Monica Molina

Tarihler: 06 Ağustos 2014 Çarşamba ~ 06 Ağustos 2014 Çarşamba 21:00

Yer: Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi

Ücret: Protokol - 440.00 TL 1. Kategori - 220.00 TL 2. Kategori - 194.25 TL 3. Kategori - 166.50 TL 4. Kategori - 138.75 TL 5. Kategori - 111.00 TL 6. Kategori - 99.75 TL 7. Kategori - 72.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Taşkışla Cad. Harbiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 86 03

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 6, 2014 ~ Ağu 6, 2014
Monica Molina

Aşk şarkılarının büyülü sesi Monica Molina, kariyerinin en özel şarkıları ve yepyeni albümü Mar Blanca ile Turkcell Yıldızlı Geceler kapsamında 6 Ağustos'ta Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde!

Yurdumuza gelen yüzlerce şarkıcı arasında bizlerle gönül bağı kuran, yurt dışındaki röportajlarında Türkiye'yi öve öve bitiremeyen İspanyol diva Monica Molina, çıkardığı tüm albümleri ile Türkiye'de büyük satış rakamlarına ulaşmaya devam ediyor. Biletleri haftalar öncesi tükenen, konserleriyle büyük bir hayran kitlesi kazanan yıldız; İspanya'nın efsanevi şarkıcısı babası Antonio Molina'nın en önemli şarkılarını yeniden yorumladığı Mar Blanca albümünün dünya turnesi kapsamında Türkiye'de!

Monica Molina'nın şu ana kadar gerçekleştirdiği onlarca röportajda ise sürekli sorulan "Neden Türkiye sizin için önemli?" sorusuna verdiği cevap çok açık: "Ben Türkiye’yi seviyorum, Türkler de beni çok seviyor. İstanbul, dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Orada olmak, nefes almak ayrıcalık."

Aşk dolu şarkıları, yumuşacık sesi ve tüm zarafetiyle Monica Molina, 6 Ağustos'ta Turkcell Yıldızlı Geceler kapsamında Harbiye Açıkhava Tiyarosu'nda!

Mar Blanca Albümü Hakkında
"Babamın anısına ve ondan kazandıklarımız anısına” olarak özetlediği yepyeni albüm için Monica Molina; "İspanyol kültürü ve müzik tarihinin önemli bir parçası olan şarkılarını yorumlamak hiç de kolay olamadı" diye ekliyor.

Monica Molina, 1950'ler ve 1960'larda Antonio Molina'nın "Soy Minero", "Adiós a España" ve "Cocinero Cocinero" gibi şarkılarla İspanyol halkının yaşamlarının bir parçası olduğunun bilinciyle çok özenli bir albüm ortaya çıkardıklarını belirtiyor. Albümün prodüktör, müzik direktörü ve süpervizör koltuğuna da kardeşi Noel Molina oturuyor. 

"İlk anda böyle bir albüm kaydetme fikrine tepkim, babamın şahsına olan saygımdan ötürü reddetmek oldu" itirafında bulunan Monica Molina; "Bazı fikirler ortaya çıkmaya başlayıp kayıtlar aldığımızda, bu projenin hiç de bir delilik olmadığını, kendi yorumumuzla tarihin bir parçası olan bazı şarkıları daha genç dinleyicilere kazandırarak kendi stilimde bu şarkılara hayat verebileceğimizi düşündük" diye belirtiyor.

Mar Blanca albümünün zarif ve saygı dolu bir albüm olduğunu düşünen Monica Molina, Noel'in müzikal dokunuşları sonrasında Antonio Molina'nın içten ve ince şarkılarını 2013'e taşınmış oluyor. “Babamın orijinal kayıtları harika düzenlemelerle nefis şarkılar ve bu yüzden yeniden yaratmak gibi bir çaba içine girmedik” açıklamasını yapan sanatçı; "Böylesine güzel şarkılara eklenebilecek bir yenilik zaten olamazdı" diye de ekliyor. 

Monica Molina; "Şarkıların müzikal ve duygusal hafızamızda bıraktıklarının izini sürerek, akustik bir sound ile yeniden kaydettik ve oldukça basit ve içten bir kayıt yakaladık" diyor.

Monica Molina'ya babasının şarkılarını kaydederken neler hissettiği sorulduğunda; "Kırmızı ışıkla beraber, tüm anılar ve duygular canlandırıyordu" diye cevap veriyor. "İlk kayıtlarda boğazımda düğüm oluyordu. Babama her zaman bir ebeveyn ve bir sanatçı olarak hayranlık duyardım" demeyi de ihmal etmeyen Molina, şarkılarını söylerken duygularının çok güçlü olduğunu ve hatıralarının canlandığını da itiraf ediyor. 

Mar Blanca ile açılan albüm, bolero-habanera tarzında melankolik ve caz havasında başlıyor. Antonio Molina'nın unutulmaz İspanyol klasiklerinden biri olan "Adiós a España"ya albümde akordeon eşliğinde çok sıcak ve samimi bir hava veriliyor.

"Caminito Del Olvido" parçasının zarifliği, flamenko gitaristi José Antonio Rodríguez’in müthiş tınıları ile sofistike ve akustik bir lezzet sunuyor. 

"Soy Minero", Antonio Molina'nın bir başka büyük hiti... Şarkı 1950 ve 1960'ların İspanyol yaşamının duygusunu aktarıyor. "Yo Quiero Vivir Contigo" aynı şekilde Monica Molina'nın babasının şarkılarına yumuşak dokunuşlarını hissettiriyor. "Cocinero, Cocinero" (yine büyük bir Antonio Molina imzası) ise büyük bir Molina hiti olarak karşımıza çıkıyor ve sizleri uzaklara, Küba’ya ve Latin Amerika’ya götürüyor.

"Soy Del Norte" caz dokunuşlarıyla, "Adiós Lucerito Mí Havana" sound'uyla, "Nana" ise piyano eşliğinde saf duygularla albümü zenginleştiriyor.

Monica Molina; “Mar Blanca", "Caminito Del Olvido", "Yo Quiero Vivir Contigo" gibi şarkıların çocukluk anılarında olduğunu ve o şarkılarla büyüdüklerini, "Adios Espana", "Soy Minero", "Cocinero" gibi şarkıları da ikonlaşan babalarının İspanyol tarihin bir parçası haline gelen şarkılarını repertuvarlarına kattıklarının altını çiziyor.

Albümdeki tüm şarkılar Molina’nın 1950’ler boyunca kaydettiği şarkılar ve Perelló, Garcia Morcillo, Mostazo, Del Val, Montorio, Martinez Pinto, Del Valle, Azagra gibi ünlü şarkı yazarlarına ait... Albümdeki adaptasyonların sorumluluğunu Noel Molina alıyor. Kayıtlarda hepsi alanlarında usta müzisyenler, Antonio Serrano (mızıka), Pedro Javier Gonzalez (flamenko gitar), Noel Molina (İspanyol ve akustik gitar), Yelsy Hustikeredia (bas), Isidro Suarez (perküsyon), David Moreira (keman) Luis Guerra (piyano), Cuco Pérez (akordiyon), Michael Olivera (davul), Jose Antonio Rodriguez (flamenko gitar), Sabu Porrina (cajon), Joaco Asumendi (çello) and Toni Garcia (piyano) yer alıyor. 

Mar Blanca; Monica Molina'nın 6. stüdyo albümü... 1999’da "Tu Despedida" albümüyle başlayan ve 2001'de Latin Grammy adayı "Vuela" ile devam eden, "De Cal Y Arena" (2003), "A Vida" (2006) albümleriyle süren, ilk toplama albümü "Autorretrato" (2007) ile çıkışına devam eden Molina; İspanyol müziğinin altın ve platin plak satışlarını geride bırakan, en ünlü isimlerinden biri olarak anılıyor. 

- 8 yaş ve üstü bilete tabidir. 8 yaş altı etkinliğe alınmamaktadır.
- Protokol bileti alanlara 3. sırada yer verilmektedir.
- Etkinlik her türlü hava koşullarında gerçekleşecektir.
- Organizasyon firması programda ve bilet fiyatlarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
- Turkcell Platinum üyeleri, %40 indirimli bilet alma hakkına sahiptir. Bilet limiti 2 adettir.
- Turkcell Avantaj üyeleri, %20 indirimli bilet alma hakkına sahiptir. Bilet limiti 2 adettir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT