mor ve ötesi

Tarihler: 24 Şubat 2012 Cuma ~ 24 Şubat 2012 Cuma - Saat: 20:00

Yer: İş Sanat Kültür Merkezi

Ücret: Tam 45.00 TL Öğrenci 40.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, İş Sanat Kültür Merkezi

Adres: İş Kuleleri 4. Levent İstanbul Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 316 10 83

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 24, 2012 ~ Şub 24, 2012

İşte heyecanla beklenen konser. Türkiye’nin en özgün alternatif rock gruplarından Mor ve Ötesi İş Sanat’ta! 1995 yılının ocak ayında dört lise arkadaşı tarafından kurulan Mor ve Ötesi, kendi bestelerinden oluşan ilk albümü Şehir’i 1996 Haziran'ında, Bırak Zaman Aksın adlı ikinci albümünü ise 1999 Mart’ında piyasaya çıkardı. 2000 yılının başlarında üçüncü albümünün kayıtlarına girmeden önceki en önemli performansını 9 Aralık'ta İstanbul'da Placebo'nun ön grubu olarak gerçekleştiren Mor ve Ötesi’nin 2003 yılında kendilerinin bestelediği ve Türkiye'nin önde gelen müzisyenleriyle seslendirdiği "Savaşa Hiç Gerek Yok" adlı şarkı, savaş karşıtı hareketin marşlarından biri oldu. 2004 yılının nisan ayı sonunda Mor ve Ötesi’nin büyük ses getiren albümü Dünya Yalan Söylüyor yayımlandı. Bu albümdeki "Bir Derdim Var" adlı parça Mustafa Hakkında Herşey filminde yer aldı ve Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Film Şarkısı' seçilerek Altın Portakal ödülünü alırken hem dinleyiciler hem de müzik otoriteleri tarafından yılın şarkısı olarak değerlendirildi.

Çeyrek milyonluk bir satış yakalayan Dünya Yalan Söylüyor, yayımlanışından iki buçuk yıl sonra Blue Jean dergisi tarafından 'Tüm Zamanların En İyi Türkçe Rock Albümü', Billboard dergisi tarafından da 'Son On Yılın En İyi İkinci Türkçe Rock Albümü' seçildi. Grup, bu başarıyı oldukça yoğun ve kapsamlı bir konser ve turne trafiğiyle destekledi. 2005 yılında kendi plak şirketi Rakun'u kuran grup beşinci albümleri Büyük Düşler’i Mayıs 2006'da çıkardı ve albüm yılsonunda Rolling Stone ve Blue Jean dergileri tarafından sırasıyla ‘Yılın En İyi Albümü’ ve ‘Yılın En İyi Rock Albümü’ seçildi. 2007'de başarılı bir Ege Bölgesi ve yüksek katılımlı bir Almanya turnesi geçiren Mor ve Ötesi, aynı yıl Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Eurovision 2008 şarkı yarışmasında ülkemizi temsil ederek yedinci oldu. 2009 yılında bugüne kadarki en geniş kapsamlı Avrupa turnesini ve “akustik özel” konser serisi gerçekleştiren Mor ve Ötesi, aynı yıl stüdyoya kapanarak yeni albümünün çalışmalarına başladı ve 2010 Mayıs’ında onbir şarkıdan oluşan yeni albümü Masumiyetin Ziyan Olmaz'ı çıkardı.

- İndirimli biletler öğrenci, öğretmen, 65 yaş üstü, İş Bankası mensupları ve iştirakleri için geçerlidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT