Ertan Tekin gibi önemli solist sanatçılar ve İstanbul Sayat Nova Korosu da hissedilir katkılarıyla misafir edilmişler.

Metin ve Kemal Kahraman kardeşler, şahmaran gibi kadim ve yaygın bir masalın anlaşılmasında, bin yıllık da olsa yazılı versiyonlar yanında bugün hala yaşayan kaynaklardan derlenecek sözlü versiyonların da çok önemli ve özgün ayrıntılar aktarabileceğini tartışmak istiyorlar. çalışmada esas alınan zazaca versiyonu, özellikle taşıdığı farklılıklar dolayısıyla çok özel bir örnek olarak sunuyorlar.

Şahmaran masalı, yaşadığımız coğrafyanın, sadece tarihi eserlerle değil, ev sahipliği yaptığı kadim diller ve bu diller üzerinden aktarılan sözlü birikimle de çok derin bir insanlık hafızasına tanıklık ettiği tezinin en canlı örneğidir.

Metin ve Kemal Kahraman, yönetmen Atilla Cengiz'in İstanbul Film Festivali çerçevesinde ilk gösterimi yapılan ve beğeni toplayan "Oğul" isimli Zazaca - Türkçe filmi için yaptıkları özgün müzikleri de önümüzdeki kısa dönem içinde bir albüm olarak yayınlayacaklar.

Lızgé Müzik
Diskografi
Solo çalışmalar

Deniz Koydum Adını (1993)
Renklerde Yaşamak (1995)
Ferfecir (1999)
Sürela (2000)
Meyman (2002)
Çevere Hazaru (2006)
Saé Moru / Şahmaran (2011)v Oğul (film müziği) (2011-yayınlanacak)

Dokumanter albümler
Yaşlılar Dersim Türküleri Söylüyor (1997)
Zeynel Kahraman - Melem Tiya (2001)
Ercan Kahraman / Deniz Yıldırım - Davul / Gırnata (2001)
Dersim'de Dualar - Gülbanglar - Beyitler (2005-yayınlanmamış çalışma)

Dokumanter filmler
Tanıklarıyla dersim 38 (1997)
Gole Çhetu (2010)

- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

şahmeran albümü dinlendikçe kendi tadını ortaya koyan başarılı bir çalışma,kendimi meseller diyarında hissediyorum ve dünyadan tamamen kopuyorum,müthiş bir keyif bu, teşekkürler metin kemal kahraman,iyi ki bu çalışmalarınız var, bu varoluş eksik kalırdı yoksa...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT