Moskova Çaykovski Senfoni Orkestrası 80. Kuruluş Yılında Türkiye’de !

Tarihler: 16 Nisan 2010 Cuma ~ 17 Nisan 2010 Cumartesi - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

Ücret: 64 TL - 53 TL.

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve CRR gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye Harbiye İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 16, 2010 ~ Nis 17, 2010

2010 yılında, 80. kuruluş yıldönümünü kutlayan Moskova Çaykovski Senfoni Orkestrası, bu yıla damgasını vuracak, hafızalardan silinmeyecek bir konserle Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda müzikseverlerle buluşuyor. Bu muhteşem konser dünyanın en büyük ve güçlü doğalgaz tedarikçisi Gazprom Export ile Türkiye’nin doğalgaz ve petrol ticaret ve iletim devi BOTAŞ’ın katkılarıyla gerçekleşiyor.

80 yıllık orkestra Türkiye’de!

Avrupa, Japonya ve Amerika’nın en iyi konser salonlarında bugüne kadar sergilediği başarılı performanslarla izleyicileri büyüleyen Moskova Çaykovski Senfoni Orkestrası, 16 Nisan Cuma ve 17 Nisan Cumartesi günleri saat 20.00’de İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda bu kez Türk müzikseverler için konser verecek. Bunun yanı sıra, 16 Nisan Cuma günü gerçekleşecek konser öncesi İstanbul’daki konservatuar ve akademi öğrencilerine yönelik bir atölye çalışması (workshop) düzenlenecek. Bu atöyle çalışmasında, genç müzisyenler, klasik müzik dünyasının duayenlerinin provalarını izleme ve topluluğun daimi şefi Vladimir Fedoseyev’le sohbet etme olanağı bulacak.

Ünlü müzisyenleri ağırlıyor!

L.Stokovsky ve G.Agendrot, L.Mazel ve K.Mazur, E.Mravinsky ve K.Tsekki, S.Richter, D. Oistrakh, A.Nezhdanova, S.Lemeshev, I.Arkhipova, L.Pavarotti, N.Gyauriv ve M.Freni Tchaikovsky gibi dünyaca ünlü müzisyenleri tarihinde barındıran Moskova Çaykovski Senfoni Orkestrası, V.Tretiyakov ve G.Kremer, violonist Y.Bashmet, piyanist O.Maisenberg, E. Leonskaya ve violonselist A.Knyazev gibi farklı kuşaklardan en iyi müzisyenlerle de dönemsel olarak konserlerinde bir araya geliyor.

Geçmişi ve günümüzdeki muhteşem performanslarıyla orkestranın elde ettiği başarıda 35 yılı aşkın bir süredir orkestranın sanat yönetmeni ve daimi şefi Vladimir Fedoseyev de büyük rol oynuyor. Çeşitli dönemlerden ve stillerden farklı bestecilerin eserlerini yorumlamasıyla dünya çapındaki tanınırlığı artan Vladimir Fedoseyev, kendine özgü tarzı, programlarının benzersizliği ve tanınmış müzik parçalarına ilişkin özgün yorumlarıyla eleştirmenlerin dikkatini çekiyor. 2009-2010 sezonunda Fedoseyev, “Eugeny Onegin” operası, Çaykovski’nin “Kuğu Gölü Balesi” ve Dvorak’ın yeni operası “Denizkızı” için Zürih Operası’nda yeniden görev alacak.

Moskova Çaykovski Senfoni Orkestrası’nın bu yılki ana etkinliği olarak nitelendirilen “Tarihi Konserler”, orkestranın kuruluşundan bugüne kadar geçen döneme adandı. Orkestranın 80. kuruluş yıldönümünü için düzenlenen turne kapsamında; orijinal müzik projeleri, konserler ve çocuklar için geliştirilen yeni projeler yer alıyor.

Moskova Çaykovski Senfoni Orkestrası, 16 Nisan akşamı Çaykovski’nin “Kuğu Gölü Grand Süit”ini ve Şostakoviç’in “10 No.lu Senfoni”sini yorumlayacak. Orkestra, 17 Nisan akşamı ise Prokofiev’in “Romeo & Juliet Süit”ini ve Çaykovski’nin “4 No.lu Senfoni”sini seslendirecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT