Morton Subotnick's 50th Anniversary

Tarihler: 10 Mart 2018 Cumartesi ~ 10 Mart 2018 Cumartesi 10 Mart 2018 21:00

Yer: Borusan Müzik Evi

Ücret: - Tam 38.50 TL İndirimli 35.00 TL Öğrenci 28.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. Orhan Adli Apayadın Sok. No: 1 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 336 32 71

Web: http://www.borusanmuzikevi.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 10, 2018 ~ Mar 10, 2018
Borusan Sanat ve KOD Müzik işbirliğiyle düzenlenen Nova Muzak konserleri mart ayında da devam ediyor. Serinin 25. konserinde elektronik müziğin dünü ve bugünü birleşiyor: Morton Subotnick, Alec Empire ve Lillevan İstanbul’da buluşuyorlar.

Elektronik müziğin evriminde pek az kişinin Morton Subotnick kadar önemi vardır. Klasik bir klarnetçi ve besteci olarak iyi bir kariyer sahibi olmak yerine, bunlara sırtını dönen, elektronik seslerin geleceğin müziğinde yer ve önem kazanacağını öngörerek hayatını synthesizer’a, klasik siyah-beyaz tuşlardan oluşan klavyenin çıkarabileceği “öteki” seslere adayan Amerikalı müzisyen, aynı zamanda interaktif bilgisayar müziğinin mucidi.

Alec Empire dendiğinde ise akla ilk olarak radikalizm gelebilir. O, internet çağının protesto ve öfke yüklü müziğini, hatta soundtrack’ini yaratan bir başka mucit. Alec Empire’ın bugün hacker’ları hâlâ etkilediği ve onlara ilham verdiği biliniyor.

Morton Subotnick’in Silver Apples of the Moon albümünün yayımlanışının üzerinden tam 50 yıl geçti... Çalışma, uzun bir kompozisyonun basıldığı ilk albüm olmasının yanı sıra bir modern-klasik olarak kayıt tarihinin en önemli 300 albümünden bir tanesi olma özelliğini de taşıyor. Modern müzik adına çok önemli olan bu yıldönümünde Morton Subotnick gücünü Alec Empire ve video sanatçısı Lillevan ile birleştiriyor ve Silver Apples of the Moon ile birkaç başka kompozisyonun (Sidewinder, Until Spring, Cloudless Sulphur ve Crowds and Power) yeni yorumlarını sahnede dinleyicileriyle paylaşıyor. Konserin görsel şovu ise, ses ile görüntüyü birleştiren sanatıyla dikkat çekmiş olan Rechenzentrum’un kurucu elemanı Lillevan tarafından gerçekleştirilecek. Lillevan operadan enstalasyona, deneysel minimal electronica’dan klasik müziğe uzanan geniş bir coğrafyadaki performanslarıyla tanınıyor.

Elektronik müzik alanında son yılların en heyecan verici buluşması Borusan Müzik Evi’nde sizleri bekliyor.

- Öğrenci bileti alan izleyicilerin, öğrenci belgelerini ibraz etmeleri gerekmektedir.- İndirimli Bilet: 65 yaş üstü, emekli, engelli, öğretim görevlisi için geçerlidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT